Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Història, vins, art i voluntariat centren les noves visites guiades a l'Hospital

31/01/2018

Història, vins, art i voluntariat centren les noves visites guiades a l'Hospital

visites hospital sitges

Els itineraris es poden fer cada dos diumenges i s'emmarquen dins la iniciativa enoturística de la Carretera del Vi

L'Hospital de Sitges va incrementant, a poc a poc, el volum d'assistents a les visites guiades que ofereix els diumenges al matí, cada quinze dies, en el marc del projecte enoturístic de la Carretera del Vi. Les rutes es van començar a fer el passat mes de setembre i, de cara a la primavera, ja s'està pensant en establir-les cada setmana en sessions que alternin els dissabtes i els diumenges.
L'itinerari dura aproximadament dues hores i contempla un passeig per tot el recinte, recollint el passat medieval de la fundació, de gairebé 700 anys d'història, juntament amb el seu llegat vinícola i la seva missió social. L'ordre hospitalària de Bernat de Fonollar -antic senyor del Castell de Sitges, l'edifici, la cúpula i la capella modernistes de Josep Font i Gumà, sense oblidar les vinyes de malvasia més antigues del país, són alguns dels elements que els visitants descobreixen durant el recorregut. Art, vins i voluntariat per resumir, en una sola visita guiada, tota l'ànima de l'Hospital de Sitges.
Tot això es culmina amb un tast de vins de la casa, en la qual es poden degustar el Llegat Llopis, el Blanc Subur 2016, la Malvasia Dolça i la Malvasia Seca. Si els visitants volen, també poden aprofitar aquest moment per adquirir qualsevol d'aquests productes, sabent que tots els beneficis es destinen íntegrament a l'obra social de la fundació.

El celler de l'Hospital Sant Joan Baptista de Sitges acull un tresor vinícola de gran valor: les últimes vinyes de malvasia conreades a la població des que aquesta varietat de raïm arribés per primera vegada al segle XIV. L'any 1935, Manuel Llopis i de Casades les va donar filantròpicament a la fundació d'aquesta institució hospitalària. Tan sols va posar una condició: que l'Hospital mantingués el conreu i l'explotació de la malvasia de Sitges. Una herència que s'ha conservat amb èxit fins al dia d'avui i que, amb el pas dels anys, també ha incorporat com a pròpia la vessant social, fins al punt que tots els beneficis generats per la comercialització de la malvasia es destinen íntegrament a la residència de l'Hospital. És per això que, més de vuitanta anys després de recollir el testimoni de la família Llopis i de Casades, el celler de l'Hospital segueix envoltada d'un meravellós entorn modernista, en una finca de dues hectàrees construïda el 1912 al centre de Sitges. Encara avui, els ceps que brollen d'aquesta vinya es mantenen fidels als seus dos missions. D'una banda, la enològica i cultural, promovent la malvasia com un autèntic patrimoni gastronòmic de la població. I, de l'altra, la social, que es remunta als orígens de l'Hospital, quan el senyor feudal del Castell de Sitges, Bernat de Fonollar, va fundar l'Ordre dels Germans Hospitalaris en l'any 1324 per atendre els més desvalguts. L'actual malvasia de l'Hospital és el resultat de tota aquesta història. Un pòsit vinícola que s'arrela a terra calcari del massís del Garraf i que creix perfumat per la brisa i la marinada de la Blanca Subur. L'essència més pura del Sitges de sempre, en forma d'un vi tradicional i exquisit.

Visites guiades:
Es poden fer durant tot l'any
S'ha de fer una reserva prèvia al 93 894 00 03 o a celler@hospitaldesitges.cat
Costen 15 euros per persona
 
Adreça:
Carrer Cardenal Vidal i Barraquer, 2
08870 Sitges

47a edició del Golf Challenge de l’Hospital de Sitges es disputarà el divendres 5 i el dissabte 6 de maig en el marc de la Setmana de la Malvasia

La competició es disputarà al Club de Golf Terramar i regalarà un cotxe Nissan a qui aconsegueixi fer un ‘hole in one’
La 47a edició del Golf Challenge de l’Hospital de Sitges es disputarà el divendres 5 i el dissabte 6 de maig en el marc de la Setmana de la Malvasia, de la qual l’Hospital també n’és coorganitzador. El torneig, de caràcter benèfic, es disputarà al Club de Golf Terramar i sota la modalitat stableford individual amb equips de fins a quatre jugadors, que podran ser federats o no.

Les inscripcions compten amb preus més rebaixats que els d’una jornada de golf convencional (30 euros pels socis del Terramar i 65 pels que no ho siguin), amb la intenció que s’hi inscriguin el màxims d’equips possible. Tots els beneficis recaptats es destinaran íntegrament a finalitats socials i, en particular, a la Unitat de Demència i Alzheimer de l’Hospital.

