Log In

iniciar sessió

Heu oblidat la vostra contrasenya?

Subtotal de la cistella: 0,00 €

Jornada de reflexió i debat sobre els versots dels diables festius

18/10/2014

SÀTIRA SATÀNICA

ball de diables sitges

Jornada de reflexió i debat sobre els versots dels diables festius, sobre la seva tradició, vigència, excepcionalitat, tractament jurídico-legal, els seus límits, la seva repercussió i tot allò que afecta el seu entorn avui mateix.

El lloc serà a SITGES, a la sala d’actes de la “Societat recreativa El Retiro”, c/ àngel vidal, 17.

El dia, MATÍ I MIGDIA Del dissabte, 18 d’octubre del 2014,

Els ponents seran: Raimon gusi, regidor de cultura de l’ajuntament de Vilafranca del penedès, ex-diable, president del consell de festa major de Vilafranca, responsable polític de l’organització de la “capital de la cultura catalana 2015”; jordi Bertran, gestor cultural, ex-diable, ha estat tècnic de cultura de l’ajuntament de tarragona i responsable d’organitzacions festives diverses, com la fira mediterrània de manresa, el fimpt de vilanova i la Geltrú, les desenals de la candela de valls, entre altres; m. carmen sanchez, advocada, especialitzada en defensa civil i penal i en responsabilitat patrimonial, fidel seguidora de les tradicions locals.

A la taula rodona hi intervindran: els tres ponents, i representants de les colles de diables de l’arboÇ, DE LA VELLA DE GRÀCIA I DE LA COLLA VELLA DE SITGES.


PROGRAMA:

10.00 Arribada dels participants
(Se’ls demanarà deixar les seves dades, a nivell informatiu i estadístic, i per a fer-los-hi arribar un ampli resum de la Jornada.)

10.25 Presentació
(obertura, presentació i salutació, per part de les autoritats i organitzadors)

10.35 Lectura de Comunicacions rebudes
(breus comunicacions de Diversos entesos del món de la cultura popular, com manel carrera, salvador Palomar, i altres, que ajudaran a situar el tema)

11.00 1ª ponència
(Raimon Gusi – Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès)

11.20 4 preguntes
(La premsa i públic assistent poden participar en un breu torn de preguntes al ponent)

11.30 2ª ponència
(Jordi Bertran – Gestor Cultural, condueix el projecte del museu casteller de Catalunya, a valls)

11.50 4 preguntes

12.00 Descans

12.30 3ª ponència
(Carmen Sánchez - Advocada)

12.50 4 preguntes

13.00 Debat/Taula rodona
(Hi participaran els 3 ponents, i un representant dels Diables de l’ArboÇ, dels Diables de Gràcia, dels Diables de Sitges i algun convidat més, que faran una primera intervenció i després s’obrirà un torn de paraules per a tot el públic assistent)

14.00 Cloenda amb sorpresa