Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Festival Jazz Antic Sitges 2016 Programa

23/03/2016

Programa Festival Jazz Antic Sitges 2016 

Galeria fotográfica de tots els actes del Festival Jazz Antic sitges 2016

festival jazz antic sitges 2016

DIJOUS 31/03/2016 

AUDICIONS ESCOLARS
Els Origens del Jazz
Lloc: Casino Prado
Entrada: exclusiva per les escoles de Sitges
Els origens del Jazz, és un concert on descobrireu com es van fusionar elements musicals de diferents cultures fins a crear aquest gumbo sonor del delta del Mississipí.
El jazz va portar el ritme a tots els carrers de New Orleans i poc després a tot el món! 

SHINE
Hora: 19.00h
Lloc: El Retiro, sala d’actes
Entrada: lliure
Dobro i veu: Chino
Guitarra manouche: Albert Bello
Contrabaix: Rod Deville
A la primera meitat del segle XX van sorgir una gran quantitat d’estils musicals que conformarien la base de tota la música moderna. Allò que en un principi va ser folklore, la veu d’un poble i orgull racial, va anar madurant fins guanyar-se la categoria d’art. Van nèixer i crèixer, tant a Europa com a Amèrica, el blues, el jazz, el tango, el swing i cadascun va prendre el seu camí, proper però propi.
Shine es sinònim de swing: un swing elegant, sincer, càlid i particular, capaç d’evocar amb sorprenent naturalitat els sons d’una época màgica en que la música era la protagonista a les radios, clubs i sales de ball. Aquest grup és una mostra d’autenticitat, d’energia i de complicitat entre músics que saben fer sincerament allò que estimen.

TERTÚLIA BOHÉMIA AMB CHINO SWINGSLIDE

Hora: 21.00h
Lloc: El Retiro, Dr. Game
Entrada: lliure
Hernán Senra, “Chino” va néixer a Buenos Aires l’any 1980. El seu estil tocant blues, swing i jazz manouche l’ha portat a ser un dels músics més carismàtics de l’escena actual. Ens oferirà una xerrada musical on ens presentarà les seves experiéncies, la seva música, i on ens explicarà el funcionament del seu dobro.

SCARAMOUCHE Sopar & Jazz

Hora: 21.00h
Lloc: El Cable
Veu:Elisenda Julià
Guitarres:Diego Mena,Jacob Marcé
Contrabaix:On Unanua
Inspirats per la música de Django Reinhardt,
Scaramouche interpreten el Jazz
Manouche d’una forma variada i personal, però sempre amb la simplicitat i l’alegria característica d’aquest gènere que farà que no puguis parar de moure el peu. El seu repertori va des del swing més clàssic dels cafès de París fins al funky, la bossa o la rumba manouche, oferint així una visió més diversa i àmplia del Gypsy swing. 

VALENTIN MOYA & WALTER CORONDA TRIO Sopar & Jazz
Hora: 21.00h
Lloc: La Formatgeria
Guitarra manouche: Walter Coronda
Guitarra manouche: Valentí Moya
Contrabaix: Marc Cuevas
Walter Coronda i Valentí Moya són dos guitarristes de jazz manouche referents de l´estil al nostre país. La seva amistat de fa anys combina a la perfecció amb la passió per l´estil creat per Django Reinhardt. En aquesta ocasió arriben al Festival Jazz Antic de Sitges 2016 amb el show Gypsy Jazz Converstaion en el que interpretaran standardts de l´estil juntament amb peces dels seus darrers treballs discogràfics. Passió, swing, feeling, força, velocitat, originalitat, connexió i molta veritat estilística són només alguns dels elements dels quals podreu gaudir en aquest concert. A aquesta Gypsy Jazz Conversation s´hi afegeix el contrabaixista Marc Cuevas que completa el trio aportant una gran solvència de tempo i groove.