El lliurament de premis es farà el dissabte 6 i comptarà, com és habitual, amb el sorteig de diferents obsequis entre tots els participants. A més, com a gran novetat d’aquest any, l’Hospital ha aconseguit que la firma automobilística Nissan doni un vehicle nou als que aconsegueixin fer un hole in one (introduir la bola al forat en un sol cop).

De moment, per animar la participació en aquests dies previs, l’Hospital de Sitges ha editat un vídeo promocional del Challenge. L’audiovisual, gravat entre l’Hospital i el Club de Golf Terramar, posa l’accent en l’esperit solidari de la competició.

 

07/12/2016

L’Hospital de Sitges atorga el Guardó a l’Hospitalitat 2016 a la Creu Roja

Galeria fotografica clikando en la foto

El lliurament del premi serà demà dijous, 8 de desembre, en el marc del Dia d’Homenatge al Voluntariat
El 8 de desembre és una data molt important per a l’Hospital de Sitges. Hi celebrem el nostre particular homenatge als voluntaris que, durant anys i anys, han vingut al nostre centre a fer la vida més fàcil i feliç als nostres residents. Alguns ja fa més de tres dècades que formen part del voluntariat de l’Hospital. Altres hi porten menys temps. Però cadascun ells, amb el seu esforç i la seva entrega desinteressada, formen part d’aquesta gran família que construïm entre tots.

L’elecció del 8 de desembre com el Dia d’Homenatge al Voluntariat no és casual. Aquesta és la data de celebració de les nostres monges concepcionistes. El passat Sant Joan, coincidint amb la festa patronal de l’Hospital, van deixar-nos per tornar a les seves congregacions. Però nosaltres volem que el dia es mantingui i que serveixi per homenatjar la gran labor que les germanes concepcionistes han realitzat a l’Hospital durant tants anys.

Ser voluntari és uns dels actes d’humanitat més lloables que coneixem. Una mica del teu temps equival a tot un món per a les persones que tenim al nostre centre. Molts d’ells no tenen familiars o, simplement, els veuen poc sovint. Les visites, les abraçades i les converses que ofereixen els voluntaris fan que la seva vida en una residència no sigui trista ni rutinària. Els residents esperen les visites amb molta il·lusió i els voluntaris només han de fixar-se en les seves cares de satisfacció per endur-se el regal del dia cap a casa.

A més dels voluntaris propis, l’Hospital també té la sort de comptar amb els estudiants de l’Escola Pia de Sitges, que vénen diàriament a compartir estones amb els nostres residents, amb els quals comparteixen tota mena d’activitats lúdiques. Una altra institució que col·labora molt activament amb l’Hospital és la Creu Roja. I aquest any, en senyal d’agraïment, volem reconèixer el seu ajut concedint-los el nostre Guardó a l’Hospitalitat 2016. I encoratjant-los, esclar, a continuar amb tota la bona feina que fan en favor de les persones que més ho necessiten.

Finalment, el Dia d’Homenatge al Voluntariat també vol distingir dues de les col·laboradores més antigues de l’Hospital: Pilar Martínez i Consol Selva.

Gràcies per ser així. Sou els nostres àngels.
1.Jordi Bassols
2.Montserrat Ginesta
3.Angelina Dorca
4.Fuensanta Ferrer
5.Maria Antònia Figueras
6.Montserrat Hill
7.Fina Julià
8.Pilar Martínez
9.Consol Selva
10.Leo Valera
11.Maria Bernués
12.Charo Candel
13.Vicenta Martí
14.Romi Catllà
15.Leonor Barea
16.Susana Rentero
17.Anna Hernández
18.Vinyet Mirabent
19.Amèlia Creus
20.Francesc Marcé
21.Fina Corretgé
22.Pere Ros
23.Mercè Rull
24.Alícia Ibáñez
25.Miquel Cerdà
26.Francisco Nives

I la col·laboració col·lectiva de:

•Creu Roja de Sitges
•Escola Pia de Sitges

Trasllat temporal de les bótes del celler de l’Hospital

celler hospital sant joan sitges
La Fundació informa que properament es procedirà a traslladar temporalment les bótes de Malvasia del Celler de l’Hospital a les instal·lacions de Xarmada SCCL. Aquest trasllat temporal és necessari per adequar el Celler de l´Hospital als requeriments normatius que l’afecten com a activitat productiva en el sector vinícola i alimentari.

La Xamada és un celler penedesenc situat a Pacs del Penedès i col·laborador de l’Hospital des de fa molts anys. Aquesta empresa ens ofereix una part dels seus espais, que compleixen totes les normatives industrials, tècniques i sanitàries.

La intenció del Patronat de la Fundació és retornar les bótes al celler propi tan aviat com sigui possible i fer-ho amb totes les garanties de compliment de les normatives aplicables a la activitat.