Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L'Ajuntament estudia integrar el llegat de panteons artístics del cementiri vell en el Catàleg del Patrimoni de Sitges

11/11/2015

L'Ajuntament estudia integrar el llegat de panteons artístics del cementiri vell en el Catàleg del Patrimoni de Sitgescementeri sitges


Obres dels escultors de principis de segle XX com Llimona, Marés o Vallmitjana llueixen en el Cementiri de Sant Sebastià, integrat en l'Associació Europea de Cementiris Significatius.

L'Ajuntament de Sitges estudia actualment la possibilitat d'integrar el llegat de panteons artístics que conté el Cementiri de Sant Sebastià en el Catàleg del Patrimoni de Sitges, una inclusió que s'acompanyaria, a més, d'accions de restauració i embelliment dels panteons.

El cementeri de Sant Sebastià conté obres escultòriques i arquitectòniques en forma de panteons aixecats per part de famílies de la burgesia de l'època, principalment "Indianos", obres de reconeguts artistes de principis del segle XX, com Josep Llimona, Frederic Marès, Venanci Vallmitjana o Josep Reynés, entre d'altres.

El cementeri està inclòs, pel seu interès artístic i turístic, en l'Associació Europea de Cementiris Significatius, que agrupa 53 cementiris de 39 ciutats europees de 18 països, amb l'objectiu de promoure el reconeixement d'aquest patrimoni com a béns d'importància excepcional.