Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Nou programa per afavorir la inserció laborals dels joves

Nou programa per afavorir la inserció laborals dels joves

joves sitges

L’Ajuntament de Sitges i el Consell Comarcal del Garraf proposen un nou programa per a l'any 2017 amb l’objectiu de lluitar contra l’atur juvenil. 

El Consell comarcal i el servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Sitges impulsen un any més el Curs d’Aprenent de Serveis i Manteniment en instal·lacions portuàries en el marc del programa Joves per l’ocupació. El programa té l’objectiu de fomentar el retorn dels joves al sistema educatiu que hagin abandonat els estudis mínims i impulsar la formació professional. En aquest sentit, el curs ofereix la possibilitat de fer pràctiques a empreses per tal de construir una primera trajectòria professional i fomentar la inserció al mercat de treball.

La regidora responsable del Servei d’Ocupació, Aurora Carbonell, destaca que “el programa arriba a Sitges un any més després de l’èxit de les anteriors edicions i on està comprovat que la majoria dels joves que han participat, un cop finalitzen el curs, troben feina”.

D’aquesta manera el programa inclou formació professional d'aprenent de serveis i manteniment d'instal·lacions portuàries i en competències clau des del mes de gener fins al mes de març a Port Ginesta (Sitges). També es preveuen pràctiques durant el mes d'abril a Port Ginesta, Port d'Aiguadolç i al Club Nàutic Garraf; i es fa una tutoria i acompanyament dels joves des del 2017 fins el març de 2018. Amb aquesta formació, els alumnes adquireixen, a més, contacte amb empreses de la comarca del sector portuari amb la finalitat d’obtenir un contracte laboral per un període de 6 mesos. Aquests contractes estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

Els joves troben a més, un incentiu important en aquest curs. I és que cada alumne rebrà un incentiu mensual de 150 euros durant els 4 mesos que dura el curs.

Per participar cal tenir entre 16 i 25 anys, i en cas de tenir una discapacitat igual o superior al 33% cal ser menors de 30 anys. També cal estar registrat a l’atur com a demanant d’ocupació i inscrit al programa de Garantia Juvenil. A banda de Sitges, el programa s’ofereix als joves dels municipis de Cubelles, Canyelles i Olivella. A Sitges els interessats es poden inscriure a través del Nivell 10 o l’Espai Jove.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa “Joves per l’ocupació”, regulat per l’Ordre EMO/251/2014, modificada per l’Ordre EMO/254/2015.