Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L’Ajuntament precinta dos establiments de Sitges per incompliment de normativa

21/08/2015

L’Ajuntament precinta dos establiments de Sitges per incompliment de normativa

establiment precintat sitges

L’administració local tanca un local d’oci nocturn al carrer Àngel Vidal i un bloc d’apartaments turístics a la zona de Ca l’Antoniet, tot i que, en aquest cas, no es va poder executar la mesura per negativa del titular a l’entrada en els habitatges.

L’Ajuntament de Sitges ha revocat aquest dimarts la llicència d’una discoteca al carrer Àngel Vidal el que deriva en el corresponent tancament. Així mateix ha ordenat el precinte un bloc d’apartaments turístics al carrer Pare Albert Singla, a la zona de Ca l’Antoniet per l’exercici de l’activitat sense la corresponent autorització. Segons l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, “l’objectiu de l’Ajuntament és doble: garantir el descans dels veïns i la convivència a l’espai públic, i garantir els establiments i serveis amb una oferta de qualitat, i això passa pel compliment de la normativa”. Sitges persegueix un model tradicional d’oci que busca la conciliació d’activitats de qualsevol àmbit. “No volem zonificar les activitats, el que volem és compaginar totes les necessitats, perquè ens beneficia amb la diversificació turística”, assegura Forns.

La discoteca ha estat precintada per les reiterades ocasions en què ha incomplert la normativa. L’Ajuntament ja havia reduït l’activitat horària de la sala de festes de les 6 a les 4 de la matinada. L’incompliment reiteratiu de l’horari, del que ha aixecat acta en diferents ocasions la Policia Local, és la que ha provocat el tancament. Després de diverses converses de l’Ajuntament amb els titulars de la llicència, així com amb els operadors de la discoteca, “s’ha revocat la llicència, malgrat el advertiments i el procediment administratiu”, ha explicat Forns. L’afectació de l’activitat a les persones, a la salut dels veïns i a la pròpia seguretat de l’activitat no permetia que aquesta continués.

Segons ha explicat Miquel Forns, “la col·laboració ciutadana ha estat bàsica”. Aquest hivern, l’Ajuntament va establir una taula de treball amb agents del món empresarial i amb veïnes i veïns del carrer Àngel Vidal, que van ser molt actius, per consensuar decisions que facin compatible el descans i la convivència a la via pública, amb l’activitat d’oci nocturn.

Precisament, unes denúncies veïnals van alertar a l’Ajuntament d’una possible activitat il·legal a un bloc sencer d’apartaments turístics a Ca l’Antoniet, on es proveïen d’electricitat mitjançant generadors. L’activitat, que es va iniciar a principis del mes de juliol, no tenia la cèdula d’habitabilitat, entre altres requisits. S’ha procedit també al tancament cautelar de la piscina, perquè no havia superat les inspeccions corresponents. La reacció dels serveis municipals ha estat, després de seguir tots els passos necessaris, realitzar un advertiment provisional perquè en el termini de deu dies pugui adaptar-se a la normativa i, en cas contrari, es produirà el tancament. Per a la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, “volem que les persones que vinguin a Sitges i que utilitzin aquest tipus de servei privat tinguin garanties de qualitat, i que l’oferta del municipi compleixi la normativa”.

L’Ajuntament disposa del departament d’Activitats i el seu equip tècnic per vetllar que les activitats que es realitzen al municipi s’ajustin a la normativa. L’incompliment d’aquesta “genera competència deslleial als empresaris del sector, i provoca afectacions serioses al conjunt de la ciutadania, als clients i a la pròpia imatge de la vila com a destinació turística de qualitat”, ha manifestat Aurora Carbonell.