Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Comencen les obres d’urbanització per a la construcció de l’escola Agnès de Sitges

19/06/2018 

Comencen les obres d’urbanització per a la construcció de l’escola Agnès de Sitges

 escola agnes de sitges

Avui dimarts han començat les obres de construcció de la rotonda i l’accés on s’ubicarà l’escola Agnès de Sitges. Són passos previs necessaris per poder iniciar les obres definitives de l’equipament amb les que es posarà fi als mòduls prefabricats. Aquests treballs duraran aproximadament 4 mesos i compten amb un pressupost de 400.000€.

La Junta de Compensació del PPU9 Passeig Quintmar ha començat les obres de construcció de la rotonda i accés on s’ubicarà la nova escola Agnès de Sitges. El pressupost de l’actuació és de 400.000€ i tenen previst que durin uns 4 mesos. Aquests passos són previs a l’inici de les obres de l’equipament educatiu amb les que es posarà fi a la situació als mòduls prefabricats.

El regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, ha destacat que “per fi comencen aquestes obres que són del tot necessàries per tal de poder començar el més aviat possible amb les obres ja de l’escola Agnès de Sitges”. 

El darrer ple de l’ajuntament, va aprovar la declaració d’especial interès per a la vila de les obres de construcció de l’Escola Agnès de Sitges. En aquest punt, el regidor Eduard Terrado va anunciar que els tràmits per formalitzar el conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat estaven molt avançats. Segons el regidor “això fa preveure que properament es pugui portar a aprovació a la Junta de Govern Local. Posteriorment, la Generalitat licitarà les obres i calculem que a finals d’any puguin ja començar les obres del nou equipament educatiu que posarà fi d’una vegada per totes a la situació de transitorietat d’aquesta escola pública de Sitges”. 

L’Escola Agnès de Sitges s’ubicarà al barri de Quint Mar i ocuparà una parcel·la que supera els 7.000 m2. Segons el projecte presentat per la Generalitat de Catalunya, el disseny de la planta de l’edifici serà en forma de quatre. En la recta més llarga hi haurà l’aulari de primària en dues plantes i el gimnàs; a l’altre segment hi haurà les aules per al cicle d’infantil amb patis individualitzats per a cadascuna de les classes, també estarà la cuina i el menjador, i a la part central hi haurà la biblioteca i la recepció. La part interior es destinarà a la zona d’esbarjo on s’hi inclourà la pista esportiva. Cada cicle tindrà la seva pròpia entrada i el centre reservarà un accés lliure per a tothom que vulgui fer us de les instal·lacions esportives de l’escola durant els caps de setmana seguint la iniciativa de Patis Oberts. L’edifici serà d’obra vista de color blanc combinat amb obra vista de color terròs. El nou equipament tindrà una capacitat per a 225 alumnes. 

L’ajuntament de Sitges va acordar el desembre del 2016 un sistema de cofinançament amb la Generalitat de Catalunya per tal de poder fer front al cost de la construcció de la quarta escola pública de Sitges. L’Ajuntament es farà càrrec del 45% del cost total de l’obra i la Generalitat el 55%. 

L’escola Agnès de Sitges va començar el 2005 en mòduls prefabricats. Actualment acull al voltant de 200 alumnes.

20/12/2016

Nova proposta per la construcció de l’escola Agnès

escola agnes sitges

Un nombrós grup de pares i alumnes de l’escola Agnès es van presentar al darrer ple municipal de l’any a Sitges per reclamar la construcció del nou edifici. En l’actualitat, els alumnes ocupen uns mòduls prefabricats de l’any 1997.

Vinyet Llamas, directora de l’escola, va reclamar una solució “que portem esperant 12 anys, els nostres nens per exemple es pensen que una pista de bàsquet ocupa 2x2”. En aquesta línia, Anahi Sánchez, presidenta de l’AMPA, afirmava que “volem gaudir del nostre dret a que els nostres fills juguin i estudiïn en un espai digne”.

Davant la pressió dels pares i alumnes, com també d’una moció de Sitges en Positiu, per conèixer en quin estat es troba el procés de construcció de la nova escola Agnès, l’alcalde Miquel Forns va presentar una proposta per impulsar el nou edifici amb un cofinançament junt amb la Generalitat.

Tot i que el batlle expressava que la Generalitat no veu prioritària la construcció de la nova escola “per qüestions demogràfiques” presentava un pla que passa perquè l’Ajuntament pagui el 45% del projecte i la resta la Generalitat. La nova instal·lació entraria en servei al 2019 i en cas que un futur no tingui cap ús escolar, l’edifici “seria de titularitat municipal i destinat a altres activitats “

Els partits de l’oposició es van mostrar favorables a tota mesura que representi avançar cap a la construcció de la nova escola Agnès, ara bé, C’s i Sitges en Positiu (PSC – ICV) també van posar de manifest el seu desacord a que la Generalitat no es faci càrrec de tot el pressupost, “ja que és la seva competència”, afirmava el socialista Ricard Vicente.