Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

El pintor Adolfo Rua, autor de l’obra que llueix el Cava Solidari de la Fundació Ave Maria 2017

 

15/06/2017

El pintor Adolfo Rua, autor de l’obra que llueix el Cava Solidari de la Fundació Ave Maria 2017

Galeria Fotogràfica

cava solidari ave maria sitges

Presentació de la 12a edició del Cava Solidari de la Fundació Ave Maria. L’obra de l’artista Adolfo Rua, l’Àliga de Sitges, la primera àliga coronada de foc dels Països Catalans, protagonista del disseny d’enguany.

Sitges, 16 de juny de 2017.- Aquest divendres 16 de juny es va presentar el Cava Solidari 2017 de la Fundació Ave Maria a Sitges. L’obra de l’artista sitgetà Adolfo Rua, lluirà a l’etiqueta i la xapa d’enguany.

El Cava Solidari de la Fundació Ave Maria, és un producte solidari els beneficis del qual es destinen als fins socials de la fundació, a favor de la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Enguany arriba a la seva 12ena edició i és fruit de la col·laboració desinteressada dels artistes qui, amb la donació de la seva obra, enriqueixen el Fons d’Art de la Fundació alhora que col·laboren a seguir fent d’aquest cava, un preuat objecte de col·leccionista per les seves xapes úniques

Ja podeu gaudir del vostre costat més solidari amb el cava de la fundació, que també es pot adquirir per Internet amb enviament gratuït: www.avemariafundacio.org/cava.html

01/06/2017

La Fundació Ave Maria guanya per segona vegada el Premi a la Innovació Social de la Caixa

fundacio ave maria sitges
• El projecte AutonoMe permetrà reconèixer l’estat emocional de les persones amb alts graus de dependència i personalitzar encara més les intervencions terapèutiques, de forma més eficaç, obtenint un millor desenvolupament psicosocial.
• El guardó consolida la trajectòria en innovació de l’entitat que va culminar en la creació de l’Institut de Robòtica per la Dependència qui treballa en el desenvolupament del projecte.


Sitges, 31 de maig de 2017.- La Fundació Ave Maria ha estat guardonada amb un dels premis a la innovació social que per tercer any atorga l’Obra Social “La Caixa”. El projecte seleccionat anomenat “AutonoMe” permetrà reconèixer l’estat emocional dels usuaris amb alts nivells de dependència i adaptar les teràpies al seu estat emocional per aconseguir-ne una major personalització i aprofitament.

La Ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, el director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró i el director corporatiu de l'Àrea Social, Marc Simón, han fet entrega del Premi, dotat amb 15.000 €, al Vicepresident de la Fundació, Antoni Reverter. El projecte ha estat seleccionat d’entre els 1.188 projectes presentats a les convocatòries d’ajuda de la Caixa de tot l’estat.

Conèixer l’estat emocional de l’usuari obre un nou món de possibilitats a favor de l’elecció de les persones que no tenen la suficient cognició per poder expressar els seus sentiments. El projecte contempla una primera aplicació en l’estació d’estimulació cognitiva Armoni, desenvolupada per la Fundació Ave Maria, que podrà canviar d’activitat si detecta que l’usuari s’avorreix o no està prou atent a l’activitat que realitza.

El projecte compta amb la participació de l’Institut de Robòtica per la Dependència que en realitza el desenvolupament i amb la col·laboració de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), que en realitzarà la validació clínica, per confirmar que és una eina útil a nivell cognitiu i emocional, al mesurar l’evolució en el treball amb Armoni al llarg d’un determinat període de temps.

Aquest és el segon cop que la Fundació Ave Maria rep el premi a la innovació de La Caixa en només tres anys d’existència d’aquests guardons, que ja van premiar el projecte “Follow Me”, que permet a un grup de cadires de rodes seguir de forma autònoma a una persona líder del grup.

Durant l’acte s’han premiat un total de 10 projectes que de forma significativa estan aconseguint respondre als reptes actuals de la societat i que mostren capacitat per modificar una problemàtica social d'una manera sostenible.

