Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

El ple extraordinari d'avui una despesa innecesaria per Sitges Segons ICV-EUIA

10/09/2015

COMUNICAT DE ICV-EUIA DE SITGES          

El Ple aprova la dedicació i retribució dels regidors

ICV-EUIA de Sitges comunica que, com a mesura de protesta, la nostra regidora a l’Ajuntament de Sitges, Carme Gasulla, no assistirà al Ple Extraordinari convocat per avui.
Considerem que aquesta convocatòria és del tot innecessària i utilitza l’Ajuntament (una institució pública al servei de totes les sitgetanes i sitgetans) com a eina sectària just el dia en el qual comença la campanya electoral.
Convocar un Ple extraordinari amb un únic punt de l’ordre del dia –l’aprovació d’una moció per a reconèixer el caràcter plebiscitari de les Eleccions al Parlament de Catalunya del proper 27 de setembre- no és només intencionat i partidista sinó que representa una despesa a l’Ajuntament innecessària; és important que les sitgetanes i els sitgetans coneguin que cada Ple extraordinari suposa una despesa d’uns 8.000 euros a les arques de l’Ajuntament. 8000 euros és una quantitat prou important com per pensar-s’ho bé abans de convocar-ne cap. A més, el cas que ens ocupa és especialment greu tenint en compte que el passat dia 1 de setembre ja es va celebrar un altre Ple extraordinari també amb un únic punt de l’ordre del dia i d’ una durada de només vint minuts. No entenem per què no es va aprofitar aleshores aquella convocatòria per votar la moció que avui es presenta.
ICV-EUIA també manifesta la seva indignació per l’anunci publicat el passat divendres dia 4 de setembre on s´ha anunciava la celebració d’aquest Ple (abans que els regidors i regidores rebessin la convocatòria); però no només s’anunciava sinó que, fins i tot, es donava per aprovada la Moció que avui es votarà. Ens preocupa i molt que un mitjà de comunicació local ja tingui el resultat d’un Ple que ni tan sols s’ha convocat.
Considerem que l’Ajuntament no és el terreny de joc on s´ha de decidir el contingut, caràcter i fins i tot el resultat d’un procés electoral nacional. Creiem que han de ser els catalans i les catalanes que decideixin lliurament quina és la Catalunya que volen el proper dia 27 de setembre. Nosaltres no participarem en un debat marcat, de manera partidista, des de fora del consistori. I menys, tal i com el Govern de Sitges l’ha plantejat (de manera precipitada, manipuladora i poques hores abans que comenci la campanya electoral). Som, com tots el regidors i regidores electes, representants legítims de tots els ciutadans i ciutadanes de Sitges, ens agradin o no les seves idees. I, tot i que entenem que el debat nacional és d’interès popular, creiem que Sitges té suficients necessitats d’actuació immediata per part de l’Ajuntament com per dedicar, en exclusivitat, una sessió de Ple sobre aquest únic tema el qual l’Ajuntament no en té competència.
Mentre uns i uns altres discuteixen, Sitges espera respostes a tots els seus problemes.
Visca Sitges i Visca Catalunya.