Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Josep Maixenchs ja te una placa a la plaça dels Artistes

30/05/2015

Josep Maixenchs ja te una placa a la plaça dels Artistes

Galeria fotogràfica

Josep Maixenchs


L’Ajuntament de Sitges ha homenatjat el fundador i director de l’ESCAC per la seva trajectòria professional i per la difusió del cinema a través de l’activitat docent.

L’Ajuntament de Sitges ha descobert, aquest dissabte, la placa d’homenatge al fundador i director de l’ESCAC (Escola Superior de cinema i Audiovisuals de Catalunya), Josep Maixenchs. La plaça dels Artistes afegirà el tribut a Maixenchs per una vida dedicada a la docència i a la difusió del cinema. L’acte hacomptat amb la presència de la regidora de Cultura, Mireia Rossell,  el director de la Fundació del Sitges - Festival Internacional de Cinema de Catalunya, Xavier Duran i d'Angel Sala.

Format en Història de l’Art per la UB i en Cinematografia per la Universitat de Valladolid i el Centre Internacional de les Arts Escèniques i de la Comunicació Social de Roma, Josep Maixenchs i Agustí (Terrassa, 1943) dirigeix l’ESCAC des de la seva creació el 1994, on es dedica a l’ensenyament i la difusió del cinema a través de l’activitat docent i la participació activa en diversos festivals de cinema, entre ells el de Sitges, on va rebre el Premi Maria Honorífica el 2010. També ha produït nombrosos curtmetratges mitjançant la productora Escándalo Films, creada per l’ESCAC per fer de pont entre el món acadèmic i el món professional.

Al llarg de la seva trajectòria, ha rebut nombrosos reconeixements del món audiovisual. Entre ells, el Premi González Sinde de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya (2005); el Premi Maria Honorífica del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya - Sitges (2010), en reconeixement a la seva carrera; la Medalla d’Honor de la ciutat de Terrassa (2012) i, més recentment, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2012). També és membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català.

Josep Maixenchs, el primer cineasta a la plaça dels Artistes

L’Ajuntament de Sitges ret homenatge al fundador i director de l’ESCAC per la seva trajectòria professional i per la difusió del cinema a través de l’activitat docent.

L'Ajuntament de Sitges va descobrir dissabte, a la Plaça dels Artistes, la placa en homenatge al fundador i director de l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), Josep Maixenchs. La regidora de Cultura, Mireia Rossell, va explicar que Maixenchs "forma part d'una d'aquestes ànimes que han situat a Sitges a nivell internacional a través del cinema". Josep Maixenchs, que ha rebut entre d’altres guardons la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Barcelona, va recordar que "possiblement, a Sitges he passat els millors anys de la meva vida i és on va néixer la primera llavor del que avui és l'escola de cinema ESCAC". Maixenchs, molt emocionat, va fer referència al grup de teatre que es va formar a l'Escola Pia del qual va afirmar que se sent molt orgullós.

Xavier Duran, director de la Fundació del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya va agrair la tasca pedagògica de Maixenchs que "ha estat pare d'artistes, a través de la base acadèmica", i va destacar "l’estreta relació que hi ha entre l'ESCAC i el Festival de Cinema". Àngel Sala, director del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, va definir la trajectòria de Maixenchs com la d'un "visionari per la seva tasca pedagògica amb el talent jove". Un fet que actualment està present en el Festival i va destacar que Maixenchs “sempre ha estat un lluitador constant en tot el que ha fet".

L’acte va cloure amb una projecció de dos curtmetratges produïts a l’ESCAC.

Biografia

Format en Història de l'Art per la UB i en Cinematografia per la Universitat de Valladolid i el Centre Internacional de les Arts Escèniques i de la Comunicació Social de Roma, Josep Maixenchs i Agustí (Terrassa, 1943) dirigeix l'ESCAC des de la seva creació el 1994, on es dedica a l'ensenyament i la difusió del cinema a través de l'activitat docent i la participació en diversos festivals de cinema, entre els quals el de Sitges, on va rebre el Premi Maria Honorífica el 2010. També ha produït nombrosos curtmetratges mitjançant la productora Escándalo Films, creada per l'ESCAC per fer de pont entre el món acadèmic i el món professional.

Al llarg de la seva trajectòria, Josep Maixenchs ha rebut nombrosos reconeixements, entre els que destaquen el Premi González Sinde de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya (2005); el Premi Maria Honorífica del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya - Sitges (2010), en reconeixement a la seva carrera; la Medalla d'Honor de la ciutat de Terrassa (2012) i, més recentment, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2012). Josep Maixenchs és membre d'honor de l'Acadèmia del Cinema Català.