Sobre la Fundació Ave Maria de Sitges
La Fundació Ave María, una institució privada sense afany de lucre, reconeguda per la Generalitat de Catalunya, que des de l’any 1987 ofereix atenció especialitzada a persones adultes amb discapacitat intel·lectual.
Web: www.avemariafundacio.org
Twitter: https://twitter.com/funavemaria

Sobre l'Institut de Robòtica per a la Dependència
L'Institut de Robòtica per a la Dependència és una Fundació Privada, domiciliada a Sitges, Barcelona, és una entitat sense afany de lucre, registrada al Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb el número 1.709. L'institut té per missió millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, la de les seves famílies i la dels professionals que els ofereixen suport, per mitjà de la tecnologia més avançada, impulsant la investigació i l'obtenció de productes innovadors que transformin l'estat actual de les coses

10/12/2016

Mercat Artesanal de Nadal de la Fundació Ave Maria

Clika sobre la foto per veure tota la galeria fotogràfica

Fundacio Ave Maria Sitges

Avui De les 9:00 a les 20:00 h Mercat Artesanal de Nadal de la Fundació Ave Maria al Cap de la Vila i demà De les 9:00 a les 14:00 h.Us esperem!!!!

Cicle de Conferències: Divulgació científica, Cultural i Participació Ciutadana

Galeria Fotogràfica

Fundacio Ave Maria 

18 Novembre 2016 a les 19h "Sense mites ni llegendes:la formació geològica de la muntanya de Montserrat. Professor: Joan Poch, professor d' Estratigrafia del Dept. de Geoligia de la UAB

10 deFebrer de 2017 a les 19h "Modernos conceptos de Economia Verde y Economia circular Professor Ricard Esparza, Facultad de Economicas de la UAB

Maig-Juny 2017 "Ciudades Patrimonio de la Humanidad (UNESCO): Aviñon la ciudad de los Papas Professor Isabel Brianso, profesora titular de la Universidad de Aviñon

Final de Setembre/Octubre 2017 "Reservas de la Biosfera y Parques Naturales" Professor Marti Boada Professor del ICTA-UAB

Lloc: Capella de la Fundació Ave Maria Av. Artur Carbonell 11 Sitges

Coordina Professor José Luís Briansó Penalva, Catedràtic Departament Geologia, UAB

06/10/2016

Sopar Benèfic Fundació Ave Maria Sitges

Galeria Fotogràfica

sopar benefic fundacio ave maria

L'Hotel Calipolis va acollir el sopar Benèfic de la Fundació Ave Maria. La Fundació Ave Maria, és una institució privada sense afany de lucre, reconeguda per la Generalitat de Catalunya, que des de l’any 1987 ofereix atenció especialitzada a persones adultes amb discapacitat intel·lectual.

17/09/2016

Sopar Benèfic a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual 

sopar benefic ave maria

Volem celebrar que gràcies a tu els projectes que ha engegat la fundació són avui una realitat, i ho farem d’una manera molt especial: sopant plegats en una nit de lluna plena que ens portarà a conèixer el projectes d’avui i els que demà ens permetran seguir creixent. Serà una nit carregada d’il·lusions on compartir tot el que hem aconseguit plegats.

Dissabte 17 de setembre de 2016, 21:30 h
Club de Mar de Sitges

Col·labora amb la Fundació comprant la teva entrada

Adquirint la teva entrada ajudaràs a fer realitat nous projectes per les persones amb discapacitat intel·lectual.

Pots comprar l’entrada a la mateixa Fundació, trucant al 938948646 o enviant un e-mail a info@avemariafundacio.org

Preu entrada: 40€

També podeu col·laborar amb un seient de Fila 0

Nº de compte corrent: ES87 2100 3103 97 2200231922

Comptarem amb la col·laboració estelar de l'Esther Soto com a conductora de l'acte i el ritme i el bon rollo de Rumba Salá.

