Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Festivitat de Tots Sants, als cementiris de Sitges

26/10/2017 

Els cementiris de Sitges es posen a punt per a la Festivitat de Tots Sants

cementiri sant sebastia sitges 


Es preveu que més de 4.000 persones visitin els cementiris de Sitges durant la celebració del Dia dels difunts. Els dos cementiris ampliaran l’horari fins al 2 de novembre de 9 a 18 hores. 

Amb motiu de la Festivitat de Tots Sants, els cementiris de Les Pruelles i de Sant Sebastià de Sitges amplien l’horari de les 9 del matí a les sis de la tarda fins al 2 de novembre per facilitar l’accés als visitants. Es preveu que més de 4.000 persones passin durant aquests dies pels cementiris. 

La Regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, explica que “els cementiris municipals reben una gran afluència de visitants sobretot durant aquests dies. Entre altres tasques, hem dut a terme millores d’enjardinament i al cementiri de Sant Sebastià hem fet també tasques de manteniment de façanes dels blocs de nínxols”. 

Els dos cementiris han programat actes especials en el marc de la festivitat. Des d’un vessant artístic, el dia 28 d’octubre a les onze del matí es podrà fer la “Ruta de les Ànimes” pel cementiri de Sant Sebastià per recorre les sepultures modernistes obra d’arquitectes i escultors com Josep Llimona, Pere Jou, Frederic Marés, Josep Reynés o Joan Rebull. L’activitat és gratuïta però les places són limitades. Cal fer una inscripció prèvia al telèfon d’Agisitges: 619 793 199. La programació continuarà el dia 2 de novembre. L’Ermita de Sant Sebastià oferirà una missa en record als difunts a dos quarts de cinc de la tarda. 

Coincidint amb la festivitat de Tots Sants, s’ha construït una nova zona de sepultures per a cendres al cementiri de Les Pruelles anomenat el Jardí de les roselles. Es tracta d’un terreny enjardinat que permet la col·locació de centenars de roselles de porcellana, identificades cadascuna amb el nom del difunt, a sota de les quals s’hi enterren les cendres amb una urna biodegradable. La iniciativa simula un camp de roselles a mode de memorial. En paral·lel, aquest recinte també ha posat en marxa les urnes pluvials familiars, de bronze, uns innnovadors columbaris plantejats com a sepultures familiars, en què les cendres es dilueixen amb l’acció de l’aigua de pluja. 

L’empresa que gestiona els serveis funeraris dels cementiris de Sitges entre d’altres, Àltima, confirma un any més la tendència creixent de la incineració, que manté un augment anual de gairebé un 1,6% a Catalunya. Segons, l’empresa funerària la demanda de serveis de cremació a la província de Barcelona se situa actualment al 46,55%. Un percentatge superior a la mitjana global catalana on la incineració representa el 42,01% dels serveis funeraris en el cas de Catalunya.

Festivitat de Tots Sants, als cementiris de Sitges

cementiris sitges

Els cementiris de Sant Sebastià i Les Pruelles esperen dissabte la visita de 4.000 persones amb la celebració del dia dels difunts. Fins el 2 de novembre els cementiris amplien l’horari i estaran oberts de les 9 a les 18 hores.

Els cementiris de Sitges, Sant Sebastià i Les Pruelles, amplien els horaris de visites fins el 2 de novembre i organitzen activitats especials. Es preveu que per Tot Sants visitin els dos cementiris de la vila més de 4.000 persones, amb l’horari ampliat que funciona des del passat dilluns i fins el 2 de novembre, de les 9 del matí a les 6 de la tarda.

Durant aquests dies d’elevada activitat, els cementiris han programat actes especials. El dia de Tot Sants, l’1 de novembre, a les 11 h, dos músics amenitzaran la jornada al Cementiri de Sant Sebastià. El dia 2, a les 16,30 h, l’ermita de Sant Sebastià ofereix una eucaristia i a continuació tindrà lloc una pregària al Cementiri de Sant Sebastià.

En el marc de la festivitat, el cementiri de Sant Sebastià ha mostrat la seva vessant més artística amb la Ruta de les ànimes que, aquest cap de setmana passat, ha permès conèixer la història dels indians o americanos a través de les seves tombes i panteons monumentals, amb els quals demostraven el seu poder i riquesa. Veritables obres d’art del modernisme a Catalunya, que acullen les sepultures de personatges cèlebres enterrats a la vila del món de la cultura, la política o l’empresa dels segles XIX i primers del XX.

El cementiri antic de Sitges, el de Sant Sebastià, va obrir portes el 1814. Tot i no ser un cementiri de grans dimensions, concentra un gran nombre de sepultures modernistes obra d’arquitectes i escultors com Josep Llimona, Frederic Marès, Manuel Fuxà, Agapit Vallmitjana, Alexandre Mariotti, Josep Reynés, Joan Rebull o Pere Jou.

El cementiri de Sant Sebastià forma part de l’Associació Europea de Cementiris Significatius o ASCE (Association of Significant Cemeteries in Europe), que reconeix el preuat patrimoni històric, cultural i artístic d’aquest espai. A més, està inclòs també a la Ruta Europea de Cementiris de l’ASCE, que marca un recorregut turístic pels principals cementiris d’aquest continent.