Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L’Ateneu Popular de Sitges tanca portes

29/10/2015

L’Ateneu Popular de Sitges tanca portes

L’Ateneu Popular de Sitges tanca portes

Ahir en roda de premsa en Dani Piques president de l’ateneu va explicar els motius del tancament de l’Ateneu.

L’Ateneu Popular de Sitges tanca les seves portes després de tres anys i 8 mesos de funcionament. A l’Ateneu durant aquest temps s’han fet mes de 100 activitats, només al 2014 se’n van fer 33, entre xerrades, presentacions de llibres, documentals, sopars populars, concerts, exposicions, activitats per nens, etc.  Per tant l’entitat ha funcionat molt be.

Els motius que els obliga a tancar es econòmic, l ‘Ateneu fa alguns mesos que te el bar Restaurant tancat i això ha fet que les despeses com el lloguer, aigua, llum que s’han de pagar sense cap altre ingrés que les aportacions no sigui viable a mig termini. Per aquest motiu s’ha decidit traspassar-lo per fer front a les deutes que te la entitat.

Tot i que els motius son econòmics hi ha hagut moltes pressions dels veïns per tancar aquest local, han trucat cada dia a la Policia queixant-se del soroll quan havia alguna activitat i això ha provocat una situació insostenible. Els veïns han trucat a la policia per queixar-se inclús quan no hi havia musica al local, les portes estaven tancades i només hi havia gent fumant fora del local tal i com marca la llei. S’han presentat instancies al departament d’activitats de l’Ajuntament i no s’ha rebut cap resposta.

L’entitat va tenir molts problemes per obtenir la Llicencia de Bar Restaurant, això va perjudicar molt a la entitat ja que va estar mes d’un mes tancada i després d’això ha sigut molt difícil poder remuntar la situació. Després de moltes baralles i aconseguir la llicencia, aquesta va arribar amb la condició que ho hi pot haver musica al local, després de haver-ho consultat una llicencia es una llicencia i es igual per tothom no s’hi val posar-hi condicions, després de fer gestions amb la Generalitat aquesta els hi va donar la raó i se’ls hi permetia posar fil musical sempre i quan no fos la activitat principal del local. L’Ajuntament no els ha ajudat, sempre que han demanat permís per fer activitats extraordinàries ens ha denegat el permís, quan han demanat una bonificació per la taxa d’escombraries del local (l’entitat te dret a un 90% de bonificació) han hagut problemes per que la taxa anava a nom del propietari i no de la entitat. S’han demanat subvencions que han estat aprovades pel Ple i encara no s’han rebut. Es va firmar un conveni amb l’Ajuntament que l’entitat creia que era prorrogable per altres anys i només va ser viable per un any.

Fent autocrítica l’Ateneu ha funcionat molt be quan hi ha hagut activitats però no s’ha sabut seguir amb el dia a dia i fer que fos un punt de trobada de la gent on dia a dia pogués haver moviment i tirar cap endavant l’entitat.