Aforament Limitat

21/047/2016

La Fundació Ave Maria Presenta el Programa AutonoMe

Galeria Fotogràfica

programa autonome fundacio ave maria

El Programa AutonoMe, reconeixement d'emocions en persones amb alt grau de dependència per la personalització eficaç d'intervencions terapèutiques

La presentació ha anat a càrrec del Sr. Joan Oliver, Research Manager de l'Institut de Robòtica per la Dependència, la Sra. Eva Real, Investigadora de l'IDIBELL i la Sra. Patricia Rubio, Dtra. de Banca d'Institucions de CaixaBank 

L’Obra Social ”la Caixa” destina 39.850 euros a la Fundació Ave Maria per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat

El projecte AutonoMe permetrà reconèixer l’estat emocional de les persones amb alts graus de dependència mitjançant l’ús de noves tecnologies “wearables” i obtenir la validació clínica dels resultats. L’objectiu final del 

projecte és personalitzar de forma més eficaç les intervencions terapèutiques per obtenir un millor desenvolupament psicosocial.  

 La Fundació Ave Maria Maria, en col·laboració amb l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Institut de Robòtica per la Dependència, ha resultat seleccionada en la convocatòria de "Promoció de ’Autonomia i Atenció a l'Envelliment, la Discapacitat i la Dependència 2016", que concedeix ajudes a projectes que promouen la vida independent, l’autonomia i la qualitat de vida de persones amb discapacitat, malaltia física o mental o en situació de dependència. 

Aquesta és la primera de las vuit convocatòries que conformen el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials de l’Obra Social ”la Caixa”, que destinarà aquest any més de 17 milions d’euros a projectes arreu de l’Estat. 

Sitges, 21 de juliol de 2016.- L’Obra Social ”la Caixa” destina 39.850 euros a la Fundació Ave Maria de Sitges pel projecte AutonoMe. Es realitza per conèixer les emocions i la capacitat d’atenció en persones amb Discapacitat Intel·lectual davant d’una activitat. L'objectiu final del projecte és recopilar dades objectives obtingudes per validar clínicament que aquest programari té validesa com a eina terapèutica. 

Aquesta aportació correspon a la primera convocatòria 2016 del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa” i que aquest any preveu destinar més de 17 milions d’euros a les vuit convocatòries en què es diversifica. L’objectiu del programa és oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social. Totes aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen en favor d’aquests col·lectius en risc d’exclusió poden accedir a aquest programa. 

La selecció dels projectes s’ha realitzat a partir de criteris d’avaluació que han tingut en compte aspectes com la complementarietat amb els recursos existents en el territori; el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat; la participació dels destinataris; el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen. 

FUNDACIÓ AVE MARIA  

AUTONOME 

L'objectiu final del projecte és recopilar dades objectives obtingudes amb 60 usuaris diferents de 5 entitats col·laboradores i realitzar la validació clínica del sistema emprat per reconèixer objectivament les emocions i la capacitat d’atenció enfront d’una activitat en persones amb DI, utilitzant diversos sensors existents i el desenvolupament d’un programari que integri aquestes informacions, aplicable a eines d’estimulació cognitiva ja existents. I, finalment, validar clínicament que aquest programari té validesa com a eina terapèutica amb la col·laboració d’IDIBELL (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge). 

La Fundació Ave Maria considera que amb el projecte AutonoMe, podrà conèixer les emocions dels seus usuaris. Per això, necessita incorporar a les activitats diàries, nous mitjans tècnics que ajudin, com un programa de reconeixement de trets facials, maquinari de lectura de neuroplasticitat cerebral, seguiment ocular, o sensors de resposta de la pell, gràcies al coneixement i la col·laboració de l’Institut de Robòtica per la Dependència. 

Import concedit: 39.850€ 

Beneficiaris directes: 3.000 

Premis ”la Caixa” a la Innovació i Transformació Social 

Dels 202 projectes seleccionats en aquesta convocatòria a tot l’Estat, 102 han presentat la seva candidatura als Premis ”la Caixa” a la Innovació i Transformació Social 2015, una iniciativa que atorga un reconeixement especial a les organitzacions que utilitzen noves metodologies i vies d’intervenció en la seva pràctica. 

