Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Nova proposta per la construcció de l’escola Agnès

20/12/2016

Nova proposta per la construcció de l’escola Agnès

escola agnes sitges

Un nombrós grup de pares i alumnes de l’escola Agnès es van presentar al darrer ple municipal de l’any a Sitges per reclamar la construcció del nou edifici. En l’actualitat, els alumnes ocupen uns mòduls prefabricats de l’any 1997.

Vinyet Llamas, directora de l’escola, va reclamar una solució “que portem esperant 12 anys, els nostres nens per exemple es pensen que una pista de bàsquet ocupa 2x2”. En aquesta línia, Anahi Sánchez, presidenta de l’AMPA, afirmava que “volem gaudir del nostre dret a que els nostres fills juguin i estudiïn en un espai digne”.

Davant la pressió dels pares i alumnes, com també d’una moció de Sitges en Positiu, per conèixer en quin estat es troba el procés de construcció de la nova escola Agnès, l’alcalde Miquel Forns va presentar una proposta per impulsar el nou edifici amb un cofinançament junt amb la Generalitat.

Tot i que el batlle expressava que la Generalitat no veu prioritària la construcció de la nova escola “per qüestions demogràfiques” presentava un pla que passa perquè l’Ajuntament pagui el 45% del projecte i la resta la Generalitat. La nova instal·lació entraria en servei al 2019 i en cas que un futur no tingui cap ús escolar, l’edifici “seria de titularitat municipal i destinat a altres activitats “

Els partits de l’oposició es van mostrar favorables a tota mesura que representi avançar cap a la construcció de la nova escola Agnès, ara bé, C’s i Sitges en Positiu (PSC – ICV) també van posar de manifest el seu desacord a que la Generalitat no es faci càrrec de tot el pressupost, “ja que és la seva competència”, afirmava el socialista Ricard Vicente.