EMMCA GIPSY PROJECT Sopar & Jazz
Hora: 21.00h
Lloc: Bonita Bonita
L’EMMCA Gipsy Project arrenca a partir de les classes de jazz manouche de l’Escola Municipal de Música - Centre de les Arts, única al món que ofereix classes de l’estil adreçat a nens i adults. Dirigit per l’Albert Bello, l’EMMCA Gipsy Project és una trobada de músics, molts d’ells ja professionals, que han trobat en l’estil una manera d’expressar-se i professionalitzar-se.
Format per més de 7 instrumentistes hi podem trobar des de guitarra manouche, violí, contrabaix, clarinet, saxo i veu.
Habituals dels escenaris, dins i fora de l’EMMCA, han harmonitzat un repertori clàssic caracteritzat per la passió i la responsabilitat musical. En directe, són el que viuen: una reunió de companys compartint música 

THOMAS KRETZSCHMAR QUARTET
Hora: 22.00h
Lloc: Palau del Rei Moro
Entrada: lliure
Violí: Thomas Kretzschmar
Guitarra: Alberto Bello, Claudi Làzaro
Contrabaix: Rod Deville
Thomas Kretzschmar va néixer l’any 1974 a Nimes (sud de França).
Als 20 anys, es va traslladar a Montpellier y es posà a practicar el seu instrument, el violí. Un dia, Steeve Laffont (Guitarrista manouche de renom) el va inspirar per tocar aquesta música el pare de la qual és Django... el jazz Manouche!!
Ha compartit escenari amb músics com Tchavolo, Dorado, Schmitt, el Trio Rosenberg, Tcha Limberger o Dany Bittel.
“Busco la sinceritat”, explica Thomas quan se li demana que ens parli de la seva música. Ell, que mai ha anat a rebre classes de jazz, diu que aprén passant el temps amb els seus amics músics.

JAM SESSION MANOUCHE
Hora: 23.30h
Lloc: Palau del Rei Moro
Entrada: lliure
En acabar el concert de Thomas Kretzschmar
Quartet, el Palau del Rei Moro es convertirà en el lloc de trobada de tots els músics que han participat al festival al llarg de la jornada. Un espectacle guitarrístic que ens portarà a l’Europa dels anys 30, al cor de París. Us hi esperem!
El Festival Django L’H és el primer i únic festival de tot l’estat espanyol dedicat exclusivament al jazz manouche i, en especial, a la figura de Django Reinhardt. Enguany, es celebrarà del 21 al 27 de Novembre i comptarà amb concerts, jams i masterclasses d’artistes locals i internacionals. Reserveu les dates a l’agenda! 

DIVENDRES 01/04/2016 

XERRADA SOBRE LA HISTÒRIA DEL JAZZ
Hora: 18.30h
Lloc: Biblioteca Josep Roig i Raventòs
Entrada: lliure
Pau Fuster, cantant i director del programa “Ganes de Jazz” de ràdio RSK, ens farà un recorregut per la història del Jazz, des dels inicis fins als nostres dies, tot escoltant els temes més representatius. Serà a través de la música que aprendrem de la importància capdal d’una música que ha marcat la cultura occidental.

LA VELLA DIXIELAND
Hora: 20.00h
Lloc: Saló d’Or del Palau Maricel
Entrada: 5€
La Vella Dixieland, fundada l’any 1980, és un cas inèdit en el panorama musical del país. Ha gravat 8 Cd’s, ha fet més de 2.000 actuacions, ha col·laborat amb músics com Leroy Jones, Big Mama, JM Farras, Kathy Autrey i ha participat en nombrosos festivals de jazz arreu del món incloent els Estats Units, Japó, Finlàndia, Hongria,Holanda, França o Alemanya.
Ens presenten el seu nou espectacle:
Clàssics 3.
Temes clàssics(1) d’autors clàssics(2) del jazz clàssic(3). Música que es feia a principis del segle passat i que amb la creació de nous instruments, la descoberta de noves sonoritats i un especial joc rítmic, van marcar l’inici de la música moderna. Amb arranjaments propis, La Vella Dixieland donarà la seva personal versió d’aquesta música intercalant autors com Louis Armstrong, Duke Ellington o Jelly Roll Morton amb altres no tan coneguts pero ben interessants per redescobrir. 