S’atorgaran deu premis de 15.000 euros cadascun a deu projectes de tot l’Estat presentats a les cinc primeres convocatòries detallades més avall per ordre cronològic (marcades amb un asterisc). 

Seran guanyadores les iniciatives que apliquin pràctiques socials que donin resposta als reptes actuals de la societat i amb capacitat de modificar una problemàtica social d’una manera sostenible. 

Convocatòries d’ajudes a projectes socials 2016 

*Promoció de l’autonomia i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la dependència Impulsa projectes que fomentin la vida independent, l’autonomia i la qualitat de vida de les persones grans o amb discapacitat, malaltia o situació de dependència, així com l’atenció de les necessitats de l’entorn familiar d’aquestes persones. 

*Lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social Potencia projectes a favor del desenvolupament integral i el procés d’inclusió social de persones en situació de vulnerabilitat, potenciant les seves capacitats i afavorint la igualtat d’oportunitats. 

* Habitatges temporals d'inclusió social Promou projectes que faciliten la inclusió social i la vida independent a través d’actuacions integrals i de programes d’inclusió residencial per a persones amb discapacitat o en risc o situació de vulnerabilitat. 

*Acció social en l’àmbit rural Se centra en el suport a projectes d’acció social que es desenvolupen en l’àmbit rural, una realitat específica que planteja reptes a la qualitat de vida i a la igualtat d’oportunitats de les persones que viuen en zones rurals. 

*Inserció sociolaboral Els projectes han d’estar enfocats en la millora de les oportunitats de feina i la inserció sociolaboral de les persones en risc o situació d’exclusió social en el mercat laboral, tenint en compte les capacitats de les persones i les necessitats del teixit empresarial. 

*Interculturalitat i acció social Se centra en el suport a projectes que potenciïn la igualtat d’oportunitats, la convivència ciutadana intercultural i la implicació de la comunitat per fer front als reptes socials actuals. 

Art per a la millora social Convoca ajudes per a projectes d’entitats culturals i artistes que afavoreixin l’ús de l’art i la cultura com a instruments que poden incidir en aspectes com el desenvolupament personal i la inclusió social. 

Emprenedoria social Dóna suport a emprenedors, empreses socials i entitats socials que vulguin transformar la seva activitat, perquè puguin tenir viabilitat tant econòmica com mediambiental. 

Obra Social ”la Caixa”: Més compromesos que mai 

L’Obra Social ”la Caixa” ha consolidat la seva activitat durant el 2015 amb l’objectiu de construir una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten. L’any passat, i a través de l’Obra Social, ha atès 9,9 milions de beneficiaris que han participat en 46.209 iniciatives. De cara al 2016, l’entitat disposa d’un pressupost de 500 milions d’euros, la mateixa partida que els vuit anys anteriors i que la consolida com la fundació més important de tot l’Estat espanyol per recursos invertits en acció social i en una de les més importants d’Europa i d’arreu del món. Els programes socials continuaran essent prioritaris aquest any, amb la lluita contra la pobresa infantil i el foment de l’ocupació com a principals banderes.

15/06/2016

Presentació del Cava Solidari 2016

Galeria Fotogràfica

presentacio cava solidari 2016 ave maria

Presentació del Cava Solidari 2016 de la Fundació Ave Maria amb la presència de l'artista sitgetà Daniel Brull, encarregat del disseny exclusiu de l'etiqueta i la xapa d'enguany, el cava ha estat el·laborat per les Bodegues Fèlix 

El cava ya es pot comprar a la web clika aquí

22/01/2016

La Fundació Ave Maria presenta la col·lecció de més de 40 pintures de l'artista sitgetà, Agustí Ferrer Pino.

Galeria Fotogràfica

La Fundació Ave Maria presenta la col·lecció de més de 40 pintures de l'artista sitgetà, Agustí Ferrer Pino.

