Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Festivitat de Tots Sants, als cementiris de Sitges

Festivitat de Tots Sants, als cementiris de Sitges

cementiris sitges

Els cementiris de Sant Sebastià i Les Pruelles esperen dissabte la visita de 4.000 persones amb la celebració del dia dels difunts. Fins el 2 de novembre els cementiris amplien l’horari i estaran oberts de les 9 a les 18 hores.

Els cementiris de Sitges, Sant Sebastià i Les Pruelles, amplien els horaris de visites fins el 2 de novembre i organitzen activitats especials. Es preveu que per Tot Sants visitin els dos cementiris de la vila més de 4.000 persones, amb l’horari ampliat que funciona des del passat dilluns i fins el 2 de novembre, de les 9 del matí a les 6 de la tarda.

Durant aquests dies d’elevada activitat, els cementiris han programat actes especials. El dia de Tot Sants, l’1 de novembre, a les 11 h, dos músics amenitzaran la jornada al Cementiri de Sant Sebastià. El dia 2, a les 16,30 h, l’ermita de Sant Sebastià ofereix una eucaristia i a continuació tindrà lloc una pregària al Cementiri de Sant Sebastià.

En el marc de la festivitat, el cementiri de Sant Sebastià ha mostrat la seva vessant més artística amb la Ruta de les ànimes que, aquest cap de setmana passat, ha permès conèixer la història dels indians o americanos a través de les seves tombes i panteons monumentals, amb els quals demostraven el seu poder i riquesa. Veritables obres d’art del modernisme a Catalunya, que acullen les sepultures de personatges cèlebres enterrats a la vila del món de la cultura, la política o l’empresa dels segles XIX i primers del XX.

El cementiri antic de Sitges, el de Sant Sebastià, va obrir portes el 1814. Tot i no ser un cementiri de grans dimensions, concentra un gran nombre de sepultures modernistes obra d’arquitectes i escultors com Josep Llimona, Frederic Marès, Manuel Fuxà, Agapit Vallmitjana, Alexandre Mariotti, Josep Reynés, Joan Rebull o Pere Jou.

El cementiri de Sant Sebastià forma part de l’Associació Europea de Cementiris Significatius o ASCE (Association of Significant Cemeteries in Europe), que reconeix el preuat patrimoni històric, cultural i artístic d’aquest espai. A més, està inclòs també a la Ruta Europea de Cementiris de l’ASCE, que marca un recorregut turístic pels principals cementiris d’aquest continent.