Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges organitza les XVI Jornades Solidàries

28/05/2017

XI Fira d'entitats solidàries

XVI Jornades Solidaries de SitgesXVI Jornades Solidaries de Sitges

XI Fira d'entitats solidàries. Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.
Edifici Miramar, d'11 A 19 hores
D'11 a 14 hores. Tallers infantils i xocolatada
A les 17 hores, Taula rodona La revolució de les butxaques.
A les 19 hores, lectura del manifest
Organitzat per Sitges Solidari.

14/05/2017

Lliurament de premis del concurs de dibuix "Drets sense fronteres"

XVI Jornades Solidaries de SitgesXVI Jornades Solidaries de Sitges

Acte de lliurament dels premis del concurs de dibuix en el marc de les XVI Jornades Solidàries de Sitges.

12/12/2016

Sitges organitza les XVI Jornades Solidàries

jornades solidaries sitges

L’acte de presentació tindrà lloc el 12 de desembre a les 17.30h a l'Espai Jove.

Sota el lema Enderrocant murs, Las personas primero, No one is ilegal i #volemacollir, Sitges organitza les XVI Jornades Solidàries que es presentaran el proper 12 de desembre, a dos quarts de sis de la tarda, a l'Espai Jove. L’objectiu enguany és convidar a la reflexió sobre la situació que han de viure les persones que han de fugir del seu país d'origen a causa de la guerra, la fam o altres causes i recórrer milers de quilòmetres per iniciar una nova vida en un altre lloc. Les Jornades Solidàries de Sitges se sumen a la campanya catalana per a promoure l'acollida de refugiats #casanostracasavostra.

Durant l’acte de presentació de les jornades es donarà a conèixer el cartell d’aquest any obra de l’artista Jaume Aldabó qui mostra a partir d’un collage de gravats i imatges que “els emigrants es desplacen i això és un fet real. Els personatges del cartell ens representen als ciutadans d’aquí que qüestionen el dret d’acollir a les persones amb dignitat”.

Les entitats organitzadores de les XVI Jornades Solidàries defensen que “està en les mans de tots fer possible un canvi en la legislació i que els governs i les administracions públiques prenguin postures més obertes i valentes a favor dels drets humans”.

Enguany les XVI Jornades Solidàries estan organitzades per un conjunt d’ONG’s i entitats solidàries: Sitges Solidari, Sitges Voluntaris Socials – Banc del Temps, Vida Útil, Creu Roja de Sitges, Oikodrèdit-Catalunya, i SETEM-Catalunya, amb la participació d’ Amics de Kamba Beó Neré i de Sitges Acull, i amb el suport de la regidoria de Benestar i Família l’Ajuntament de Sitges .

27/04/2015

REFLEXIONS SOBRE LA PAU DE LA MÀ DELS INFANTS SITGETANS

Galeria Fotogràfica

jornades solidaries sitges

En el marc de les XIVes Jornades Solidàries, organitzades per l’associació Sitges Solidari, el diumenge passat va tenir lloc el lliurament de premis del Concurs de Dibuix en el que han participat les escoles de primària de Sitges amb més de 1.000 alumnes. Guanyadors i participants amb les seves famílies, omplien la sala de l’Escorxador, per assistir a aquest acte.
El Concurs pretenia que els infants fessin una mirada cap al món i desenvolupessin conductes solidàries amb el seu entorn. El lema d’enguany : “Ciutadania activa per la pau”, que havien treballat els infants amb la col·laboració dels seus professors, es centrava en veure com es generen els conflictes, i feia èmfasi en aprendre a dialogar, posar-se a la pell de l’altre, trencar prejudicis i superar les pors que ens separen. També pretenia visualitzar els conflictes que hi ha en el nostre voltant i en el món. Els que són notícia i els que no ho són.
Els nens i nenes a través dels seus dibuixos, ens varen parlar de la necessitat de dialogar abans de barallar-se, de trencar els murs que ens separen, de la força de l’amor que és més forta que qualsevol barrera, de la necessitat d’unir-se per aconseguir canviar les coses...
Als nostres nens, hi ha molts temes que els preocupen, però ens volem quedar amb una frase que va dir un dels nens: “Tu decideixes: quin camí escolliries? El camí de la pau i la felicitat o el camí de la guerra i la destrucció. Tu construeixes els teus camins!
Veritablement, creiem que és així, que les opcions personals poden fer un món més pacífic i habitable i que per evitar les guerres i enderrocar els murs que ens separen, no hi ha res com la paraula i la força del grup.
Amb la presència de la regidora de Cultura i Cooperació, Mireia Rossell i de membres de les diferents Ongs participants, en especial de Setem-Catalunya, es varen lliurar els premis als guanyadors.
Per acabar, es va emplaçar a les famílies a la Fira d’Entitats Solidàries i Festa del Comerç Just i la Banca Ètica que aquest any tindrà lloc el dissabte 16 de maig de 16h a 21h. al passeig de la platja de Sant Sebastià.
Us esperem!
Sitges Solidari