 

Es tracta d'una donació que la família del pintor a fet a la Fundació, que té per objectiu preservar l'obra del pintor, que aquesta obra no es perdi ni es dissemini i prestigiar la figura del seu familiar.
Amb aquesta generosa donació, la Fundació Ave Maria, amplia el catàleg del seu Fons d'Art, amb el compromís de preservar i posar a disposició del públic aquesta obra en la mesura del possible (esperem algun dia disposar del lloc on tenir una permanent per les obres del fons d'art). El fet més destacable és que gràcies a aquesta acció, aquesta important col·lecció de pintures no es perd i torna a Sitges on algun dia podrà estar a disposició dels seus ciutadans. Amb aquesta idea, l'acte de presentació porta per títol "Retorna", ja que aquesta quarentena d'obres eren en un magatzem lluny de Sitges i haguessin pogut acabar malmeses o venudes a diferents col·leccionistes d'arreu. Ara en canvi, dins del catàleg d'obres de la Fundació, passen a ser un bé comú de Sitges i els seus habitants.
Les obres estaven en molt males condicions i en l'acte de divendres hi hauran exposades les 6 obres que han estat restaurades per la Fundació. La resta d'obres s'aniran restaurant en la mesura en que es puguin anar assumint aquesta inversió.
L'acte, destinat també a agrair a la família la seva generositat, va comptar amb una taula presidencial amb la presència de: 

Sra. Rosa Tubau: Regidora de Cultura
Sra. Isabel Coll, prof. i catedràtica d'Art que ens presentarà la col·lecció i l'obra del pintor.
Sr. Julio Molinario: president del Patronat de la Fundació Ave Maria
Familiar del Pintor

28/09/2015 

Akelarre i San Miguel fan un donatiu a la Fundació Ave Maria de Sitges

 Akelarre i San Miguel fan un donatiu a la Fundació Ave Maria de Sitges

El Grup San Miguel va fer una donació de 800 samarretes  a l’Akelarre Sitges perquè les repartís per Festa Major. El Grup Akelarre de Sitges les va vendre al preu de la voluntat, es a dir van posar unes guardioles on els clients podien posar el seu donatiu per la fundació Ave Maria de Sitges. 

Aquest mati el Sr. José Antonio Farras, Key Account Manager de Mahou-San Miguel  i el Sr. Enric Ballabriga, propietari de l'Akelarre - Grup Ovella Negra, han fet entrega de les dues guardioles a la directora de la Fundació Ave Maria, la quantitat recaptada ascendeix a un total de 467.85€. Aquests diners es destinaran íntegrament als nous projectes en el quals treballa la Fundació Ave Maria.

24/07/2015 

La Fundació Avé Maria Presenta 10 anys de Cava Solidari

Galeria Fotogràfica

fundacio ave maria

Avui a la Fundació Ave María de Sitges s’ha fet la presentació del Cava Solidari de Félix Massana Ràfols aquest any decorat per la pintora Pilar Mena. 

10 anys de Cava Solidari, amb aquest cava La Fundació Avé Maria, vol agrair, un cop més la col·laboració del celler Félix Massana Ràfols, dels artistes-pintors i a tots els consumidors que amb la seva generositat i solidaritat, fan possible que any rere any, i per molts anys puguem seguir brindant amb el cava que alegra els cors. 

Els artistes que han participat amb aquesta iniciativa solidaria han estat: 

Any 2006 Lluis Barbadillo 

Any 2007 Javier Rey 

Any 2008 Farré Veciana 

Any 2009 Jordi Baijet 

Any 2010 Royo 

Any 2011 Ramón Manzañido 

Any 2012 Jordi Figueras 

Any 2013 Merce Colina 

Any 2014 Blanca Benitez 

Any 2015 Pilar Mena.

 Aquest any el cava es podrà comprar tots els matins a la Fundació Avé Maria

09/04/2015 

Premiada la Fundació Ave Maria per la seva tasca en innovació i recerca

 fundacio ave maria sitges

El projecte "Follow Me", que permet que un grup de fins a cinc persones que es desplacen en cadires de rodes elèctriques segueixi automàticament a una persona que camina davant, ha estat distingit per l’Obra Social 'la Caixa'. 


