Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L’Ajuntament de Sitges presenta el nou Cartipàs

17/06/2015

L’Ajuntament de Sitges presenta el nou cartipàs

nou cartipas ajuntament de sitges

L’estructura municipal contempla dues àrees, Presidència i Serveis a les Persones, i l’Àrea de Promoció i Territori, i prioritzarà les polítiques socials, de desenvolupament econòmic i cultural, i el procés sobiranista. 

L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns; la primera tinent d’Alcalde, Aurora Carbonell, i el portaveu del Govern, Josep Moliné, han presentat el nou cartipàs municipal, a la Sala de Juntes de la Casa de la Vila. La nova organització dels càrrecs electes del consistori sitgetà planteja dues àrees, Presidència i Serveis a les persones i Àrea de Promoció i Territori, el que representa la reducció d’una àrea en relació al mandat anterior. Amb aquesta nova estructura es pretén optimitzar recursos i donar resposta a les necessitats de la vila de manera tranversal. Aquesta voluntat neix del pacte polític creat entre les dues forces que conformen el Govern Municipal, CiU i ERC, i segons ha explicat Miquel Forns “s’han agrupat totes les regidories en dues àrees buscant un treball transversal que serveixi per agilitzar les decisions polítiques i per donar una resposta més ràpida a la ciutadania”.

Entre les prioritats del nou govern destaquen les persones i el procés sobiranista. En aquest sentit, un dels objectius principals és l’ampliació de les prestacions socials bàsiques i la lluita contra l’exclusió social i la pobresa, en col·laboració amb les entitats socials. En l’àmbit del desenvolupament econòmic, s’implementaran polítiques de dinamització econòmica, promoció turística, es reforçarà el teixit empresarial i es donarà suport a les empreses generadores d’ocupació i als nous emprenedors. Es promocionaran els esdeveniments culturals de referència, juntament amb l’impuls de polítiques destinades a garantir la creativitat, l’accés i l’ús de la cultura amb la finalitat de consolidar Sitges com a Capital Cultural de Catalunya oberta al món. Una altra de les prioritats del nou consistori és l’entorn. Segons Aurora Carbonell, “l’entorn afecta directament a la ciutadania i una de les primeres mesures que activarem és un Pla de Barris per escoltar cadascuna de les necessitats dels diferents sectors de la vila”. El Govern vol també situar Sitges a l’avantguarda de la innovació en la gestió pública mitjançant la participació ciutadana, la implementació de la nova Llei de Transparència i la definició d’estàndards ètics i codis de conducta. Aquest darrer punt és el que aglutina la nova Regidoria de Govern Obert, “una eina que ha de servir per reorientar l’organització municipal i apropar-la a la ciutadania”, com ha explicat Josep Moliné.

El Govern Municipal promourà també accions a favor del procés constituent del nou estat català independent a proposta de la Presidència i el Govern de la Generalitat, el Parlament de Catalunya i les entitats socials sobiranistes.

L’Alcalde ha explicat també que les retribucions dels càrrecs electes s’hauran d’aprovar en un ple extraordinari que s’ha de realitzar abans del 7 de juliol, tal com marca la llei.

Estructura Municipal

ALCALDIA

Miquel Forns i Fusté
Secretaria, Intervenció, Tresoreria i Governació, Miquel Forns

ÀREA DE PRESIDÈNCIA I SERVEIS A LES PERSONES
(president Josep Moliné)

Josep Moliné
Hisenda, Organització i Govern Obert

Eduard Carrillo
Recursos Humans, Ensenyament i Joventut

Mireia Rossell
Benestar i Família

Rosa Tubau
Cultura, Tradicions i Festes

Carme Almirall
Esports

ÀREA DE PROMOCIÓ I TERRITORI
(presidenta Aurora Carbonell)

Aurora Carbonell
Promoció Econòmica, Turisme i Platges

Eduard Carrillo
Ocupació

Jordi Mas
Territori, Sostenibilitat i Habitatge

Carme Almirall
Serveis Urbans