Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

DRET A DECIDIR. EMPODERAMENT. JUSTÍCIA SOCIAL. REFERÈNDUM!

16/09/2017

DRET A DECIDIR. EMPODERAMENT. JUSTÍCIA SOCIAL. REFERÈNDUM! 

Galeria Fotogràfica 

acte esquerres sitgetanes

Aquest dissabte s’ha celebrat el acte organitzat per les Esquerres Sitgetanes pel Referèndum, Dret a decidir amb els parlaments de Sònia Ferré, Quim Arrufat, Ferran Civit i Bernat Picornell, on han demanat  que la gent surti a votar sense por d’una forma pacífica  i participativa reclamant justícia i Democràcia.  Durant tot el acte festiu s’han fet els parlaments finalitzant amb un torn de preguntes per part dels assistents, també s’ha comptat amb la presencia de diferents regidors de l’Ajuntament de Sitges. A pocs minuts de finalitzar l’acte, ha estat interromput per la Guardia Urbana local, la qual ha demanat identificació als regidors del consistori  i un helicòpter de la Guardia Civil ha sobrevolat l’espai. L’acte ha continuat sense cap interrupció mes finalitzant amb un vermut per tots els assistents.

14/09/2017

El proper dissabte 16 de setembre a les 12h. a La Torreta de Sitges se celebrarà un acte a favor del Referèndum de l'1-O protagonitzat pels col·lectius i partits d'esquerres locals, ERC Sitges – CUP Sitges – Sitges en Comú – JERC Sitges – Ateneu Popular de Sitges – Arran Sitges.

DRET A DECIDIR. EMPODERAMENT. JUSTÍCIA SOCIAL. REFERÈNDUM!

esquerres sitges

Les organitzacions polítiques sitgetanes sotasignats fem una crida a la participació el proper 1 d’octubre com a exercici democràtic de sobirania, enfront de l'immobilisme del Govern del PP, responsable últim que les catalanes i els catalans no puguem decidir lliurement el nostre futur.
Considerem que el proper 1-O ha de ser un dia de participació i d’expressió de totes les sensibilitats polítiques, tant de les que es posicionen a favor del "SÍ" com de les que ho fan a favor del "NO".
El referèndum convocat per l’1 d’octubre respon a una demanda majoritària de la societat catalana per decidir el seu futur polític, demanda que no ha estat satisfeta pel marc polític i legal actual de l’Estat espanyol. Per aquest motiu hem de sortir, de forma pacífica i participativa, a reclamar justícia i democràcia.
La mobilització de l'1-O ha de servir, també, per impugnar el marc legal propi del règim del 78, que sorgeix d'una situació d'excepcionalitat política on no es va realitzar un procés constituent realment democràtic, participatiu, amb plena llibertat i sense por. Pensem que és necessari posar sobre la taula la necessitat de crear nous escenaris polítics que posin en qüestió la configuració tant de les institucions espanyoles com catalanes. L'1-O representa un exercici de sobirania que ha d'obrir la porta a nous processos de participació política i empoderament popular, on poder decidir entre tots i totes sobre tot allò que ens afecta.
La demanda de l’exercici del dret a decidir, sorgida d’una gran mobilització popular, sostinguda els darrers anys, ha marcat la vida política catalana i espanyola, les quals no es normalitzaran fins que la societat catalana no exerceixi el seu dret a l’autodeterminació. Actualment el referèndum de l’1 d’octubre és l'única via de solució democràtica possible a un conflicte polític obert, el qual només es resoldrà amb l’expressió de la gent a les urnes.
Fem des de Sitges una crida a convertir l’1 d’octubre en un dia de participació massiva que desbordi els marcs repressius i autoritaris en defensa de la democràcia!
ESQUERRES SITGETANES
ERC Sitges – CUP Sitges – Sitges en Comú – JERC Sitges – Ateneu Popular de Sitges – Arran Sitges