Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Mercat de la Terra Slow Food a Sitges

28/11/2017 

Mercat de la Terra Slow Food a Sitges 

mercat slow food dic17El Mercat de la Terra de Slow Food torna a celebrar-se, com ja és tradicional, el proper primer dissabte de mes. La cita serà aquest dissabte 2 de desembre a les 10 h a la Plaça de Catalunya, a Sitges. 

El proper dissabte dia 2 de desembre se celebrarà l’última edició de l’any del Mercat de la Terra de Sitges que organitza Slow Food del Garraf i Penedès i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Sitges. El Mercat s’ubicarà a la plaça de Catalunya, el nou emplaçament que va estrenar el dissabte passat. 

Farcell de jocs tradicionals 

La novetat per aquest dissabte és que durant tot el matí petits i grans podran jugar a una cinquantena de jocs de tradicionals. Jocs de fusta, com aquells que jugaven els nostres pares i avis, que faran gaudir de valent a la canalla però també als grans, que per unes hores podran tornar a la seva infantesa. Serà un matí per jugar tots plegats a les bitlles, la corda, les xanques, el laberint, les curses de sacs, la granota, la xarranca, la peixera de peixos i molts jocs més. 

Guisat de pop amb patates 

El dinar popular de l’edició del dissabte passat va tenir un gran èxit, així que tornem a repetir. Per a aquesta ocasió es farà un guisat de pop blanc amb patates, un plat amb productes de proximitat, de temporada i a preus populars. 

Paneres de Nadal 

Com a la passada edició, també tornareu a trobar les paneres de proximitat, per tots els gustos i butxaques, paneres de productes de primera qualitat, de proximitat, artesanals i de temporada.
Paneres que reflecteixen l’esperit de Slow Food, que aposta per un comerç bo, net i just. 

Mercat de la Terra Sitges 

Sitges és la seu del primer Mercat de la Terra Slow Food que es va inaugurar per tenir un funcionament estable i permanent en tot el territori de l'estat espanyol. L’objectiu principal és escurçar distàncies entre el lloc on es produeixen i el lloc on es consumeixen els productes. Per això, en aquests mercats els productors presenten i venen directament, amb un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix. 

Mercat de la Terra Slow Food Sitges
Dissabte 2 de desembre
De 10 a 14:00h hores
Plaça de Catalunya

21/11/2017

Mercat de la Terra de Sitges a la plaça de Catalunya

Galeria Fotogràfica

mercat dissabtes i slow food

mercat de la terra sitges-El Mercat de la Terra de Sitges estrena nova ubicació a plaça de Catalunya. -A les 12 hores el grup La tresca i la verdesca representarà A quant va la mel?, un espectacle de jocs i música en directe que farà gaudir petits i grans.

El dissabte 25 de novembre se celebrarà, de forma excepcional, una nova edició del Mercat de la Terra de Sitges que organitza Slow Food del Garraf i Penedès. El Mercat s’ubicarà a la plaça Catalunya. Recordem que el passat dia 4 va celebrar la seva última edició a la plaça de l’Ajuntament i que la plaça Catalunya serà el seu nou emplaçament.

A quant va la mel?
Dissabte 25 de novembre, a les 12 hores
Espectacle a càrrec del grup La tresca i la verdesca Jocs i música en directe per a petits i grans.

Plaça de Catalunya, Sitges

Un dels actes centrals de la jornada serà l’actuació, a les 12:00 h, del grup La tresca i la verdesca que representarà A quant va la mel?, un espectacle de jocs i música en directe que farà gaudir petits i grans. La tresca i la verdesca és un grup de música per a tota la família que aposta pels espectacles de creació i per un repertori amb cançons de composició pròpia. En A quant va la mel?, els protagonistes són dimonis, formigues, bèsties mitològiques i venedors de mel; cada història té una cançó i cada cançó és un joc que els animadors i músics, vestits d’apicultors, proposen al públic que, jugant, esdevé protagonista de la història.
Aquestes accions s’organitzen en el marc de l’esdeveniment enogastronòmic La Llotja. Denominació d’Origen Terra i Mar, que vol promoure els productes autòctons i la cultura culinària del Garraf i del Penedès. Aquesta jornada pretén esdevenir un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entre productors, restauradors i consumidors.