THE 5 OUTSIDERS OF DIXILAND +ONE Sopar & Jazz
Hora: 21.30h
Lloc: Pizzeria del Cap de la Vila
Trompeta i direcció:Joseph Derteano
Trombó:Eva Garín
Saxo soprà:Haizea Martiartu
Saxo baríton :Julio Marks
Bateria:Arnau Julia
Banjo i veu: Mikha Violin
The 5 Outsiders of Dixieland + One va sorgir a Barcelona l’any 2012 de la mà de Joseph Derteano. Amb la intenció de recuperar la tradició més pura i original del jazz, per poder transmetre l’alegria i els sentiments del génere de Nova Orleans. Actualment tenen tres treballs discogràfics, i porten la seva música allà on la gent vulgui gaudir del seu espectacle. 

SUNSET RHYTHM KINGS Sopar & Jazz
Hora: 21.30h
Lloc: La Guineu
Trompeta:Oriol Martínez
Clarinet:Phillipe Colom
Trombó:Pablo Martín
Guitarra:Martí Ollé
Tuba:Albert Martínez
Washboard:Santi Cholbi
SRK és un grup integrat per joves músics de Girona. En aquesta ocasió ens oferiran el seu repertori de Jazz antic i de Nova Orleans acompanyats de Phillipe Colom i Santi Cholbi. Sens dubte una oportunitat magnífica per descobrir el llegat dels veterans del nostre país

JAM SESSION DIXIELAND
Hora: 23.00h
Lloc: La Cava Club
Entrada: 3€
Lloc de trobada de tots els músics que han participat al festival al llarg de la jornada.
La Vella Dixieland obrirà la Jam session on s’hi aniràn afegint músics dels Outsiders of Dixieland + one, dels Sunset Rhythm Kings i altres músics que ho desitgin. Benvinguts a la festa del jazz! 

DISSABTE 02/04/2016 

TROBADA DE MÚSICS I JAM SESSION
Hora: 12.00h
Lloc: Utopia Beach House
Entrada: lliure
Un dels objectius del Festival Jazz Antic Sitges és fomentar el coneixement del jazz de Nova Orleans entre els músics i els estudiants de música de Sitges. Aqui hi podrem trobar una mostra de músics convidats al Festival,amb músics de Sitges i interessats pel jazz antic.

JAZZ ANTIC SITGES PARADE
Hora: 17.30h
LLoc: Carrers de la vila
Un “parade” pels carrers de Sitges, amb la col·laboració del grup de Teatre de El Retiro i molts músics del panorama jazzístic català i internacional. Els músics s’aplegaran a les 17.30h a la plaça de l’Ajuntament, i faràn un recorregut pels carrers de Sitges tot anant als locals on hi haurà els concerts de jazz. A l’arribada a cada local, s’escolliran els músics que hauran d’oferir el concert. Així, les formacions que podreu escoltar són completament inèdites!
Recorregut:
Plaça de l’Ajuntament, Major, Nou, Passeig de la Ribera, Bonaire,Joan Tarrida, Plaça Indústria, Marquès de Montroig (Montroig café),Parellades (café Roy), Cap de la Vila i Major (Granja i Donostiarra). 

CONCERTS JAZZ
Llocs: Café Roy
El Donostiarra (C/Major)
La Granja (C/Major)
Montroig Café
Hora: 19.00h
Entrada: lliure
El nostre parade passarà per aquests locals, i un encarregat de cada restaurant escollirà els músics que s’hi han de quedar.
Una oportunitat única de veure formacions improvisades i inèdites, que de ben segur ens aportarà sorpreses agradables! 

JAM SESSION JAZZ ANTIC SITGES
Hora: 23.00h
Lloc: Montroig Café
Entrada: lliure
El concert de jazz al Montroig café s’anirà ampliant, tot reunint de nou els músics que hagin participat al Festival en la jornada de dissabte. Tot plegat, una inusual gran trobada de músics de jazz tradicional que no us podeu perdre.

