Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Exposició de fotos de Corpus del 1r tram del carrer Jesús (amb l'evolució d'aquest tram des del 1950 fins el 2014)

Exposició de fotos de Corpus del 1r tram del carrer Jesús (amb l'evolució d'aquest tram des del 1950 fins el 2014)

Galeria Fotogràfica

l'evolucio en inatges de les catifes de corpus sitges

exposicio-de-fotos-de-corpus


Inauguració 30 de Maig a les 18:30h al GES Espai cultural Pere Stämpfli

Les catifes de flors a Sitges es remunten molt enrere en el temps, dels setmanaris locals trobem que la revista Suburense al 1877 ja parla tant de les catifes com de la sortida dels gegants (d’en Querol en aquella època) fins i tot per la vigília de la festa.

Aquestes habitualment es realitzaven pel veïnatge de forma individual, de manera que ocupaven l’espai d’una o dues façanes i per tant es realitzava el disseny i confecció entre els veïns de cada vorera. A partir d’aquí el veïnatge es segueix agrupant “unint” literalment les catifes i passant al que posteriorment i a raó del concurs de catifes s’anomenarien catifes Col·lectives, pel gran tamany de les mateixes.

Enguany es compleixen 65 anys que la catifa col·lectiva del 1r Tram del carrer Jesús es realitza de forma ininterrompuda pels veïns del tram. Aquesta és un dels principals exponents de la història del Corpus a Sitges, per la seva singularitat i tradició com a catifa realitzada per col·lectius de persones que únicament tenen un vincle entre ells pel fet d’ésser veïns del tram de carrer.

Per celebrar-ho hem preparat una Exposició Fotogràfica a partir de la cerca realitzada durant dos anys per trobar i datar correctament totes les fotografies del tram, començant pel 1950 (primer any com a catifa col·lectiva) fins la darrera realitzada (2014).

El que a priori pensava que seria una recerca senzilla, sobretot per la història pròpia del tram i els concursos guanyats, va resultar molt complexa tant per la dificultat de trobar alguns anys en concret com per la correcta datació. De manera que és una satisfacció poder compartir les 65 imatges, juntament amb diversos dissenys de les catifes, mostrant l’evolució del tram: canvis de tamany, estils de dibuix, canvis arquitectònics en el mateix carrer,...

I també poder apreciar, a partir de tots els detalls que aporten les fotografies capturades en un mateix espai durant 65 anys: l’evolució tant de la festivitat del Corpus Christi a Sitges com també de la societat sitgetana en si mateixa (des del reclam de públic de la festa fins a l’evolució del vestuari dels vianants).

Espero que en gaudiu tant com jo de la recerca realitzada i del resultat.

Eduard Tomas Sanahuja
Responsable de la catifa del 1r Tram del carrer Jesús