Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

ERC Sitges

          

19/06/2018 

DE LA FESTA A LA REIVINDICACIÓ 

xerrada jerc sitges

Debatem el model de l'Orgull LGTBI+ de Sitges 

Ja és el tercer any que, dins dels dies de festa de l'Orgull LGTBI+ de Sitges i emmarcat dins la típica rua multitudinària del diumenge, es realitza una acció reivindicativa en forma de manifestació. 

Durant aquesta gairebé setmana d'orgull, les activitats se centren destacadament en actes festius, concerts o exhibicions, deixant la part d'actes de caire més cultural, de debat, de formació i de reivindicació estiguin en un segon pla. 

Per tot això, des del Jovent Republicà de Sitges hem impulsat un debat en forma de taula rodona per parlar amb tres ponents molt actius dins l'Orgull LGTBI+ de Sitges sobre aquest i altres temes. 

L'acte es durà a terme el 26 de juny a les 19:30h a l'auditori del Miramar de Sitges i, al finalitzar, brindarem tots amb una copa de cava.

26/05/2018 

Aurora Carbonell, candidata d'ERC a les pròximes eleccions municipals a Sitges

aurora carbonell erc sitges
La regidora de turisme, repetirà com a cap de llista, amb voluntat d’aconseguir un Sitges per a tothom.
L'assemblea local d'Esquerra Republicana a Sitges ha escollit per aclamació Aurora Carbonell com a cap de cartell per a les pròximes eleccions municipals. Una comissió, encapçalada per la mateixa candidata. serà l'encarregada a partir d'avui de treballar per elaborar una llista i un programa electoral que representi i reculli els reptes i il.lusions dels sitgetans i sitgetanes. Amb una voluntat clarament integradora, i amb l'experiència de govern, la candidata ha volgut agraïr a la militància i als regidors que l'han acompanyat aquesta legislatura, Carme Almirall i Eduard Terrado, la feina feta.
Una feina que els ha acostat a una ciutadania amb problemes reals, als qui Carbonell vol seguir responent. Fer República, de manera il.lusionant, inclusiva i transversal.
Amb propostes honestes, ambicioses i que responguin als problemes reals de tots els sitgetans i sitgetanes.
La gent d'Esquerra a Sitges s'ha mostrat disposada a acompanyar la candidata a seguir treballant pel poble, a bastir una llista que representi el màxim de sensibilitats locals, que abraci tot el qui tingui una proposta il.lusionant i ambiciosa per Sitges, amb allò que ERC ve fent de sempre, construïr República al costat de les persones.
Una proposta, ha reblat Aurora Carbonell, el màxim d'inclusiva, amb l'ambició de treballar per fer més i millors polítiques socials, econòmiques, educatives, d'oci i lleure de qualitat i a l'abast de tothom i realistes. Una feina que els regidors d'ERC venen fent amb solvència l'actual legislatura, una experiència que volen continuar posant al servei de les sitgetanes i els sitgetans. Per compartir i treballar un projecte il.lusionant,per fer Sitges per a tothom.

02/05/2018

ERC Possible entrada a govern al Consell Comarcal del Garraf 

Consell comarcal garraf

La militància d'ERC, reunida en una assemblea comarcal del partit, aprova uns compromisos per poder entrar a govern al Consell Comarcal del Garraf
Davant el possible trencament de govern al Consell Comarcal del Garraf entre CiU i PSC, en l’assemblea comarcal d’ERC Garraf celebrada a Cubelles, s’aprova per unanimitat la possibilitat que ERC entri a govern sempre i quan es compleixin aquests cinc compromisos per part del nou govern que es constitueixi. Podent fer fora, així, el 155 de totes les nostres institucions. 

PRIMER. Compromís a favor dels Drets Humans i dels valor democràtics.
Defensa dels Drets Humans fonamentals, del dret a decidir, del dret a l’autodeterminació dels pobles i, en conseqüència, de l’alliberament dels presos polítics i de denúncia de totes aquelles querelles polítiques contra persones i col·lectius – en especial als Comitès de Defensa de la República, l’Assemblea
Nacional Catalana i Òmnium Cultural-. 

SEGON. Compromís vers la construcció de la República Catalana.
Reconeixement dels resultats del referèndum de l’1 d’octubre. Suport al nou govern a la Generalitat de Catalunya perquè restitueixi les institucions catalanes i aturi l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Suport en l’execució d’un procés constituent com a base de la constitució de la República Catalana. 

