Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

El 18 de Gener, L'Utrillo bombeja la vida

18/01/2018

El 18 de Gener, L'Utrillo bombeja la vida

l utrillo bombeja la vida

Els alumnes de sisé de l'Escola Miquel Utrillo estan realitzant una campanya de donació de sang.
Al'escola ja fa temps que es treballa per projectes, de manera transversal, sense assignatures, de manera globalitzada.

Un dels projectes d'aquest any és aprendre com funciona el sistema circulatori i , en concret, la importància de donar sang. Aquest projecte tindrà el seu punt culminant el dijous 18 de gener quan tots els adults que vulguin podran venir a l'escola a donar sang gràcies a la col.laboració del Banc de Sang i Teixits.

Els nens i nenes estan treballant de valent per aconseguir que la jornada sigui un èxit. Han après com funciona el cos humà, què és la sang, quines funcions fa i per què és tan necessari donar-ne. Han creat el seu propi lema i amb l'ajuda del Marc Macià han dissenyat el logo de la campanya.

Els alumnes s'han organtizat en diferents comissions de conferències que realitzen exposicions a altres cursos de l'escola i també a alumnes de l'Institut J.R. Benaprès. La comissió de teatre ha preparat una petita representació per als més petits de l'escola. També hi ha hagut un grup d'alumnes que s'ha encarregat de redactar una carta per a totes les famílies del centre on se'ls convida a venir a col.laborar. Per últim, també s'ha format una comissió encarregada de preparar una jornada lúdica per a tots els nens i nenes de l'escola. Perquè el mateix dia de la donació, al gimnàs de l'escola hi haurà activitats, jocs i música per a tots els nens i nenes que podran divertir-se i aprendre curiositats sobre la sang i el cor. Aquesta jornada lúdica estarà dinamitzada pels propis alumnes de sisè. A més, tots els donants rebran un obsequi dissenyat pels alumnes i imprès amb la impresora 3D.

Realitzar un projecte d'aquest tipus facilita una de les màximes de la línia pedagògica del centre: acostar l'educació a la vida real i l'aprenentage-servei és una molt bona manera d'integrar l'escola a les necessitats de les persones. La proposta que es planteja permet que els i les participants es formin treballant sobre necessitats reals de l'entorn. L'objectiu és vincular l'aprenentatge a una experiència de servei a la comunitat per fer que els infants en siguin els responsables: decideixen, treballen, reflexionen i actuen sobre aquesta necessitat. D'aquesta manera, poden desenvolupar el pensament crític, la implicació social i afavorir el seu creixement personal.

Des de l'escola animem a tothom a venir al nostre centre a donar sang el proper dijous 18 de gener de 15:15h a 19h.


30/01/2017

Acte sobre la Pau a l'Escola Miquel Utrillo

Galeria Fotogràfica

escola miguel utrillo sitges
L'Escola Miquel Utrillo ha fet avui un acte a l'Escola a favor dels refugiats! Cada alumne ha posat un vaixell amb un missatge sobre un troç de mediterrani!!!