Log In

iniciar sessió

Heu oblidat la vostra contrasenya?

Subtotal de la cistella: 0,00 €

L’artista Blanca Benítez convida a la introspecció a través de l’exposició ‘O Mare e tu’

23/11/2018 

Música i pintura es fusionen aquest dissabte al Centre Cultural Miramar 

pintant la pachamamaEl pianista Tutu Pachamama i l’artista Blanca Benítez uneixen el seu talent amb una proposta original Pintant la Pachamama. La iniciativa, impulsada per la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, tindrà lloc aquest dissabte al Centre Cultural Miramar.  

L’artista Blanca Benítez i el pianista sitgetà Tutu Pachamama presentaran demà dissabte, 24 de novembre, de cinc a set de la tarda ‘Pintantla Pachamama’ una fusió de concert de piano i pintura en directe al Centre Cultural Miramar. Aquesta activitat artística, impulsada per la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, convertirà el Centre Cultural Miramar en sala de concert i taller creatiu a través de la unió del talent de la pintora i el músic. 

La col·laboració entre els dos artistes sitgetans neix de compartir el Centre Cultural Miramar, on la pintora Blanca Benítez exhibeix la mostra ‘O mare e tu’ i on Tutu Pachamama, nom artístic del músic sitgetà Jordi Tutusaus, ofereix cada dissabte concerts de piano.  

El músic i compositor toca a l’auditori del Centre Cultural Miramar 12 temes propis que gravarà durant l’hivern i que conformaran el seu disc debut ‘Que no te sirvan las palabras’. El programa inclou cançons com Nieve, El Milagro i Alma, que després d’enregistrar el disc estaran disponibles a la plataforma Spotify. Mentrestant lles peces es poden escoltar als concerts que comencen a dos quarts de cinc de la tarda i s’allarguen fins a les set del vespre.  

Fa 5 anys, quan vivia a Amsterdam, el músic va començar a composar els temes del seu àlbum debut, però ha continuat aquest treball a Sitges, al seu poble natal. Des de fa dos anys, Tutu Pachamama, ha tornat a viure a la vila després d’un període a països com Perú o Holanda, on ha continuat el seu aprenentatge musical. El seu retorn a Sitges li ha permès assajar i composar amb el piano de cua municipal que la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes posa a l’abast de la ciutadania a l’auditori del Centre Cultural Miramar. El músic assegura que “m’agrada tocar aquest piano, encara que és una mica antic, perquè em serveix per millorar la tècnica i la rapidesa. Hi he composat peces del meu primer treball que amb un altre piano no ho hauria pogut fer”.  

Després de veure com els espectadors de les exposicions li demanaven poder entrar per escoltar la seva música, Tutu Pachamama va començar a oferir concerts a la primavera. L’artista, que també toca la guitarra i canta, afirma que el seu objectiu és apropar la música contemporània al públic i transmetre els missatges de pachamama. Segons el músic “la pachamama es pot traduir per ‘mare terra’ o ‘mare naturalesa’, però per a ell significa que són cançons per connectar amb l’essència i per creure en un mateix.  

25/10/2018

L’artista Blanca Benítez convida a la introspecció a través de l’exposició ‘O Mare e tu’

exposicio blanca benitez

Una quarantena d’obres conformen la mostra que s’inaugurarà aquest dissabte a les set de la tarda a la planta baixa del Centre Cultural Miramar. A través d’aquesta exposició, organitzada per la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, l’artista sitgetana convida a l’espectador a fer una introspecció per allunyar-nos del soroll innecessari de la paraula i comunicar-nos amb nosaltres mateixos.

L’artista Blanca Benítez Montané ultima els darrers detalls de l’exposició de pintures que s’inaugurarà aquest dissabte a les set del vespre al Centre Cultural Miramar. La mostra ‘O mare e tu’, organitzada per la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, està formada per una quarantena d’obres que conviden a la introspecció i, alhora, mostren l’evolució artística de la pintora sitgetana que personifica el talent sorgit a la vila.