TERCER. Compromís a treballar amb transparència i claredat en la gestió pública. Aposta per informar i donar compte a la ciutadania del funcionament i la gestió del Consell Comarcal del Garraf. Denúncia de qualsevol possible cas de corrupció o de mala pràctica en la gestió pública. Aposta pel govern obert, l’administració electrònica i la proximitat de l’administració a la ciutadania. 

QUART. Compromís amb la cohesió i la difusió territorial conjunta.
Continuïtat en l’elaboració del Pla Territorial del Penedès perquè el Garraf tingui el pes que li pertoca. Coordinació de municipis per sumar esforços i recursos i cohesionar la comarca. Defensa conjunta de les demandes territorials (infraestructures, serveis, inversions...). Seguiment amb NODE Garraf pel desenvolupament econòmic de la comarca. Aposta per la cura i preservació dels camins, de l’entorn forestal i de la sostenibilitat. Atenció a les urbanitzacions per procurar l’arribada de serveis i subministraments. Aposta per una millora del transport interurbà, especialment cap a centres sanitaris de referència. 

CINQUÈ. Compromís amb els Serveis Públics i el benestar social de la ciutadania.
Coordinació dels serveis públics i cura del bon funcionament i prestació d’aquests. Dotar de serveis als municipis petits amb menys competències administratives. Coordinació de campanyes i programes de polítiques públiques conjuntes. Aposta per defensar la millora del benestar i la qualitat de vida de la ciutadania de la comarca. Treball conjunt amb la Generalitat de Catalunya per millorar la sanitat a la comarca. Fermesa en la coordinació comarcal d’un parc d’habitatges per a ús social, seguiment dels habitatges buits i regularització de la situació a nivell comarcal. 

Si es compleixen aquests cinc requisits els Republicans mai serem aturador de fer fora el bloc del 155 de totes les nostres institucions, inclòs el Consell Comarcal

26/04/2018

TESA MALUQUER, ESCOLLIDA NOVA PORTAVEU DEL JOVENT REPUBLICÀ DE SITGES

 jerc sitges

En l'última assemblea local celebrada el vespre del passat diumenge 22 d’abril, les Joventuts d’Esquerra Republicana a Sitges van escollir els nous secretaris per seguir donant corda a l'etapa de regeneració de l'organització juvenil, en què els militants de més antiguitat han fet passos al costat per tal que els militants més recents anessin prenent el relleu de la secció local. 

L’assemblea va triar els següents càrrecs: la jove militant Tesa Maluquer s'estrena com a Portaveu; en la secretaria d’Organització, Llorenç Martínez seguirà sent el secretari, de la mateixa que la secretaria de Finances, en què Joan Marc Roca va ser reelegit. L’assemblea també va mantenir Júlia Pardo com a secretaria de la Dona i Llorenç Martínez com a secretari de LGTBI+, ambdós amb moltes ganes d’encapçalar i continuar amb la feina i els projectes que els vénen enguany. De manera semblant, Aleix Ibáñez continuarà com secretari d’Activisme i en Joan Rodríguez com a secretari de Política Municipal. Com a secretari de Comunicació, Eric Fuentes, el membre més recent, formant equip amb ell en Joan Marc Roca, com a secretari d'Imatge, i Arnau Biarge, com a secretari de Xarxes. A més, en el tema de consellers nacionals, han estat tornats a escollir la Júlia Pardo i el Martí Sáez, representant així la nostra secció local en un dels òrgans més destacats del Jovent Republicà. 

La nova Portaveu, Tesa Maluquer, va afirmar que "assumeix el càrrec amb molta il·lusió i amb la responsabilitat que correspon." Tanmateix, va agrair a l'anterior Portaveu, Arnau Biarge, per la seva tasca i implicació durant aquest llarg any, protagonitzat per l’1-O, les continues mobilitzacions i la repressió sobrevinguda amb l’aplicació de l’article 155, juntament amb les imposades eleccions i els presos polítics i els polítics exiliats. Per acabar, els membres més veterans de l’organització van declarar que afrontem l’any abans de les pròximes eleccions municipals amb molta força i ganes de continuar difonent l'esperit republicà que ens caracteritza.