DIUMENGE 03/04/2016 

BIG BAND SITGES
Hora: 11.30h
Lloc: Passeig de la Ribera
Entrada: lliure
Saxos: Fernando González, Miquel Ferret, Carol Gordon, Isabel Carranza, Sailesh Guijarro
Trombons: Domingo García,Pere Camps, Daniel Nieto
Trompetes: David Evans, Oriol Pascual, Marc Marcet,Xavi Bernad
Contrabaix: Lucas Saied
Piano: Victoria Carbó
Guitarra: Manel Sabaté
Bateria: Pau Giralt
Veu: Bibiana Gomis
Direcció: Xavi Plaz
Amb la premisa de descobrir la música swing i apendre de les grans big bands que han fet història com les de Count Basie o Duke Ellington.
La Big Band Sitges es va formar a Sitges l’estiu del 2009 i està vinculada a la societat recreativa El Retiro, on hi actua regularment.
Al seu repertori hi trobareu temes com Tuxedo junction, Moten swing, Flight of the foo birds, Cute, On the sunny side of the street i també latin o funky amb temes com The Chicken, Bridland o Sway 

CLASSE OBERTA DE BALL SWING AMB SWING GARRAF
Hora: 12.30h
Lloc: Passeig de la Ribera / La Fragata
Entrada: lliure 

GUNHILD CARLING + SHAKIN’ALL
Hora: 13.00h
Lloc: Passeig de la Ribera
Entrada: lliure
Gunhild Carling neix a una coneguda família de músics de Göteborg (Suècia), la Carling Family.
Comença a fer gires amb ells amb només set anys. És una artista espectacular, que sap connectar amb el públic. Autèntica Diva del jazz, interpreta amb el trombó els càlids tons del blues, i toca la trompeta amb un so que recorda les ancestrals melodies de Nova Orleans. Quan canta, la seva veu transmet swing, blues i simpatia.
Multi-instrumentista absoluta, sorprèn tocant instruments tant diferents com armònica, harpa,oboe o gaita.
A travès de la seva música, calidesa i el seu personal sentit de l’humor, les seves actuacions esdevenen un formidable espectacle. Comptarà amb la banda Shakin’ all, que ja van triomfar en l’edició del JAS 2014, i que s’han consolidat en una de les bandes més formidables de l’escena catalana del swing. Un espectacle de primera 

LOS 3 JUANETES DEL APOCADIXIE
Dinar & Jazz
Hora: 14.00h
Lloc: Restaurant 33
Saxos:Xavi Plaza
Guitarra:Johnny Branchizzio
Contrabaix:Joan Pinós
Els diumenges amb jazz al 33 es vesteixen de swing amb aquest trio de versions esbojarrades i jazz tradicional... dinar i música.

JAM SESSION DE CLOENDA
Hora: 15.00h
Lloc: Utopia Beach House
Fi de festa amb tots aquellsmúsics sitgetans o d’arreu que vulguin passar una bona estona. Com cada diumenge,el jazz arriba a l’Utopia.


Sitges epicentre mundial del Jazz

jazz antic sitges 2016

La quarta edició del Jazz Antic Sitges (JAS) torna amb una amplia programació que omplirà la vila de música i ball, del 31 de març al 3 d’abril. 

Manouche, dixie o swing, estils per a tots els gustos en l’ampli univers del Jazz. La quarta edició del Jazz Antic Sitges (JAS) torna a Sitges, del 31 de març al 3 d’abril, amb una amplia programació que farà arribar a tots els racons la música que va omplir primer els carrers de New Orleans i després els del món. 

Les audicions escolars al Casino Prado obren l’edició, el dijous 31, amb una proposta que servirà a l’alumnat per conèixer els orígens del Jazz i com es van fusionar elements musicals de diferents cultures per generar aquest nou llenguatge. Aquest és un dels principals objectius del Festival, fomentar l’aprenentatge i el coneixement del jazz antic entre els més joves. 

El mateix dijous a les nou de la nit,la Tertúlia Bohèmiase suma al JAS amb la xerrada musical que oferirà Chino Swingslide, un dels músics més carismàtics de l’escena actual. El primer dia de JAS proposa també les actuacions de Shine a El Retiro, de Valentin Moya & Walter Corona Trio a La Formatgeria, Scaramouche a El Cable, Emmca Gipsy Project a Bonita Bonita, Thomas Kretzschmar Quartet ila Jam SessionManoucheal Palau del Rei Moro. L’entrada a totes aquestes actuacions és lliure. 

