Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Els escolars de Sitges inicien el curs escolar amb unes instal·lacions renovades

12/09/2016

Els escolars de Sitges inicien el curs escolar amb unes instal·lacions renovades

escola esteve barrachina

L'Ajuntament de Sitges ha executat aquest estiu una quinzena d'actuacions de construcció i manteniment a les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Agnès de Sitges i Maria Ossó per deixar les instal·lacions en condicions òptimes per a la tornada a l’escola de dilluns.


Avui s'inicia el curs escolar, a les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Agnès de Sitges i Maria Ossó i estrenen millores a les seves instal·lacions, unes actuacions que es realitzen a l'estiu quan l'absència d'escolars permet portar a terme els treballs de major impacte i menys urgència.

Les actuacions s'han centrat en treballs d'obra nova com la remodelació d'aules o la construcció nous accessos, un sorral, arranjament de fonts, armaris, etc, així com el manteniment de parets, escales i terres, la reparació d'accessos o la reposició de sorra o mosquiteres, de manera que els infants es trobin les instal·lacions en estat òptim. Les obres executades superen els 90.000 euros.

Per a l regidor d'Ensenyament, Jordi Mas, ha explicat que els treballs de manteniment i obra tant a les instal·lacions interiors i exteriors han de tenir la seva continuïtat curs rere curs. "L'objectiu és mantenir les instal·lacions en un estat òptim. Oferir als escolars i la comunitat educativa un entorn agradable és vital". Aspectes com la mobilitat dels alumnes, la creació de nous accessos, l'adaptació als serveis de provisió, així com l'estat del mobiliari escolar, s'han de tenir en compte per fer un bon manteniment, ha explicat Mas. El regidor ha manifestat que "els projectes educatius, si s'acompanyen d'unes instal·lacions en condicions, guanyen en qualitat".


Actuacions per centres escolars

A l'Escola Esteve Barrachina, s'han construït un sorral nou al pati infantil; adequat una aula nova de pintura; arranjat el terra de l'aula de psicomotricitat; supressió de la porta del rebost del menjador; supressió d’una paret de Secretaria; i la construcció de sis armaris d’obra a les aules. En previsió està l'obertura d'una porta que doni accés al pati.

A l'Escola Miquel Utrillo, s'ha arranjat el terra de les aules infantils; arranjat les finestres de la zona d'aules infantils; col·locació de mosquiteres a la zona de les aules infantils; supressió d'una paret de Secretaria; i reparació de l'escala d’emergència.

A l'Escola Maria Ossó, s'ha reparat la font del pati; s'ha reparat la paret de la zona comuna; i s'ha reparat el sòcol de l'escala.

A L'Escola Agnès de Sitges, s'ha instal·lat un aparcament de bicicletes i s'ha fet la neteja de grafits.