09/04/2018

Nou atac vandàlic a la Seu de ERC de Sitges

atac vandalic seu erc
Aquest mati la Seu d’Esquerra Republicana a Sitges ha patit un altre acte vandàlic. Els vidres de la Seu s’han pintat amb frases com ¡Viva España!!. No es el primer cop que la Seu rep aquest tipus de pintades.

06/04/2018 

“Vam fer un referèndum. 1-O. El que sabem i el que no sabíem”, d’Andreu Pujol Mas

Galeria Fotogràfica

Vam fer un referendum 1 o

El Casal de ERC Sitges ha obert les seves portes per fer la presentació del llibre “Vam fer un referèndum. 1-O. El que sabem i el que no sabíem”, d’Andreu Pujol Mas 

Un llibre que parla de les tensions i les discrepàncies que es van viure al si del govern català els dies previs a l'1 d'octubre i que explica com es va preparar el referèndum. 

La gran participació en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 va demostrar que una part molt important de la societat catalana estava absolutament compromesa amb el dret a l’autodeterminació del país. Tant, que va obviar tots els dictàmens emesos en contra per l’estat espanyol. Milers de ciutadans, fins i tot, van defensar les urnes amb els seus cossos. Les conseqüències d’aquella jornada són incertes, encara. La repercussió a tot el món va ser intensa. 

Andreu Pujol Mas explica a ‘Vam fer un referèndum’ com es va preparar i organitzar l’1-O, i fa un repàs cronològic de tot el que va passar en una campanya condicionada per la persecució policial i la vulneració dels drets més fonamentals. 

El camí polític fins a l’1 d’octubre va estar ple de sobresalts, que no sempre van recollir els mitjans de comunicació. A partir de desenes d’entrevistes a actors de primer nivell que han tingut un paper clau en la vida política més recent, aquest llibre radiografia les tensions que van aparèixer tant en la vida parlamentària com en el si del Govern de la Generalitat.

27/03/2018 

SITGES PER A TOTHOM


ERC de Sitges vol obrir espais de debat amb la ciutadania, alhora d’apropar-la al seu casal.
Obrir les portes de casa seva a qui tingui ganes de construir amb ells el futur local.
Posar en comú la feina feta, i obrir-se a sumar. 

Els propers actes seràn: 

Divendres 6 d'Abril 

19h Presentació del llibre "Vam fer un referendum" d'Andreu Pujol Mas.
Parlarem del que va se aquell 1'O, de com hi vam arribar, i ho volem fer amb els milers de sitgetans que van escriure aquest episodi de la pròpia historia local. Casal ERC Centre comercial Oasis local 35 Sitges 

Divendres 11 de Maig 

19h Quina és la realitat ultra a Catalunya? amb Jordi Borràs.
El fotoperiodista ens dibuixarà qui ha al darrera dels diversos moviments d'extrema dreta al nostre país, i quin és el paper que estan jugant en els darrers messos, en l'actual moment polític i històric. Casal ERC Centre comercial Oasis local 35 Sitges 

Dissabte 16 de Juny 

12h Sant Joan, la Festa Major dels Països Catalans.
La Festa és una part imprescindible de la creació d'identitat, comunitat i un espai necessari de socialització. En parlarem amb en Bienve Moya i Jordi Cubillos, Folkloristes , la Loreto Baqués, presidenta de l'ABPS. En acabar la xerrada farem una cata de caves, acompanyats per la periodista Empar Moliner. Casal ERC Centre comercial Oasis local 35 Sitges

 Divendres 13 de Juliol

19h El compromís social del jovent. Amb el senador Bernat Picornell, la diputada penedesenca Rut Ribes i Júlia Pardo com a JERC a Sitges.
La Sitgetana Brewery, Avinguda Camí Pla 29-31 Sitges

17/12/2017

Acte de Campanya a Sitges

Galeria Fotogràfica

erc sitges 21d

ERC fa el seu acte a Sitges 'La democràcia sempre guanya' als jardíns Hort de Can Falç, juntament amb Rut Ribas, Laura Mata , Aurora Carbonell i Ernest Maragall. Un acte on s'ha demanat el vot per a una República i un país millor i per a tots enderrocant el tripartit del 155.