El Jazz més tradicional arriba, el divendres 1 d’abril, amb la Vella Dixieland, que es podrà veure al Saló d’Or del Palau Maricel, a les vuit del vespre, a un preu de 5€. La consolidada formació presenta el seu nou espectacle, Clàssics 3. La jornada preveu també el desenvolupament de la xerrada Història del Jazz, a dos quarts de set de la tarda, ala Biblioteca Josep Roig i Raventós, a càrrec del cantant i director del programa “Ganes de Jazz” de ràdio RSK, Pau Fuster. L’activitat musical tornarà als establiments de restauració amb The 5 outsiders of Dixieland a la Pizzeria del Cap de la Vila, i amb Sunset Rhythm Kings aLa Guineu. Per cloure el dia, a les onze de la nit, començarà aLa Cava Club,la Jam Session Dixieland, un lloc de trobada per a tots els músics que han actuat a Sitges durant tota la jornada, que improvisaran les seves melodies en el que serà una festa assegurada. 

El jazz de Nova Orleans passejarà pels carrers de Sitges, dissabte, ambla Jazz AnticSitgesParade. A partir de dos quarts de sis de la tarda i de la mà del grup de Teatre de El Retiro, músics del panorama jazzístic català i internacional recorreran els carrers de la vila i crearan formacions inèdites als locals col·laboradors del festival, on un encarregat de cada local escollirà quins músics hauran d’oferir el concert al seu establiment. Els concerts seran al Cafè Roy, El Donostiarra, La Granja i al Montroig Cafè, en aquest últim a la nit es tornaran a reunir tots els músics en una inusual gran trobada de músics de jazz tradicional. Dissabte, però, l’activitat del JAS començarà al matí, a les dotze del migdia, a l’Utopia Beach House, on hi haurà una trobada de músics i Jam Session. També al matí, a dos quarts d’una, en aquesta ocasió a la Fragata, Swing Garraf oferirà una classe oberta de ball swing. Un cop finalitzi, Gunhild Carling + Shakin’ All actuarà també al Passeig de la Ribera. 

El mateix Passeig de la Ribera és l’escenari escollit per a la proposta més matinera del diumenge. A dos quarts de dotze, i coincidint amb el Ral·li Internacional de Cotxes d’Època,la Big BandSitgesoferirà una actuació que té com a objectiu que el públic descobreixi la música swing de les grans big bands que han fet història com les de Count Basie o Duke Ellington. La jornada continuarà amb l’esbojarrada música de Los 3 Juanetes del Apocadixie, que acompanyarà als comensals del Restaurant33, apartir de les dues del migdia. 

Per tancar els intensos dies de JAS, l’Utopia Beach House, acolliràla Jam Sessionde Cloenda, en un fi de festa en el que hi participaran tots els músics que ho desitgin, a les tres del migdia. 

El JAS és un festival que ha crescut notablement en només tres edicions. Aquest any col·laboren amb l’esdeveniment un total de dinou locals i entitats que asseguren un cap de setmana ple de ritme. 

El Jazz Antic Sitges està organitzat per la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes de l’Ajuntament de Sitges amb el suport de la Diputació de Barcelona i les entitats i locals col·laboradors. 

Festival Jazz Antic Sitges 2015 Programa

Del 9 al 12 d'Abril 2015

Festival Jazz Antic Sitges

Dijous 9 d'Abril 2015

AUDICIONS ESCOLARS
Els Origens del Jazz
Lloc: Casino Prado
Entrada: exclusiva per les escoles de Sitges.
Audició amb la Sitjazz Band.
El Jazz ja era tota una realitat sonora
als anys 20... però, i abans d’això?
Què tenia d’especial la ciutat de Nova Orleans, per poder generar aquest nou llenguatge?
Els origens del Jazz, és un concert on descobrireu com es van fusionar elements musicals de diferents cultures fins a crear aquest gumbo sonor del delta del Mississipí.
El jazz va portar el ritme a tots els carrers de New Orleans i poc després a tot el món!

DURNY SWEET
Gipsy, swing... i més
Lloc: Can Tina de El Retiro
Hora: 19.30h
Entrada: lliure
Durny Sweet són Django Mango a la guitarra i veu, Electric Lady a l'acordió i veu, i Mister Palm Tree al contrabaix i veu. Amb una instrumentació acústica i una estètica glamurosa, interpreten clàssics del swing i temes propis que es barregen amb versions de pop, rock i gipsy swing altament energètiques.