Deu anys després de sorprendre el públic amb la seva primera exposició individual al mateix equipament cultural, ara Blanca Benítez torna al Centre Cultural Miramar per presentar al públic obra nova i un nou pas endavant en la seva carrera pictòrica. La majoria de les obres són d’aquest 2018, fins i tot algunes peces han estat creades en les darreres setmanes, però també hi ha peces del 2017.

L’exposició s’estructura en dos grans àmbits per mostrar la versatilitat artística de Blanca Benítez. El primer conté prop d’una vintena de quadres en el marc de la col·lecció ‘O Mare e tu’, que està inspirada a partir del fado homònim de Dulce Pontes. Aquestes creacions artístiques, situades a la sala principal, conviden a la introspecció i a allunyar-se del soroll innecessari de la paraula. L’artista sitgetana assegura que vol transmetre, a través dels quadres amb imatges oníriques, “el mateix que sento jo quan escolto un fado, el to que té la melodia i la veu tendra i, alhora, amb un puntet de melancolia”.

Al segon àmbit, ubicat a la sala següent, es fa un petit tast dels treballs que ha realitzat Blanca Benítez en el món de la il·lustració. Des de fa tres anys també plasma el seu art en il·lustracions, creades artesanalment i sense utilitzar l’ordinador, tant per a articles com per a cartells. En aquest apartat es poden veure també les il·lustracions del conte infantil ‘La Tecla i el Casinet de dalt’, que ensenya la petita història del Casino Prado.

També hi ha un altre espai per a la col·lecció d’il·lustracions ‘Aquellas pequeñas cosas’ que parlen sobre el record i es basen en una cançó de Joan Manel Serrat, i un altre apartat per a la col·lecció anomenada ‘En blanc’, en què l’artista deixa veure molt el paper. La temàtica sitgetana també és present en aquesta exposició representada per tres escenes de la festivitat del Corpus. L’àmplia selecció de creacions permeten veure com Blanca Benítez torna a utilitzar les tècniques clàssiques de pintar a l’oli, l’acrílic i també el dibuix al carbó. La mostra exhibeix també esbossos, que exemplifiquen com es forma una col·lecció de pintura, ja que segons Blanca Benítez “els esbossos tenen una expressivitat i una força comunicativa, que quan es posa el color es perd i jo volia recuperar-la”.

L’exposició es podrà visitar al Centre Cultural Miramar del 27 d’octubre al 9 de desembre.

Blanca Benítez, una artista versàtil

L’artista sitgetana, Blanca Benítez i Montané, ha viscut sempre entre pinzells des de ben menuda. L’any 1995 va començar el seus estudis a l’escola d’art de Giovanni Battista Scalabrini (Veneçuela) dirigida pel mestre i el seu mentor, Francesco Santero. Més tard va compaginar els estudis d’art amb els d’arquitectura a la universitat Santiago Mariño. Tot i que la seva trajectòria professional s’inicia a la dècada dels 90, amb l’inici del nou mil·lenni les escenes i els bodegons festamajorencs de la pintora esdevenen molt populars i, de retruc, es converteixen en el seu segell identificatiu.

Amb moltes ganes d’experimentar, el seu art va evolucionar cap a noves formes d’expressió plàstica que la van portar a explorar nous camins pel que fa al contingut i a la tècnica. Aquest canvi va donar com a resultat l’exposició de l’any 2008 al Miramar, que va significar un punt d’inflexió en la seva trajectòria cap a una pintura més íntima i a utilitzar la tècnica mixta basada en el collage, l’acrílic i la pintura a l’oli. Aquesta primera mostra individual a Sitges va suposar-li un impuls com a artista emergent. Ara, deu anys més tard i amb un estil realista i simbòlic, l’artista Blanca Benítez engega una nova etapa. La creadora sitgetana ha participat en nombroses exposicions col·lectives a diferents espais de la vila i també ha realitzat mostres, tant individuals com col·lectives, a més de 10 ciutats d’Europa Amèrica i Àsia.

Amb l’objectiu d’oferir també els seus coneixements de l’art, Blanca Benítez també combina la docència amb la seva vocació de pintora i il·lustradora i imparteix classes de dibuix i pintura a Sitges i Sant Pere de Ribes.

Més informació http://www.sitges.cat/jsp/agenda/detall.jsp?id=11603