05/12/2017 

Comença la campanya electoral per les Eleccions al Parlament de Catalunya del 21D

 erc sitges 21d

Aquesta mitjanit s’ha posat en marxa la campanya per a les Eleccions al Parlament de Catalunya del proper dijous, 21 de desembre. La majoria de formacions polítiques han aprofitat les primeres hores per l'enganxada de cartells com veiem en aquestes fotos de ERC Sitges.

05/07/2017 

Les Joventuts d’Esquerra Republicana comença la seva campanya pel SÍ al referèndum d’independència de Catalunya del proper 1 d’octubre.


Donem el tret de sortida a una campanya de 3 mesos, i ho fem arreu del territori i de manera simultània, perquè som una organització forta i amb implantació territorial, i perquè per nosaltres tots els pobles i ciutats de Catalunya són importants i hi hem de fer arribar el nostre missatge.

Avui hi ha joves organitzats presentant la campanya a més de 12 municipis del país, a municipis tant diversos com Barcelona, Vic, El Vendrell, Mollet del Vallès, Tarragona o Balaguer.

Presentem una campanya que durà per lema “Diem SÍ. Guanyem-ho tot!”, que apel·la directament a tot el col·lectiu jove, i que pretén vincular el SÍ amb la oportunitat de solucionar les grans problemàtiques que afecten al jovent del país.

Volem transmetre que la solució a les grans preocupacions del dia a dia del jovent del país passen perquè el proper setembre fem una gran mobilització a les urnes votant SÍ al referèndum sobre la independència de l’1 d’octubre.

Per garantir un treball digne, un habitatge assequible, el dret a la mobilitat, i una educació de qualitat i universal, necessitem guanyar l’única manera de fer-ho possible: deixar de formar part d’un Estat que no canviarà mai i que està al servei dels interessos d’uns pocs i no de la immensa majoria de la població, i molt menys de la gent jove, i crear una República Catalana d’oportunitats i futur per al jovent.

La República Catalana és una oportunitat per deixar enrere el model de precarietat laboral i atur juvenil del sistema econòmic de l’Estat espanyol: cal crear una República on els joves puguin accedir a una feina amb sous dignes, i que no faci que els seus joves hagin de marxar del país per buscar oportunitats laborals. L’actual model ens ha portat a taxes d’atur juvenil superiors al 40%, que la meitat dels joves que treballen tinguin un contracte temporal, i que el 90% de les noves contractacions de joves siguin de caràcter temporal. Volem deixar enrere la precarietat laboral juvenil, deixar de tenir treballadors sota el llindar de la pobresa, i volem que retornin al nostre país milers de joves que no trobaven oportunitats laborals aquí.

L’habitatge s’ha convertit en una problemàtica per a moltíssims joves, que degut als preus disparats no poden marxar de casa els pares. La mitjana espanyola d’emancipació juvenil és de 29 anys, quasi 3 anys més tard que la mitjana europea. Volem una República Catalana que no faci de l’habitatge un bé amb el qual especular i sota les lleis de l’oferta i la demanda, sinó que sigui un dret social al qual s’ha de donar resposta. 

Arrosseguem un dèficit importantíssim en inversió en infraestructures com a conseqüència de molts anys d’incompliments de l’Estat espanyol a Catalunya. La mobilitat dels joves del nostre país és un drama que és conseqüència de la incompetència i la manca d’inversió deliberada que ha fet l’Estat, i que ha fet que tinguem les línies de tren de Rodalies en un estat molt deficient, amb constants retards, col·lapses, i incidències reiterades. Volem una República Catalana que inverteixi en transport públic, i que garanteixi una mobilitat pública fiable, puntual i que funcioni.

Té sentit que tot això ho diguem a Sitges, a la comarca del Garraf perquè el turisme agreuja aquesta situació. Veiem com el sector privat es llença al capitalisme desbordat, a la màxima del guanyar mes gastant menys fins l’extrem de generar misèria entre els joves. Alhora, el turisme de borratxera fa perdre als i les joves els seus propis espais. La nova república serà una oportunitat per a la creació d’espais d’oci alternatiu. Generat per joves organitzats. Votar Sí l’1 d’Octubre també vol dir sí a l’empoderament juvenil!

Som una generació que ha patit com ningú la precarietat i les desigualtats de la crisi econòmica i del sistema econòmic del Regne d’Espanya, i tenim clar que necessitem una República Catalana independent que sigui una eina de transformació i de canvi que permeti que els joves tinguem un futur digne.