Galeria Fotogràfica

festival jazz antic sitges 2015

TERTÚLIA BOHÈMIA
Hora: 21.00h
Lloc: Dr. Game (El Retiro)
Tertúlia dedicada al jazz manouche a càrrec d’Edurne Arizu.

VALENTIN MOYA TRIO
Sopar & Jazz
Hora: 21.30h
Lloc: La Formatgeria
Guitarra solista: Valentin Moya
Guitarra rítmica: Oriol González
Contrabaix: Marc Cuevas
Valentí Moya Trio neix a Barcelona l’any 2010. Des d’ aleshores aquest projecte de jazz manouche format per 3 músics professionals i pioners d‘aquest estil a Catalunya i la resta del país ha anat evolucionant i madurant assolint una gran personalitat en la seva sonoritat, la seva interpretació i les seves composicions.
Després del primer disc Elefant Swing i dos aparicions en discos homenatge a Django Reinhardt de caràcter internacional (Django Festival vol.6 i vol.9, Hot Club Records), presenten amb molta il·lusió i ganes el seu segon treball discogràfic Max que fins ara està tenint molt bona acollida.
El seu directe no us deixarà indiferents i esdevindrà de ben segur un bon record.

FLEURS DE FLORINE
Sopar & Jazz
Hora: 21.30h
Lloc: La Granja del carrer Major
Guitarres: Javier Martínez Filip Treppesch
Contrabaix: Joan Pinós
Florine feia flors de paper a la caravana que compartia amb el seu marit, Django Reinhardt.
Eren els anys 20. Uns anys més tard, tot el món coneixeria la música innovadora de la guitarra de Django. El trio Fleurs de Florine interpreta el seu repertori i altres temes, a ritme de jazz manouche

JAM SESSION JAZZ MANOUCHE
Hora: 23.00h
Lloc: La Cava Club (El Retiro)
Entrada: lliure
Espai per a la improvització i la interacció entre els músics que han participat al Festival al llarg del dia.
Aquesta nit, dedicada al jazz manouche.
Convidats: Durny sweet, Fleurs de Florine, Valentin Moya trio

Divendres 10 d'Abril 2015

SOPAR & JAZZ
Hora: 20.30h
Lloc: Restaurant 33 i Ateneu Popular de Sitges
Sopar acompanyat d’un bon plat de jazz amb músics del Festival Jazz Antic Sitges.

LES JAZZTICOTS Concert
Hora: 22.00h
Lloc: Saló d’Or del Palau Maricel
Entrada: 5€, Aforament limitat
Imagineu un pare tocant el sousafó, amb les seves dues encantadores filles tocant una clarinet i l’altra el washboard. Dos amics fidels al banjo i al saxo soprà... tot barrejat amb bon humor i el repertori dels anys 20 i obtindrem Les Jazzticots. Un quintet ple de vitalitat i molt experimentat que en poc temps s’ha fet un lloc a l’escena europea participant en nombrosos festivals i obtenint reconeixements en diverses competicions de Jazz New Orleans.

Galeria fotogràfica

festival jazz antic sitges 2015

DIXIELAND
Clarinet, saxo alt i veu:Aurélie Tropez
Timbals, washboard i veu: Déborah Tropez Laferriere
Sousafó i arranjaments: Jean Marcel Tropez
Banjo, guitarra: Felix Hunot
Saxo soprano, clarinet: Jean Pierre Giraud

JAM SESSION DIXIELAND
Hora: 23.30h
Lloc: Palau del Rei Moro Agrupació de Balls Populars
Entrada: lliure
Espai per a la improvització i la interacció entre els músics que han participat al Festival al llarg del dia.
Aquesta nit, dedicada al dixieland.


Dissabte 11 d'Abril 2015

FESTIVAL INTERNACIONAL DE DIXIELAND DE TARRAGONA MEETS JAZZ ANTIC SITGES
Grup: JAS session
Hora: 12h
Lloc: Utopia Beach House
Entrada: lliure
El Festival Internacional de dixieland de Tarragona desembarca a Sitges!
Abans, del 25 al 29 de Març, podeu visitar aquest prestigiós festival.
Sitgetans, tarragonins i gironins aficionats al Jazz Antic es trobaràn en un concert – jam session el dia 28 de Març a Tarragona i el dia 11 d’Abril a Sitges.
Tota una festa i un motiu d’alegria per aquests festivals que aposten per fomentar l’aprenentatge del jazz clàssic entre els més joves!

