Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Mor Isidre Pañella i Virella

21/10/2018

Mor Isidre Pañella dissenyador dels Castells Artificials de la Festa Major de Sitges.

isidre panella

Isidre Pañella fill predilecte de Sitges anomenat l'any 2016 va morir ahir a l'edat de 80 anys.

20/05/2016

Homenatge a Isidre Pañella

homenatge a isidre pañella
Les diferents comissions de Festa Major que ha tingut Sitges van voler donar un merescut homenatge a Isidre Pañella dissenyador dels Castells Artificials de la Festa Major de Sitges.
Isidre Pañella i Virella (Sitges, 1938) és pirotècnic, dissenyador de castells de focs i espectacles piromusicals.
Ja en la seva joventut tingué vocació per la pirotècnia. Començà a treballar a l'empresa "El Dragón" per passar a la "Pirotècnia Inglada" d'Altafulla i, el 1961, a la "Pirotecnia Zaragozana", on treballà de director tècnic i comercial per a la zona de Catalunya i Andorra. El 1966, Màrius Igual el va fitxar per la (renovada) Pirotècnia Igual de Canyelles, d'on n'ha estat director artístic durant decennis.
Va ser guardonat amb el Premi Trinitat Catasús de l'any 1991, i va rebre el premi FAD Sebastià Gasch d'Arts parateatrals 1990-1991 ex-aequo amb l'empresa Igual de Focs Artificials "a Isidre Panyella, Mestre pirotècnic, per la seva creació constant d'espais d'il·lusió i d'emocions memorables per a tothom a través de la llum, el color i els sons". L'any 2005, l'ajuntament de Sitges va col·locar una placa amb el seu nom a la Plaça dels Artistes.
Fundador i Llucifer de la Colla Jove de Diables de Sitges, posteriorment presidí força temps la "Comissió de Festa Major i Santa Tecla" de Sitges. Des de fa més de 50 anys, participa en les dues festes sitgetanes de Sant Bartomeu apòstol i santa Tecla amb sengles castells de focs de gran espectacularitat, on es presenten les novetats pirotècniques de cada any. També pertany al Grup de Campaners de Sitges, i és profund coneixedor dels tocs de campanes tradicionals.
Jubilat el 2010, exerceix d'assessor de l'ajuntament de Sitges. El 2011 va ser escollit pendonista de la Festa Major de Sitges, i el 2008 ja n'havia estat pregoner.