La tresca i la verdesca

La tresca i la verdesca realitza la seva primera actuació l’abril de 1998 a la Garriga, per l’A.E. Jaume Oliveras. Els seus membres fundacionals són en Claudi Llobet, en Toni López i en Jordi López. La tresca sempre s’ha identificat amb el món de les abelles per la seva manera d’organitzar-se i de treballar, és per això que el Carnaval de 1999 decideixen encarnar-se en aquest insecte. Des d’aleshores cada cop que pugen dalt d’un escenari per a fer el seu espectacle, ho fan sota la pell d’una abella.
Durant aquests gairebé vint anys de trajectòria, han creat i presentat diferents espectacles com Zum, A quan va la mel?, Històries d’Aigua, Maquinaigües 1909, Per un instant (amb Xirriquiteula Teatre), o el premiat L’Endrapasomnis (amb Teatre al Detall) que va guanyar el Premi al millor espectacle de teatre familiar 2014 per la crítica especialitzada. Durant aquests anys La tresca ha editat tres cd’s, La Tresca i la verdesca, 4, i L’Endrapasomnis, tots editats amb la discogràfica Temps Record.

Mercat de la Terra

Un Mercat de la Terra Slow Food és aquell constituït per productors a partir de la filosofia Slow Food i el gestiona gent local. Aquests mercats són importants llocs de trobada social, on els productors ofereixen aliments sans i de qualitat directament als consumidors, a preus justos i amb la garantia d’haver produït de forma local, artesanal, tradicional i sostenible. A més es concedeix una importància particular a la salvaguarda de la cultura gastronòmica i la biodiversitat local.

Cada primer dissabte de mes Mercat de la Terra Slow Food a Sitges

Avui hi ha Mercat de la Terra Slow Food a Sitges

Galeria Fotogràfica

mercat de la terra

Avui hi ha Mercat Slow Food a Sitges a la plaça de l'Ajuntament de 10 a 14h...

26/09/2016

El Mercat de la Terra de Sitges entra a formar part de la xarxa internacional de Mercats de la Terra Slow Food

mercat de la terra

El Mercat de la Terra de Sitges serà el primer de l’estat espanyol que s’integra en aquest moviment internacional.
El Mercat de la Terra de Sitges, que s’organitza cada primer dissabte de mes a la plaça de l’Ajuntament de 10 del matí a 2 del migdia, ha entrat a formar part oficialment de la xarxa internacional de Mercats de la Terra de Slow Food, aconseguint d’aquesta manera ser el primer de l'estat espanyol.
La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, felicita a “totes les persones que han fet possible obtenir aquesta distinció que ens ajudarà també a reforçar la nostra marca Sitges com a destinació de turisme responsable que, entre altres, aposta per la qualitat de la gastronomia”. El nomenament del Mercat de la Terra a la xarxa internacional segueix també amb la línia de turisme responsable que es fomenta des de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament i que ha permès obtenir recentment el certificat Biosphere Destination.
El responsable del moviment Slow Food al Garraf, Valentí Mongay, es mostra satisfet amb aquesta distinció i destaca que “el reconeixement posa el Mercat de la Terra al nivell que es mereix i és el resultat de molt de treball i esforç que des de fa anys estem duent a terme”. Mongay explica també que “el fet que el Mercat de la Terra de Sitges hagi obtingut la certificació internacional aporta una garantia més per al consumidor”.
Els Mercats de la Terra són mercats que ofereixen productes que locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball i amb un preu correcte per qui els compra i per qui els ven. L’objectiu principal que persegueixen és el d’escurçar distàncies entre la terra i la taula i per això en aquests mercats els productors presenten i venen directament els seus productes afavorint així la col·laboració entre coproductors. A més, els Mercats de la Terra pretenen promoure l’alimentació i la gastronomia com a fets indissociables de la identitat i la cultura del lloc. També recolzen l’economia local i de petita escala i contribueixen a una bona educació alimentària basada en productes naturals i de qualitat.

04/07/2015

El Mercat de la Terra Slow Food canvia la seva ubicació

Galeria Fotogràfica

El Mercat de la Terra Slow Food

El Mercat de la Terra de Sitges es trasllada al voltant de la plaça de l’Ajuntament, a partir d’aquest dissabte, dia 4 de juliol. Les properes tres edicions se celebraran en horari d’estiu, de 17 a 22 hores.