Volem que el jovent sigui el motor del canvi del país, que sigui el jovent qui asseguri la victòria del SÍ al referèndum, perquè som conscients que som un actor clau per decidir el futur del país i som qui construirem el futur de la nostra societat.

Comencen 3 mesos d’una campanya d’una gran importància, on tota la militància de les Joventuts d’Esquerra Republicana es posa a treballar intensament pel futur del país.

Diem SÍ. Guanyem-ho tot!


19/11/2016

La República que farem

Galeria Fotogràfica

la republica que farem

Gabriel Rufián cap de llista d'ERC i diputat al Congrés dels diputats d'Espanya ha vingut a Sitges per parlar de "La República que Farem" als jardins de la Societat Recreativa El Retiro.Un acte organitzat per ERC Sitges. 

6/09/2016 

Eduard Terrado nou regidor de Sitges per ERC

eduard terrado erc 

Eduard Terrado ha pres possessio con a regidor de Sitges per ERC, Eduard Terrado sustitueix a Eduard Carrillo que va deixar el seu carrec el pasat mes d'agost.
Eduard Terrado era el numero 4 de la llista per ERC en les darreres eleccions municipals.


03/08/2016 

TERRADO REP EL SUPORT DE LA MILITÀNCIA I SERÀ EL NOU REGIDOR D’ERC SITGES   

eduard terrado

El passat divendres 29 de Juliol la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sitges va celebrar una assemblea informativa, on estaven convocats militants,simpatitzants i amics. En primer lloc, l’actual executiva va informar de com havien evolucionat els esdeveniments en relació a la dimissió d’Eduard Carrillo com a President i Regidor d’ERC Sitges i es va informar a la militància que l’assemblea local per a escollir nou president/a serà a mitjans de setembre.
Un cop fet el debat de la situació actual, Eduard Terrado va prendre la paraula. Terrado, geòleg de 49 anys, era el numero 4 de la llista per ERC en les darreres eleccions municipals. En la seva intervenció vare conèixer que la decisió de Carrillo “no me l’esperava en un primer moment”, i que havia estat pensant molt en el fet d’entrar, o no, al'ajuntament:“Hi penses molt, perquè, en el meu cas, t’agafa per sorpresa i saps que hi ha una sacrifici personal si decideixes entrar ­hi”. Per aquest motiu Terrado va demanar la confiança i el suport de l’assemblea per assumir la responsabilitat: “Soc aquí perquè tots vam treballar molt fa un any i mig, si vosaltres no em recolzeu jo no ho aconseguiré”. Després de la seva intervenció va rebre el suport unànime de la militància present en aquest nou repte.Tot i no prendre possessió del càrrec fins al setembre, ja ha començat a treballar amb les seves companyes per adaptar­se el més aviat possible a la seva nova tasca al ajuntament.
Des de l’executiva només ens queda donar­li tot el nostre suport i confiança.
Endavant Eduard!
Executiva ERC Sitges en funcions

16/04/2016

Vermut de la Republica

Galeria Fotogràfica

vermut republica sitges

 

De bell nou el 14 d’abril esdevé una data emblemàtica per als que sempre hem lluitat i continuem fent-ho per a viure en una república, sistema polític que ha de garantit els ideals de llibertat,d'igualtat i de solidaritat i que a la vegada es fonamenti amb polítiques d’esquerres que defensin la justícia social i el progrés de tothom i en especial de les classes populars. 

Per als catalans del Principat aquesta república serà la que en aquests moments estem construint a partir d’un Parlament majoritàriament a favor del procés d’independència i de creació del nou estat. Amb ajuntaments, com el nostre, on gràcies a l’esforç del nostre partit tenim també governs locals que col·laboren amb tot aquest procés d’alliberament nacional. 

És per aquest motiu Avui s'ha fet “El vermut de la República”  davant del Pont d’en Domènec al Passeig de la Ribera.