Galeria Fotogràfica

festival jazz antic en Utopia beach house

JAZZ ANTIC SITGES PARADE
Hora: 19.00h
LLoc: inici Pl. Ajuntament
Gran trobada de músics de jazz antic a plaça de l’Ajuntament i cercavila pels carrers de Sitges. Animació a càrrec del Grup de Teatre de El Retiro.
Recorregut: Plaça de l’Ajuntament, Major, Carreta, Passeig de la Ribera, Bonaire, Parellades, Cap de la Vila, Àngel Vidal i Barcelona

Galeria Fotogràfica

jazz antic sitges 2015 parade


NEW ORLEANS
Trompeta: Alexey Baitchouk, Jay Wallis, Ramon Cuadrada
Clarinet: Aurélie Tropez, Juli Aymí, Joan Trabal, Pau Casares
Saxo: Jean Pierre Giraud
Trombó: Josep Tutusaus, Eva Garín, Dani Alonso
Banjo: Mikha Violin, Javi Abella, Felix Hunot, Roger Canals
Tuba: David Parras, Joan Pinós, Juan Rodríguez, Jean Marcel Tropez
Percussió: Josep “Pinyu” Martí, Oscar Ferret, David Forns, Déborah Tropez

SOPAR & JAZZ
Llocs: Café Bar Roy La Guineu Pizzeria Cap de la Vila El Cable
Hora: 21.30h
Entrada: lliure
Concert sorpresa. Durant el cercavila (de 19.00h a 20.00h), es passarà pels restaurants dels Sopar & Jazz, i allà mateix es decidirà quins músics actuaran a cada local.

Galeria Fotogràfica

sopar jazz bar la guineu sitges 2015

JAM SESSION JAZZ ANTIC SITGES
Hora: 23.00h
Lloc: Casa Bacardí (Mecat vell)
Entrada: lliure
Jam session amb tots els músics que han participat al llarg del dissabte i oberta a tothom que hi vulgui participar.

Diumenge 12 d'Abril 2015 

SWING A LA FRAGATA
Jove Big Band de Girona
Hora: 10.30h
Lloc: La Fragata
La Jove Big Band de Girona és una orquestra de jazz formada per músics joves i que té com a projecte conèixer el llenguatge i el repertori de les big bands de l’època daurada del jazz, Duke Ellington, Count Basie, Lionel Hampton...
L’ orquestra neix a la tardor del 2010, amb l’ajut de l’Associació d’Escoles Privades de Música de Girona i sota el paraigua de JJMM de Girona i la Barcelona Jazz Orquestra. Assaja regularment amb el seu director, Dani Alonso.
Ha actuat amb coneguts músics de jazz, com Terell Stafford, Jesse Davis, Emmanuel Djob i Scott Hamilton.
Saxos: Estel Pons, Xevi Alsina, Patrícia Lopez, Tomy Muñoz, Raquel Sobrino.
Trompetes: Zoel Codolà, Nil Masferrer, Pau Antúnez
Trombons: Pablo Martín, Marina Planellas, Dani Alonso
Piano: Pau Zabala
Guitarra: Martí Ollé
Contrabaix: Albert Martínez
Bateria: Miquel Casademont
Veu: Anna Gayduk

