Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Acte de nomenament de Joan Yll com a Cronista Oficial de Sitges

19/04/2017

Acte de nomenament de Joan Yll com a Cronista Oficial de Sitges

Galeria Fotogràfica

joan yll cronista oficial de Sitges

El Saló de Plens de la Casa de la Vila acollirà aquest dimecres l’acte oficial de nomenament de Joan Yll i Martínez com a Cronista Oficial de la Vila. L’acte estarà presidit per l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i comptarà amb la presència de regidors i regidores de l’Ajuntament de Sitges.

Joan Yll va ser nomenat Cronista Oficial de Sitges durant el ple del mes de Febrer.

21/02/2017

Joan Yll i Martínez Nou Cronista oficial de Sitges

joan yll i martinez cronista oficial sitges

El Ple Municipal aprova a Joan Yll com a nou Cronista oficial de Sitges agafant el relleu de Rafael Casanova..
Després que l'historiador Roland Sierra iniciés una campanya a Facebook per aconseguir aquesta distinció per a Yll, més de 550 persones han avalat aquesta petició.
Joan Yll i Martínez, sitgetà i ebenista de professió, compta amb una llarga i prestigiosa trajectòria com a músic instrumental i com a periodista col·laborador del setmanari l’Eco de Sitges. En tant que músic ha format part de diverses formacions com la Cobla Sitgetana i les antigues Caramelles Schola Cantorum del Patronat d’A.S.C., actuals Caramelles Sitgetanes. Des de l’Eco de Sitges és el titular de la columna Un tomb per casa, discretament signat amb les seves inicials J.Y.M., en el que setmanalment efectua un recorregut pels esdeveniments, lloc i biografies sitgetanes amb voluntat de crònica i memorialística, escrit amb acurada voluntat expressiva i un toc entre discret i sentimental. Un tomb per casa ha esdevingut un referent entre la microhistòria local i la crònica de la vida quotidiana que uneix passat i present i que de forma planera ha esdevingut el relat de la vida local de les darreres dècades.
La proposta de nomenament de Joan Yll i Martínez ha sorgit de forma espontània inicialment a través de les xarxes socials promoguda per l’historiador Roland Sierra i Farreras, i ha estat recolzada per centenars de signatures de la ciutadania de Sitges. Elevada al Consistori Sitgetà, la unanimitat del Ple Municipal va aprovar el nomenament. La popularitat de Joan Yll i Martínez, el seu compromís ambla cultura popular i amb el periodisme local i la seva continuada i perllongada tasca en ambdós àmbits ha estat clau per l’aprovació del nomenament.