09/01/2015 

TANTS CAPS, TANTS BARRETS

Cada gall de galliner amb la seva candidatura electoral
Tot esperant les desitjades i necessàries eleccions nacionals de caràcter plebiscitari, s’apropen les municipals, previstes per al maig de 2015.
L’actual composició del consistori de la nostra vila té i ha tingut una evident manca de fortalesa per a la governabilitat, sense una majoria clara i alhora sense un programa global i coherent sobre el model de ciutat a impulsar des de la nostra administració local.
D’un temps ençà es van produint moviments de caràcter electoral a l’entorn de les organitzacions polítiques locals, amb l’aparició d’un dia per l’altre de noves candidatures amb caràcter personalista, endogàmic i/o grupal i en conseqüència amb una visió estrictament localista, sovint a partir d’interessos monotemàtics i en la majoria de casos sense una visió general fonamentada a partir de les necessitats econòmiques i socials de la nostra vila, ni, tanmateix, amb una vinculació amb l’entorn territorial immediat, ni amb les necessitats i canvis globals de país.
És a dir que s’està configurant un mapa electoral de “Tant caps, tants barrets” o dit d’una altra manera: “Cada gall de galliner amb la seva plataforma electoral”.
Com a conseqüència del grau de corrupció generalitzat existent i d’un ús professionalitzat de la política, al servei d’interessos estrictament personals, per part de molt dels membres de l’actual classe política, la ciutadania ben sovint té interioritzada la idea que qui es presenta per a obtenir càrrecs polítics ho fa per a treure’n algun profit personal , al marge dels possibles ideals i motivacions per a fer el bé comú.
Cada dia ens indignem més tot veient com l’art de la política ha servit i serveix per a l’enriquiment il•lícit personal. Essent la pràctica habitual dels responsables polítics: l’amiguisme, el tràfic d’influències i la utilització de les institucions com a grans menjadores. Val a dir, però, que al costat d’aquestes més que evidents experiències corruptes , acompanyades habitualment d’incompetència política, hi ha també una més que manifesta i demostrable munió de bones pràctiques basades amb l’honradesa i el bon fer.
Cal, doncs, una regeneració democràtica fonamentada amb la transparència amb el control i participació de la ciutadania, que no estigui exclusivament limitada al moment de la tria dels càrrecs electes el dia de les eleccions.
De la mateixa manera que per a gestionar les institucions, tant les de caràcter general com en especial les locals, cal que es presentin candidatures cohesionades a l’entorn d’un grup de persones amb competències diverses i disposades a treballar en equip. Amb un programa global i coherent construït en permanent diàleg amb els agents socials i els ciutadans en general.
Per a la bona gestió d’un municipi cal aconseguir un govern fort i amb una majoria clara. És necessari, per això, que se li presenti als seus vilatans unes propostes electorals en forma de candidatures solvents, fruit d’una reflexió sobre les necessitats locals i la realitat global de país, ara més que mai que els catalans i les catalanes tenim l‘oportunitat de construir-ne un de nou més just, més solidari, més democràtic i més pròsper.
Proposo a tots els veïns i veïnes de Sitges que apostin per la candidatura d’ERC com a la garantia renovadora d’un nou equip de persones per a millorar les condicions de vida de la nostra vila, atesa la seva vinculació amb un partit amb història i amb voluntat de governar el país.
Eduard Carrillo
President d’ERC Sitges


09/12/2014

REFLEXIONS ENTORN ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 

La secció local d'ERC-Sitges celebra que, encara que tard, el govern municipal per fi s'hagi adonat que cal fer participar als ciutadans en la definició dels pressupostos municipals. 

Tot i això, volem expressar els nostres dubtes sobre el procés en el present article per tal de poder millorar la gestió del Pressupost Municipal Participatiu de cara a futures convocatòries. 

Trobem curiós que una empresa que es contracta per gestionar el procés, i que a més a més està integrada per gent de fora de Sitges, no li calgui parlar amb els qui presenten les propostes per tal d'informar-se degudament del què es proposa. No s'entén que s'excloguin projectes aparentment vàlids per qüestions tècniques abans de deixar aclarir els conceptes als representants d'aquestes. En aquest sentit recordem que en la presentació de les propostes no es podia sobrepassar el límit de les cinc línies i s'explicava que posteriorment es passaria a concretar els projectes, cosa que no s'esdevingué. Un cop fet aquest primer filtratge, es va procedir a celebrar una sèrie de tres reunions informatives (una a Les Botigues, una altra a Garraf i una tercera al Miramar). Els assistents, abans de la reunió no tenien coneixement de si la seva proposta havia passat o no el primer sedàs, i un cop allà, tampoc podien exposar públicament la idoneïtat de la seva proposta, si no que estaven convidats a debatre les febleses de les altres propostes. 

