Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Lluïsa Sallent inaugura “Dones” al Miramar

18/03/2016

Lluïsa Sallent inaugura “Dones” al Miramar

Galeria Fotográfica

 lluisa sallent

 

La col·lecció recull 45 obres que tenen la figura femenina com a eix vertebrador. L’exposició s’inaugura el divendres 18 de març, a les set de la tarda, a l’Edifici Miramar. 

Lluïsa Sallent inaugura l’exposició Dones. Es tracta d’una col·lecció de 45 olis, diversos pastells i una escultura en mabre, que l’artista ha donat al Fons d’Art de la Fundació Ave Maria, dedicada a l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, i que s’inaugura, aquest divendres 18 de març, a les set de la tarda, a l’Edifici Miramar.  

Dones se centra en la figura femenina, un aspecte sempre present en l’obra de Sallent. Dones que reposen en entorns idíl·lics, que es relacionen, que comparteixen i que es miren en moments íntims, de reflexió o de descans. La seva obra desprèn calma, amb les línies de la feminitat posant el marge a entorns plens de color i de vida, de llum i de certa melancolia. 

Segons explica l’artista, “els pintors hem acumulat molta obra”, després d’uns anys en què han tingut dificultats per vendre el seu treball. Sallent necessitava més espai al seu taller per seguir creant i evolucionar, ja que com ella mateixa confessa “el buit estimula la meva imaginació”. Aquest fet i la seva proximitat ala FundacióAveMaria l’ha portat a donar ala Fundacióaquesta col·lecció, amb la voluntat que els beneficis generats amb la venda de l’obra es destinin als projectes que desenvolupa actualment. Sallent assegura que “em fa molt feliç pensar que el meu art pot ajudar al benestar de qui ho necessita”. 

La donació permet a Lluïsa Sallent “fer i crear el que vulgui, puc començar de nou”. L’artista, als seus 81 anys, inicia una nova etapa creativa que no fa més que sumar a una consolidada trajectòria que l’ha permès exposar en les més prestigioses sales d’art del país. Polifacètica, a més de la seva vessant artística, Lluïsa Sallent ha exercit de model i és l’autora del llibre autobiogràfic Vidas y apariencias, i de la biografia de Pere Pruna, qui la va iniciar en el món de la pintura. 

La mostra està organitzada conjuntament perla FundacióAveMaria i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, amb Lluís Barbadillo com a comissari. 

Dones es podrà visitar fins el 22 de maig, de dilluns, dijous i divendres, de deu a dues; dimarts i dimecres, de deu del matí a sis de tarda; dissabte d’onze a dues i de quatre a set de la tarda, i diumenges i festius d’onze del matí a tres del migdia. No obstant, els horaris expositius s’ampliaran durant els dies festius de Setmana Santa. Així del 24 al 28 de març, la mostra es podrà visitar d’onze a dues i de quatre a set de la tarda.