Galeria Fotogràfica

Swing a la fragata sitges 2015

SWING A LA FRAGATA
Barcelona Big Blues Band + Drew Davies
Hora: 12.30h
Lloc: La Fragata
Tradicionalment, Barcelona ha donat bones Big Bands de jazz i de swing.
Des de principis dels setanta fins l’actualitat, han estats molts els músics i arranjadors de la ciudat que s’han deixat seduïr per la potència i la versalititat característiques d’aquest tipus de formacions. Però fins ara, ninguna d’elles ho havia fet amb la voluntad de dedicar-se al blues i al rhythm and blues.
La Barcelona Big Blues Band, sota la direcció del contrabajista Ivan Kovacevic, conjuga un grup de nous músics que crean un so enèrgic, salvatje i a la vegada sofisticat. A través dels seus arranjaments, Kovacevic aplica a la Big Band tota l’experiència i el criteri que ha anat adquirint en petits combos. El resultat és un torrent sonor en la tradició de bandes com les de T-Bone Walker o Johnny Otis.
La Barcelona Big Blues Band a cada concert compta amb la col·laboració d’un artista convidat de l’escena nacional i internacional, convertint d’aquesta manera l’espectacle en una proposta única.
Compartint l’escenari amb noms com Dani Nel·lo, Myriam Swanson, Agustí Burriel, Pere Puertas, Big Dani Pérez, Blas Picón, Ray Gelato, Mike Sánchez, Steve Lucky, Carmen Gettit, Marc Tortorici, entre d’altres, han aconseguit que elpúblic disfruti de la mateixa manera que
disfruten ells…amb tota la seva ànima!
Contrabaix i direcció: Ivan Kovacevic
Trompetes: Jaume Torné, Victor Verges
Trombó: Pere Masafret, Igor Kossenkov
Saxo alt: Duska Miscevic, Ignasi Poch
Saxo tenor: Pol Prats, Artem Zhuliev
Saxo baríton: Nuria Vitó
Guitarra: Hector Martín
Piano: Federico Mazzanti
Bateria: Martí Elias 

Galeria Fotogràfica

barcelona big blues band

Jazz Antic Sitges (JAS) ja està aquí 

L’espectacle del Jazz Antic Sitges (JAS) ja està aquí i amb ell els músics, els cantants i els ballarins que durant quatre dies, del 9 al 12 d’abril, convertiran Sitges en un escenari, en l’escenari del jazz, amb un festival que ens fa gaudir a l’uníson d’una de les arts més compartides, la música.
Els que gaudim del JAS com a públic hem vist com el crescendo gradual del Festival l’ha consolidat com una prestigiosa trobada, per la qualitat de les actuacions, pels tallers, per les sobretaules amb banda sonora a la taula del costat. Un esdeveniment enèrgic que ha sabut posar en consonància el tempo de les diferents propostes, amb un programa ampli que només deixa marge a la improvisació als músics. Una rapsòdia de tot el que està relacionat amb el jazz i el preludi d’un festival que creix i que s’estableix com una cita a tenir en compte per a tots als que ens agrada la música en directe.
Uns dies on tindrem juntament amb la gran cantera de músics sitgetans, els millors músics de Jazz Antic nacionals i internacionals que amb les millors de les tessitures, ens faran vibrar amb les seves notes i el seu pols d’un festival autèntic, viscut i singular.
Com els bons adagis, el JAS ha crescut lentament. D’uns inicis més íntims fins a la impetuositat amb la que es presenta en aquesta tercera edició, portant la música originària de Nova Orleans a tots els racons i espais més singulars de la vila i ampliant any rere any, la participació a més sectors. I és que Sitges i el jazz són un i , en aquest cas, ho seran també els intèrprets, els espectadors, els professionals, els alumnes.
Desitjo que gaudiu del ritme d’aquesta nova edició i, si m’ho permeteu, Ride, Harry, ride! Que no pari la música!
Mireia Rossell i Pascual
Regidora de Cultura

Ja hi som de nou.

Va acabar la segona edició del Jazz Antic Sitges i els músics, cansats, es despedien... “cada mà, tot deixant la mà amiga, semblava prometre que ja hi tornaríen”; I ja hi som de nou.
Els músics i els amants del jazz antic, un any més, tenim aquest punt de trobada a Sitges on compartir, experimentar i gaudir plegats... perque justament d’aixó tracta el jazz antic.
Enguany podreu escoltar diverses propostes de jazz manouche, amb una jam final on s’aplegaràn tots els músics per transformar La Cava Club en el Hot Club de France dels anys 30. I justament de París, tenim uns convidats: Les Jazzticots.
No us podeu perdre el seu concert de divendres! Dissabte seguiràn amb nosaltres, afegint-se al cercavila que recorrerà els carrers de Sitges amb més d’una trentena de músics i actors, transportant-nos als carrers de Nova Orleans.
I diumenge, per acabar, sessió doble de swing i big bands a la Fragata.
Escoltarem, ballarem, cantarem i ens divertirem.
I en acabat, ens tornarem a citar pel 2016!
Joan Pinós Sariol
Director artístic del Festival JAS (2013-15)