En la següent fase, en la que hi participava una comissió tècnica de l'Ajuntament, es va fer un segon filtratge en que d'altres propostes en canvi han quedat fora per que aquesta comissió tècnica considera que sobrepassen el milió d'euros. Si s'hagués consultat als representants de cada proposta, aquests haurien pogut defendre la viabilitat econòmica del seu projecte. És obvi que aquests van realitzar la proposta conscients d'aquest límit, i per tant hagués estat un detall que se'ls hagués donat l'oportunitat de defensar la viabilitat econòmica de la seva proposta. 

Els Pressupostos Municipals Participatius 2015 han evidenciat que, vistes la gran quantitat de propostes que sol•liciten actuacions de manteniment dels equipaments públics (enllumenat, asfaltat, voreres en mal estat, escocells sense replantar, etc.), el nostre municipi es troba en una situació de deixadesa evident. Un cop constatat que en les bases del procés participatiu s'exclou expressament aquest tipus de despesa, trobem incomprensible que d´entre les 72 propostes acceptades per la fase final de votació, més d'una vintena podrien ser incloses dins d'aquest ventall. Així, hi ha propostes que s'han donat com a bones les quals no segueixen els criteris exposats en les bases del procés, mentre que d'altres propostes han quedat excloses al fer-se una valoració tècnica que ningú, des de la comissió organitzadora, ha explicat. 

Aquestes mancances i punts foscos en el procés fan comprensible que des de molts àmbits locals s'estigui corrent la veu que aquests pressupostos estan destinats a poder dotar econòmicament una de les propostes presentades i vinculada als cercles d'amistats d'altes instàncies en l'equip de govern municipal.
Caldrà estar amatents en la resta de procés, ja que la duplicitat d'alguna proposta i l'existència de propostes susceptibles de ser votades per grups socials reduïts (les que poden fer ombra ja han estat eliminades pel sedàs "tècnic"), els criteris de votació semblen estar afavorint la sospita popular. 

Tot i els rumors, des d’ERC-Sitges creiem que la idea de Pressupostos Municipals Participatius és bona, però que cal millorar el procés i començar-la a realitzar ja en el primer any de legislatura per tal d'assegurar la realització dels projectes guanyadors. No com ara en que al fer-ho pocs mesos abans de les eleccions algú podria interpretar que es tracta d'una maniobra electoralista.

Secció Local ERC Sitges

13/09/2014 

Oriol Junqueras: «Esperem que ningú trenqui la unitat»

erc sitges
El líder d’Esquerra Republicana de Catalunya apunta que “si algú vol arribar a acords de futur amb nosaltres ha de complir els acords als quals ja ha arribat”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, insisteix que l’objectiu pel 9 de novembre “és guanyar i que ningú trenqui la unitat”. En un acte de partit aquest dissabte al matí a Sitges (Garraf), el dirigent republicà ha afegit que “aquells que vulguin arribar a acords de futur han de complir els acords als quals ja s’han arribat”.

Davant la militància, Junqueras ha demanat al govern espanyol que expliqui com justificaria davant de tot el món, “el fet que es pugui ficar un president a la presó per voler votar”. Abans del seu parlament, un duet ha interpretat la cançó ‘Petit País’, de Lluís Llach.

L’acte ha servit per presentar Aurora Carbonell, candidata local a les properes eleccions municipals. Tots els presents han tingut un sentit record per Oriol Papell, president d’ERC a Vilanova i la Geltrú, que va morir de forma sobtada el passat mes de maig a l’edat de 31 anys.


29/10/2013

Alfred Bosch a Sitges 

erc sitges

erc sitges 

Aurora Carbonell ha començat l’acte dient que des de la secció local de Esquerra Republicana de Sitges havien convidat a un diputat que esta a Madrid com es en Alfred Bosch, perquè ara es un moment que la gent te moltes dubtes sobre la transició que esta passant a Catalunya.  I una persona com l’Alfred que ho esta vivint d’a prop a Madrid podria respondre a totes les preguntes que ens estem fen. 

