Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

9a Festa de la Poesia a Sitges

9a Festa de la Poesia a Sitges


Els propers dies 26, 27 i 28 de juny de 2015, la Festa de la Poesia a Sitges arribarà a la seva 9a edició seguint unes directrius singulars i irrepetibles dins el context dels reconeixements literaris i els festivals poètics dels Països Catalans.

La Festa de la Poseia de Sitges és un homenatge col·lectiu i alhora intimista, als poetes i a la poesia, que aposta per la calidesa, les sorpreses, el valor dels detalls personalitzats i el caràcter lúdic de cada gest.

Els set poetes de reconeguda perseverança que enguany s’allotjaran a la vila durant el cap de setmana de la Festa són: Eduard Sanahuja, Sònia Moll, Víctor Sunyol, Tònia Passola, Josep Colet, Ponç Pons (vingut de les Illes) i Anna Crowe (vinguda d’Escòcia).

La Festa de la Poesia a Sitges segueix un model ben singular i irrepetible: tant hi caben els actes públics creats especialment per homenatjar els poetes convidats, com un recital de joves poetes amb la participació de músics i cançó, o el recital de cloenda combinat amb un concert personalitzat, com un seguit d’obsequis als poetes en forma de “plaers privats”.

Des de la seva primera edició, tots els espectacles i activitats que se succeeixen, a ritme vertiginós, durant els dos dies de Festa es singularitzen pel seu toc proper i artesanal, com és el cas de l'espectacle de cine mut «Captura d'ànimes».

Però també per la rauxa que encomanen, com la rebuda dels convidats amb Banda de música o el Dinar dels poetes amb sobretaula artística.

I, finalment, pel desig de sorprendre i captivar els convidats i, alhora, el públic que els acull, amb activitats com el comiat de la Festa en una casa particular de la vila o les intervencions artístiques d'aparadors del poble.

En l'edició de 2015, El Palau de Maricel, el Racó de la Calma i els Jardins de la Societat Recreativa el Retiro, seran, entre d’altres i sumats als carrers de la Vila, l’escenari dels diversos actes de la Festa.

Programa

Divendres 26 de juny

18 h Rebuda dels poetes. La cita és a la plaça d’Eduard Maristany (plaça de l’estació), a les sis en punt, per veure arribar el minibús que acompanya els set poetes a la vila. Els rebrem amb entusiasme, autoritats, pubilles, i tothom qui ho desitgi. Seguidament, cercavila pels carrers del poble precedida per la banda de música Suburband, i balconada popular: al llarg del recorregut, persones del poble i altres personatges ben coneguts sortiran pels balcons a saludar els poetes. En passar per alguns dels carrers, els poetes seran sorpresos amb una petita inauguració sense precedents que, per la seva voluntat de sorprendre, no podem desvetllar. Pausa amb refresc a la Societat Recreativa El Retiro, i per cloure l’arribada ens aturarem a la plaça de l'Ajuntament, on els poetes rebran el Llibre de la Festa, editat per Llibres de Terramar. I no oblidem el regal de dansa menuda a peu de carrer, que marcarà el final de la rebuda.

Galeria Fotogràfica

rebuda dels poetes festa poesia sitges 2015

21 h Càtering per a poetes, acompanyants i artistes al Claustre del Palau de Maricel.

22.30 h Espectacle poètic i musical. La veu i el piano, i sobretot la singularitat artística i humana de Maria Coma, vinguda amb caràcter excepcional des de Londres per formar part de l'homenatge als poetes i a la poesia, ompliran el Racó de la Calma. Serà en estreta complicitat amb els tres joves poetes d’enguany, Misael Alerm, Glòria Coll (vinguda d'Utrecht) i Carles Morell, que un cop més simbolitzaran l'empatia i amistat entre generacions poètiques.

Galeria Fotogràfica

Espectacle poetic i musical Festa Poesia Sitges 2015

Dissabte 27 de juny

11 h Plaers triats. Tradicional activitat per homenatjar els poetes des del vessant més lúdic i sensorial. Gaudiran, segons la seva tria, de massatges relaxants, passeig en veler per la costa de Sitges, una sessió de “tango experience”...

13 h Tradicional foto de família dels poetes. Enguany, a les escales de la Punta, al costat de la Sirena d'en Pere Jou. Els mecenes de la Festa també s'hi afegiran.

13.30 h Gran batukada a càrrec del grup Markatú, acompanyant els poetes i seguici, des de la plaça de la Fragata fins a la Societat Recreativa El Retiro.

Galeria Fotogràfica

festa poesia sitges 2015

14 h Tradicional dinar dels poetes amb sobretaula artística, a la Societat Recreativa El Retiro. La sobretaula comptarà amb sorprenents actuacions, que aniran des del cabaret fins els sons més tradicionals de la nostra vila, passant pels irrenunciables acudits personalitzats per als poetes...

18.30 h Espectacle de cine mut Captura d’ànimes al Saló d'Or del Palau de Maricel. Tot un clàssic de la Festa! Creat i musicat en directe per Florenci Saleses, i amb les intervencions dels joves actors Helena Salesas i Pere Van Gorkom. Unes creacions basades en la personalitat, vida, i en definitiva, “ànima” de cada un dels poetes. L’espectacle, humorístic i poètic a la vegada, serà precedit (esperada novetat d’enguany) per la intervenció dels infants de l'escola Esteve Barrachina, que oferiran als poetes... caldrà ser-hi per descobrir-ho!

Galeria Fotogràfica

captura d'animes festa poesia Sitges 2015

20.30 h Sopar al pati del Palau del Rei Moro per als poetes i artistes, acollits per l'Agrupació de Balls Populars de Sitges.

22:30 h Recital cloenda als Jardins del Retiro, on els poetes convidats llegiran els seus poemes. Hi haurà un concert íntegrament personalitzat, integrat per algunes de les cançons i peces musicals predilectes de cada poeta, a càrrec del guitarrista Pau Figueres i el cor (guanyador del concurs Oh Happy Day) In Crescendo. Amb l’actuació, també, de la ballarina Melissa Marin, en una atípica i minimalista col·laboració amb el dissenyador de moda Simeone.

Galeria Fotogràfica

recital de cloenda festa poesia sitges 2015

Diumenge 28 de juny

11 h Visita als aparadors de les set botigues del centre de Sitges que hauran exposat una obra plàstica basada en cada un dels poetes convidats, obra del col·lectiu d'artistes plàstics del taller de la sitgetana Núria Corretgé. A cada aparador, el saxofonista Xavi Plaza interpretarà una peça dedicada a cada un dels poetes de la Festa.

12.30 h Poetes a casa. Per acomiadar els poetes i la 9a Festa de la Poesia a Sitges, els poetes i sitgetans que ho desitgin anirem al Cau Ferrat, casa taller de Santiago Rusiñol recentment re-inaugurada. Enguany, doncs, “la casa” serà el Cau Ferrat i tindrem el privilegi que “l’amfitrió” sigui el besnét de l’artista, Norman Cinnamond, que estarà acompanyat de la seva pròpia descendència. Finalment, els Museus de Sitges oferiran un vermut d'adéu, enyorat adéu, als assistents i als set poetes que ens hauran fet feliços.