03/02/2015 

El dissabte 7 de febrer,Mercat de la Terra Slow Food a Sitges

slow food sitges
La cita serà aquest dissabte 7 de febrer a partir de les 10 h en els jardins del Retir, a Sitges. Prop d'una vintena de productors exposaran i vendran (directament i sense intermediaris) aliments bons per al paladar, nets per a l'ambient i justs per la societat.
Dissabte que ve 7 de febrer Sitges tornarà a celebrar el Mercat de la Terra Slow Food. A partir de les 10 del matí, els productors exposaran i vendran aliments produïts que comparteixen els principis de “Bé, Net i Just” de Slow Food.
També estarà present durant el matí el Ludobus, la furgoneta màgica Slow Food. Una ludoteca itinerant, amb joguines construïdes en fusta i amb material reciclat, perquè juguin nens i adults.
L'objectiu principal d'aquest Mercat de la Terra és el de promoure els productes de proximitat i escurçar les distàncies entre productors i consumidors. Un altre dels seus objectius és convertir-se en un referent d'educació al gust, als bons costums alimentosos i salvaguardar la biodiversitat. “L'educació del consumidor és per a nosaltres tan important com el coneixement i aconseguir la connexió directa entre productor i consumidor”, diu Lluna Coppola, coordinadora del projecte. “Creiem que un consumidor responsable pot triar on comprar, i ajudar al productor en la seva tasca diària”.
Slow Food del Garraf i Penedès presenta el primer Mercat de la Terra Slow Food que s'organitza de forma estable en tot el territori de l'estat espanyol, que s'organitza de forma contínua cada primer dissabte de mes, en els jardins del Retir. El Mercat de la Terra compta amb el patrocini de la Societat Recreativa El Retir de Sitges i amb la col·laboració de NODE Garraf, Turisme de Sitges i l'Ajuntament de Sitges.
Destacat:
Slow Food té com a principal finalitat promoure l'alimentació i la gastronomia com a elements indissociables de la identitat i la cultura d'un lloc.
Mercats de la Terra
Amb el projecte dels Mercati della Terra® (MdT), Slow Food busca crear una xarxa internacional de mercats d'agricultors amb productes que siguin: locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball, i que finalment tinguin un preu correcte per qui els compra i per qui els ven. L'objectiu principal és escurçar distàncies entre la terra i la taula i per això en aquests mercats els productors presenten i venen directament els seus productes afavorint així la col·laboració entre coproductors.
Des de Slow Food s'entén que “coproductors som tots”, al moment en el qual deixem de costat una actitud passiva de consumidors i comencem a interessarnos a les característiques qualitatives dels productes que comprem. Amb el coneixement més profund del producte entenem millor el que significa ser, per exemple, agricultor o mestre formatger d'una banda, i per l'altre motivem als productors a fer-ho millor en la cerca de tècniques que preservin el gust, la diversitat alimentària i l'ambient. El contacte directe entre consumidors i productors és la manera més eficaç per arribar a la coproducció i el Mercat de la Terra és la forma més adequada i agradable per reforçar-la.
Què és Slow Food?
Slow Food és una associació eco gastronòmica sense ànim de lucre finançada pels seus membres.
Es va fundar en 1989 per contrarestar el fast food i el fast life, impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals i combatre la falta d'interès general per la nutrició, pels orígens, els sabors i les conseqüències de les nostres eleccions alimentàries.
Avui, amb més de 100.000 membres a tot el món, fomentem una nova lògica de producció alimentària, desenvolupem programes d'educació alimentària i actuem a favor de la biodiversitat.


02/08/2014

Primera Fira del Slow Food Garraf

Galería Fotográfica

fira slow food garraf

Slow Food del Garraf i Penedès presenta el primer Mercat de la Terra Slow Food que s'organitza de forma estable a Espanya. El Mercat s’ha inaugurat aquesta tarda a les  17.30 hores i romandrà obert fins les 22:00 h, als jardins del Retiro de Sitges. 

Una vintena de productors participaran en el Primer Mercat de la Terra Slow Food on exposaran i vendran directament al consumidor fruita, verdura, gall del Penedès, ous, pa, farina, embotits, vins, cervesa artesanal, formatge, xocolata i mel.

L'objectiu d'aquest Mercat de la Terra és promoure els productes de proximitat i escurçar les distàncies entre productors i consumidors.