Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Els fets delictius denunciats durant el Carnaval de Sitges es redueixen a la meitat en dos anys

02/03/2017

Els fets delictius denunciats durant el Carnaval de Sitges es redueixen a la meitat en dos anys

delictes carnaval sitges

. El dispositiu de seguretat en motiu del carnestoltes es tanca amb un balanç de 20 detinguts 

. Enguany, un dels principals canvis ha estat, per motius de seguretat, la modificació del recorregut de les rues 

. Des del passat dissabte, els Mossos d’Esquadra han realitzat 1.111 proves d’alcoholèmia i drogues per mantenir la seguretat a les carreteres, de les quals 90 han donat positiu per alcoholèmia i 6 per drogues

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra han detingut a 20 persones en el marc del dispositiu de seguretat realitzat en motiu del Carnestoltes de Sitges. En aquesta edició els fets delictius denunciats s’han reduït en un 35% amb comparació amb l’edició del 2016 i un 54% respecte a l’any 2015. 

La pressió policial i els dispositius conjunts dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Sitges han permès garantir una celebració pacífica que s’ha desenvolupat en un ambient festiu i amb incidències poc remarcables. 

En el dispositiu de seguretat, que ha aplegat al voltant d’un miler d’efectius policials i d’emergències, hi han participat agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de les unitats de seguretat ciutadana i d’investigació de la comissaria de Districte de Sitges i de la comissaria de Garraf, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de la Brigada Mòbil (BRIMO), de l’Àrea de Seguretat i Transport Metropolità (ASMET) i de l’Àrea Regional de Trànsit (ART), Unitat de Policia Administrativa (URPA), altres àrees i unitats de la Regió Policial Metropolitana Sud conjuntament amb la Policia Local de Sitges, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), Bombers, Creu Roja, Renfe i Protecció Civil. 

Aquest any, el Centre Operatiu de Coordinació (CECOR) integrat pels diferents operadors que han participat en la seguretat del carnaval ha estat operatiu durant els tres dies en que s’ha desenvolupat la festa i ha estat instal·lat en un espai més ampli i dotat de més recursos de la comissaria de Sitges. Aquest centre de comandament avançat ha permès coordinar els efectius policials de seguretat i d’emergències que han treballat durant els diferents dies del Carnestoltes per assegurar una celebració sense incidències. 

Durant la nit del dissabte, els agents van detenir quatre persones per delictes de furt i un per lesions. A més, es van aixecar tres actes de denúncia administratives per tinença de substàncies estupefaents i una per faltes de respecte als agents de l’autoritat. 

Diumenge a la nit, els agents van detenir sis persones, dos per delictes de furt, dues per salut pública, una per robatori amb violència i intimidació i un menor per requeriment judicial. Es van aixecar set denúncies administratives per tinença de substància estupefaents i dues per tinença d’armes. 

La matinada de dimarts, coincidint amb la darrera nit de celebració del carnaval, els agents van realitzar un total de 10 detinguts, dels quals cinc estan implicats en furts, un per un delicte de lesions i tres per robatoris amb violència i un per delicte contra la llibertat sexual. Cal esmentar que la víctima havia requerit una patrulla perquè hauria sofert uns tocaments per part d’un home, que l’hauria agafat a la força i l’hauria besat a la boca. Els agents van identificar l’agressor i finalment el van detenir. D’altra banda, els mossos van aixecar vuit actes per consum de substàncies estupefaents i una per tinença d’armes. 

Així mateix, els agents també van haver d’intervenir en diverses baralles de poca intensitat. 

Canvis en el recorregut de les rues 

Sobretot, i per motius de seguretat, s’han produït canvis importants en el recorregut de les rues de la Disbauxa i l’Extermini. Aquestes rues s’han desenvolupat per un recorregut urbà dissenyat i planificat, on s’ha desplegat un gran dispositiu de mobilitat i seguretat, i on han assistit persones de totes les poblacions de Catalunya. 

La modificació ha comportat que les rues de la nit transcorreguessin per carrers més amples i rectilinis, tot i que una part de l’itinerari ha seguit pel centre de la vila. La modificació del recorregut de les rues del Carnaval de Sitges d’aquest any ha suposat una millora a nivell de la seguretat dels participants i dels assistents. Cal esmentar que aquest any han participat al carnaval sitgetà 44 plataformes amb més de 2.200 persones.

1.111 lectures d’alcoholèmia per mantenir la seguretat a les carreteres 

Durant el cap de setmana, coincidint amb l’assistència massiva de vehicles a les zones d’oci de Sitges, més d’un centenar d’agents van establir controls d’alcoholèmia i drogues a totes les vies d’accés al municipi.

Els agents van realitzar 1.111 lectures, de les quals 81 van donar positiu administratiu per alcoholèmia i nou van ser positius penals, és a dir, nou dels conductors van donar una taxa d’alcohol en aire expirat superior als 0,60mg/l. Pel que fa a les proves de drogues, sis van ser positives en substàncies estupefaents. 

Les mesures preventives permeten uns bons resultats 

Aquest any s’ha incorporat al dispositiu un grup especialitzat en documentoscòpia per a poder detectar els documents oficials falsificats. 

Tanmateix, a l’estació de Sitges s’ha realitzat un dispositiu de control format per agents de la Brigada Mòbil i vigilants de seguretat de Renfe per a facilitar que tothom, en arribar a l’estació, pogués deixar ampolles i llaunes i emportar-se el contingut en vasos de paper. Per la seva banda, agents de l’Àrea de Seguretat i Transport Metropolità (ASMET) van realitzar un dispositiu a les diverses estacions d’origen de Barcelona i a l’interior dels trens, per detectar i impedir que delinqüents habituals es desplacessin a Sitges, fent una acció integral de seguretat preventiva des de l’estació d’origen a la de destinació final, a Sitges. 

A cadascuna de les estacions del trajecte dels trens de Rodalies, des de Barcelona fins a l’estació de Sitges, s’han realitzat controls preventius per part de les diferents comissaries del territori.