Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Jornada solidària “Sitges amb els refugiats”

Jornada solidària “Sitges amb els refugiats” 

Galeria fotogràfica 

Jornada solidària “Sitges amb els refugiats”

“Sitges amb el refugiats” recull provisionalment 2.500 euros 

Més de 500 persones van participar a la jornada. Encara es pot augmentar la recapta amb aportacions econòmiques al número de compte habilitat per l’organització. 

La iniciativa popular “Sitges amb el refugiats”, impulsada amb el suport de l’Ajuntament de Sitges, ha recaptat 2.500 euros. Més de 500 persones van assistir a la jornada lúdica que destinava tots els beneficis a l’ONG catalana Proactiva Open Arms. L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, va inaugurar la iniciativa destacant que “ a banda de la implicació de la societat, les administracions locals hem de continuar actives i coordinades ambla Generalitat. Hemde fer pinya contra la indiferència”. 

Una taula rodona per reflexionar sobre l’actual situació dels refugiats i sobre l’acord entre Europa i Turquia servia per iniciar les activitats a les deu del matí. Marcos Chercoles, dela ONG Proactiva-Open Arms, va explicar el seu testimoni sobre la realitat dels refugiats i sobre les dificultats que el voluntariat troba sovint per poder oferir la seva ajuda. Raed Tarrab, ciutadà sirià resident a Barcelona; Josep Maria Terricabras, eurodiputat per ERC; Carles Campuzano, diputat al Congrés per Democràcia i Llibertat, i Oriol Amorós, secretari general Secretari de Migracions, Igualtat i Ciutadania del govern, també van participar a la tertúlia, moderada pel periodista Jaume Freixas. 

Paral·lelament i durant la resta del dia es van oferir activitats i tallers infantils de la mà de l’Agrupament Escolta Nostra Senyora del Vinyet i l’Agrupació de Balls Populars, a més de l’espectacle infantil que van protagonitzar Les Veïnes. Al migdia començava el torn musical amb el dj local Dani Empa, que va donar pas a diferents formacions locals que van omplir de ritme la jornada fins a les nou de la nit. Ambel títol Entre tots amb una sola veu, els grups K-liu, Sergi Ramírez, Justo Conde, Ricardo Rabella, Ramon Mirabet, Ramón Faura, Ret Swift, Gomes, Andy i Sebas i Sergi Estella es van alternar a l’escenari per completar aquesta jornada que ha servit perquè Sitges mostri el seu suport als refugiats. 

Els beneficis obtinguts es faran arribar a Proactiva Open Arms, que desenvolupa una tasca de conscienciació i lluita davant la crisi humanitària dels refugiats, efectuant accions de rescat a persones que fugen de la guerra i la desesperació a través del mar. És una ONG catalana, branca de Proactiva que és l’empresa que s’encarrega del servei de salvament a les platges de Sitges durant la temporada d’estiu. 

La recapta per a Proactiva Open Arms encara es pot incrementar amb les persones interessades en fer una aportació econòmica al número de compte ES53 0182 0262 910201668823. 

L’Ajuntament de Sitges al costat dels refugiats i amb la participació ciutadana 

Sitges és municipi d’acollida i són diverses les formes per col·laborar amb les persones refugiades. L’Ajuntament ja va facilitar a la Generalitat la informació relativa a les mesures que es prendran des de l’àmbit municipal. 

L’administració local posarà a disposició de les persones refugiades dos pisos de lloguer amb capacitat per a quatre persones cadascun amb mobiliari i estris de la llar per cobrir les seves necessitats bàsiques. A més, s’oferiran programes adreçats a l'alfabetització, cursos de català i castellà, i formació sobre la cultura, el sistema sanitari, el règim d’estrangeria o el mercat laboral. Es preveu també la col·laboració d’entitats socials de la vila per oferir tasques d’acompanyament i l’organització d’activitats esportives destinades tant a adults com a infants. 

Les persones o famílies interessades en col·laborar amb l’ajuda que la ciutadania de Sitges oferirà a la població refugiada disposen del correu electrònic poblaciorefugiada@sitges.cat, on poden especificar quina ajuda volen oferir en els apartats de sensibilització, acollida i recursos, i finançament, tal com estableix el Pla de Protecció Internacional a Catalunya. Aquesta adreça electrònica és una iniciativa del Consell Municipal de Cooperació. 

Sitges com a Municipi d'Acollida s'integra en les actuacions del Fons Català de Cooperació, juntament amb una vuitantena de municipis

Galeria fotogràfica

Jornada solidària “Sitges amb els refugiats”

Música, espectacles, tallers infantils i xerrades centren la jornada solidària Sitges amb els refugiats que tindrà lloc el 7 de maig, als Jardins de la Societat Recreativa El Retiro, de dotze del migdia a vuit del vespre, a un preu de 5€.
Ciutadania activa i compromesa amb la situació actual dels refugiats i la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes proposen la iniciativa per recaptar fons que es destinaran íntegrament a Proactiva Open Arms.
L’ONG desenvolupa una tasca de conscienciació i lluita davant la crisi humanitària dels refugiats a Lesbos, efectuant accions de rescat a persones que fugen de la guerra i la desesperació a través del mar. 

Programa: 

12-13.30h 

TAULA RODONA
Amb Òscar Camps, director de l'ONG Proactiva Open Arms que recentment ha estat nomenat Català de l’Any; Arantza Díez, codirectora del documental de TV3 To Kyma; Raed Tarrab, ciutadà sirià resident a Barcelona; Oriol Amorós, secretari general Secretari de Migracions, Igualtat i Ciutadania del govern; Josep Maria Terricabras, eurodiputat per ERC, i Carles Campuzano, Diputat Democràcia i Llibertat al Congrés. 

TALLER INFANTIL
Realitzat per Museus de Sitges 

13.30h-16h
SESSIÓ DE MÚSICA A CÀRREC DE DJ. DANI EMPA 

16-16.20h
ESPECTACLE INFANTIL A CÀRREC DE LES VEÏNES 

16.30-20h 
CONCERTS ENTRE TOTS AMB UNA SOLA VEU
K-liu, Sergi Ramírez, Justo Conde, Ricardo Rabella, Ramón Mirabet, Ramón Faura, Ret Swift, Gomes, Andy i Sebas, Sergi Estella i Xarim Aresté. 

ACTIVITATS INFANTILS
De la mà de l’A.E.G. Nostra Sra. del Vinyet de Sitges i l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.