Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L'alcalde de Sitges obre expedient a la interventora municipal per «usurpació de funcions»

02/06/2016

L'alcalde de Sitges obre expedient a la interventora municipal per «usurpació de funcions» 

Un informe suspensiu de la funcionària, respecte el procediment per contractar el gerent, ha estat la gota que ha fet vessar el got d'un llarg conflicte 

Miquel Forns basa la seva actuació en un text jurídic del departament de Governació

miquel forns

Esclata el conflicte entre el govern municipal i la interventora de l’Ajuntament de Sitges per l’obertura d’una expedient a la funcionària per part de l’alcalde. Miquel Forns argumenta aquesta decisió, perquè s’hauria produït “una usurpació de funcions” en relació al procediment per la contractació d’un gerent pel consistori.

Cronologia del conflicte

Dilluns a la tarda, abans del ple ordinari del mes de maig, es va celebrar una comissió informativa que tenia com a punt principal si elevar a un ple extraordinari en motiu del sorteig de les meses electorals del 26-J, les bases de contractació del gerent. Un informe suspensiu de la interventora va provocar que els grups de l’oposició no aprovessin portar al ple, aquesta proposta.

Ahir dimecres a la tarda es va dur a terme el citat ple extraordinari de les meses electorals, però l’alcalde Miquel Forns va aprofitar el moment per explicar les raons per les quals el procediment de contractació del gerent no s’havia aprovat a la comissió informativa i per tant tampoc es podria debatre a la mateixa sessió extraordinària.
El batlle va afirmar que davant l’informe suspensiu de la interventora, el govern va demanar un altre opinió al secretari i al departament de Governació de la Generalitat. Aquest últim document, segons Miquel Forns, expressa que és alcaldia “qui té les competències” i que el procediment relatiu al gerent “es pot realitzar per decret”.

Un cop finalitzat l’argumentari, el batlle va anunciar l’obertura de l’expedient. A la sortida del Saló de Plens, la interventora es va limitar a dir “que es podria esperar un acció d’aquestes característiques, però mai amb el to utilitzat” per l’alcalde Forns.

La fiscalització de les entitats, un dels altres detonants

Les discrepàncies entre la interventora i el govern van més enllà del procediment de contractació del gerent. En els darrers mesos, segons fonts de l'executiu, la funcionària hauria aplicat un alt grau de fiscalització, que a més d’aturar molts tràmits interns de l’Ajuntament, ha afectat al dia a dia d’entitats sitgetanes com el Casino Prado o la Societat Recreativa El Retiro.

Font: Nacio Digital Sitges