Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L'univers cinemtogràfic en to blau de Jacques Monory irromp a la Fundació Stämpfli

29/05/2015

L'univers cinemtogràfic en to blau de Jacques Monory irromp a la Fundació Stämpfli

Galeria fotogràfica

jacques monory

Aquesta tarda a les 20:00h s'inaugura l'exposició Mon Cinéma de Jacques Monory a la Fundació Stämpfli. L'exposició es podrà veure del 30 de maig al 18 d'octubre de divendres a diumenge (festius inclosos) de 10 a 19h.

La Fundació Stämpli presenta un viatge retrospectiu a l'univers cinematogràgic de Jacques Monory, un dels artistes més rellevants del panorama de l'art contemporani a la França de la segona meitat del segle XX. Jacques Monory, mon cinéma reuneix 30 obres de l'artista fins el proper 18 d'Octubre, en una mostra coordinada per Ferran Martínez Sancho. L'exposició configura un retrat autobiogràfic de Monory sota els seus grans temes: la mort, el desig i la condició tràgica de l'ésser humà. I ho fa en el to blau que caracteritza i distingeix la seva obra.

Jacques Monory, nascut a París l’any 1924, és una de les grans figures de l’art contemporani. La seva trajectòria artística està indissolublement lligada a la Figuració Narrativa. La seva carrera pictòrica, iniciada als anys 50 del s. XX, està lligada de manera indestriable a la fotografia i el cinema. Tota la seva obra està fortament ancorada en vivències sentimentals, experiències i en la seva història personal, servint-se d’imatges provinents d’un treball previ amb la càmera en mà: cada quadre esdevé un fotograma d’una molt llarga filmació en gran manera autobiogràfica.

Jacques Monory. mon cinéma està integrada per una trentena d’obres de diferents períodes de l’artista, que recentment ha protagonitzat una altra retrospectiva al Fonds Culturel Lecrec, a Landerneau (Bretanya), que ha estat un dels grans esdeveniments culturals del passat hivern a França.