La Fundació Ave Maria de Sitges ha rebut el primer premi 'la Caixa' en la categoria d’innovació social, atenció a la discapacitat i a la dependència, dotat amb un import de 15.000 euros, pel projecte "Follow Me". Aquests guardons dirigits a entitats socials que apliquen mètodes innovadors i aconsegueixen transformar les vides de persones socialment vulnerables. 

El president de l'entitat, Antoni Reverter, va recollir dimarts el guardó al Caixa Fòrum de Madrid, en un acte que va comptar amb la presència del ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del govern espanyol, Alfonso Alonso, i el director general de la Fundació Bancària 'la Caixa', Jaume Giró, qui va "felicitar les entitats premiades per impulsar "projectes socials innovadors que acullen i abracen la vulnerabilitat de les persones que més pateixen per convertir-la en la força de les seves vides, i en la capacitat de transformació i millora". 

Antoni Reverter va destacar en la seva intervenció que aquest premi donarà més visibilitat a la Fundació Ave Maria. El projecte "Follow Me" permet que un grup de fins a cinc persones que es desplacen en cadires de rodes elèctriques segueixi automàticament a una persona que camina davant. "Follow Me" és un dels 728 projectes seleccionats en les Convocatòries d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials 2014 que impulsa l’Obra Social 'la Caixa'. 

“Fins ara les persones amb disminució psíquica no podien tenir una cadira de rodes elèctrica i la seguretat social en prescriu sempre una manual, i ara gràcies al nostre projecte ja poden anar sols i ja no depenen d’un familiar o cuidador que potser no té la forca suficient per a empènyer la cadira”, va explicar Reverter. 

Tots els projectes premiats ja havien rebut finançament de l'Obra Social 'la Caixa', l’any 2014, amb dotacions d'entre 10.000 euros i 47.000 euros. Per a Reverter, el premi suposa reforçar l'activitat de la Fundació per l'aposta en l’atenció individualitzada i la innovació. “Creiem que és el futur i que millorarà la qualitat de vida dels nostres usuaris”, va dir Reverter. 

El president de l'entitat sitgetana també va avançar que el proper pas serà demanar a la Seguretat Social un canvi de la normativa per tal de modernitzar les institucions, ja que actualment moltes disposen només de cadires de rodes manuals

08/04/2014

"Sitges Burns supper club" dona un donatiu a la Fundació Ave Maria de Sitges

fundació ave maria sitgesEs conegut que a Sitges hi ha una important comunitat d'escocesos, tant residents com visitants habituals. Aquets amics que l'any passat es van agermanar amb la Penya Barcelonista tenen com a acte principal el seu sopar anual en honor al seu poeta nacional Robert Burns i després de molts anys van decidir formalitzar aquest acte creant el "Sitges Burns supper club" que a mes compta amb els membre locals sempre compte amb un munt d'amics i membres que venen cada any des de escòcia per celebrar aquest esdeveniment a Sitges i al que cada any conviden a un grapat d'amics catalans

Aquest any el sopar va tindre lloc al Retiro amb un gran nombre d'assistents, dels diners recaptats (o millor dit, cobrats per el sopar) cada any en sobra un "pico" que destinen a obres de caritat. En els anys anteriors van fer donatiu a un hospital a Escòcia i el següent a "Save the children", aquest any han decidit que els 268,66 euros "recaptats" vagin a una entitat local en reconeixement als seus esforços al llarg de l'any, en aquesta ocasió han escollit la Fundació Ave Maria amb l'esperança que aquest petit import pugui ajudar una mica en les seves tasques 

L'acte de donació ha tingut  lloc aquest mati a les 12h a la seu de la Fundació. La donació la ha fet el president del club willie mcgillivray acompanyat d'altres membres que han lluït la seva tradicional vestimenta "scottish kilt" i també la tradicional gaita.

La Fundació Ave Maria molt agraïda per aquesta iniciativa ha convidat als integrants del grup a visitar les seves instal·lacions on han passat moments entranyables amb els interns del centre.