Alfred Bosch ha agraït que el convidessin a aquest acte i ha dit que el motiu pel que estan a Madrid es per 3 motius, el passat el present i el futur. 

El passat perquè hi ha molta gent que els demanen que actuïn amb la màxima dignitat que puguin, l’altre dia van demanar uns segons de silenci per l’aniversari de la mort d’en Lluis Companys i el van interrompre cridant i fins hi tot amb crits de Viva Espanya. “No hi ha cap problema en que es cridi Visca Espanya, o Visca qualsevol altre poble sempre que sigui positiu però no pas que visqui un poble assassinant al president que va fer el poble això no hi ha qui ho entengui”.  També ha dit que “s’ha de recorda a tota la gent que es va deixar la pell en el passat perquè avui poden ser on som, a tots aquells que van lluitar per la justícia social, perquè les coses anessin millor, perquè la gent no passes gana, tots els que van lluitar perquè avui visquéssim amb dignitat, tots aquells que ho van sacrificar tot perquè poguéssim tenir les llibertats que tenim avui. Coses tan simples com poder votar a una urna, que avui poder votar a una urna es gracies a molta gent que ha caigut pel camí demanant això que ara tenim  i que ens impulsen a tirar cap endavant en aquest moment dient tot allò que nosaltres van sacrificar ara ho podeu aconseguir vosaltres sacrificant molt menys. Avui ens podem reunir  i ho podem fer en pau, en llibertat, en democràcia podem aconseguir el que vulguem i això ho podem fer perquè va haver gent que ho va perdre tot. El millor homenatge que podem fer a aquesta gent es aconseguir allò que ells havien somiat”. 

El present perquè estem veient que la situació es molt dura, cada vegada hi ha més gent sense feina que l’hi costa tirar endavant que la situació que teníem fa uns anys s’està complicant i s’està agreujant i això es nomes perquè Madrid ens esta espoliant? No, no es només per això, evidentment hi ha moltes altres coses però aquesta també hi es.  Hi ha un detall, un detall insignificant dels impostos que nosaltres paguem i se’n van a Madrid no tornen en forma d’inversions, de prestacions, de beneficis més que la meitat es el dèficit fiscal i això en grava moltíssim. Cada any s’aproven els pressupostos de l’estat espanyol, ara mateix estem en aquest procés i hem de revisar les partides i aquesta anys les retallades cauen de forma desproporcionada  sobre Catalunya de nou, un 29% es la zona que perd mes inversió de tot l’estat, i aquest diners no van a solucionar problemes de altres comunitats perquè allà també retallen potser no tant però també retallen, aquest diners se’n van al pressupost de defensa que es de uns 16.000 milions d’euros i es gasten 140 milions en comprar Eurofighter 2000 que es un avió caça i amb aquest diners es podria comprar una universitat sencera, son molt diners... o per comprar uns submarins de 450 milions d’euros que son 10 hospitals comarcals, o a rescatar banc..... i això ho estem pagant entre tots. El moment present es un moment delicat i es un moment en que el govern espanyol ens esta asfixiant econòmicament el govern de la generalitat que rep menys diners i per tant no te diners per sanitat, educació etc...  i per tant asfixien el nostre benestar. Volem la independència per poder decidir el nostre futur,  per administrar els nostres recursos perquè pensem que seria millor per poder tenir uns serveis socials d’acord amb les nostres necessitats.

El futur dels que ja hi estem convençut de sempre els que s’han convençut els últims anys i pensem que la independència es el millor per tothom. Aquesta situació ja no la volem pels nostres fills i per la gent que vindrà al darrere, gent mes jove que no te perquè passar pel que estem passant nosaltres i per descomptat el que van passar el nostres antecessors. Hi ha gent que diu que estem dividint a la societat, però  es que potser la societat ja ho esta de dividida. I que la gent tingui diferencies polítiques no vol dir que estem en guerra permanent tot al contrari, diferencies polítiques n’hi ha hagut sempre el problema es quant algú no vol que aquestes diferencies polítiques s’expressin i es parlin pacíficament i que s’acabin redimint a les urnes que es el millor lloc per redimir les diferencies. Les diferencies son la base del debat polític. Això es el que volem pel futur poder decidir el que volem a les urnes i tenir el país que volem.  

Per finalitza l’acte s’ha fet una ronda de preguntes que l’Alfred ha contestat gustosament.