Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Entrevista a Xavier Cuyás, director del Port de Sitges Aiguadolç

09/01/2017

Entrevista a Xavier Cuyás, director del Port de Sitges Aiguadolç

xavier cuyas director port sitges
Com ha anat la temporada d’estiu al Port?

El Port el podríem dividir en dues parts, la part nàutica i la part terrestre. La part terrestre ha estat millor que l’any passat, nosaltres ho notem en la part de l’aparcament que ha incrementat els seus ingressos. La gent esta sortint de la crisis o esta farta de la crisis i el que vol es sortir i passar-s’ho be, els restaurant han funcionat molt be, també s’ha incrementat els apartaments turístics. I la part Nàutica s’ha mantingut, han vingut mes estrangers que nacionals, tota la part Nàutica va molt vinculada al temps climàtic i ha anat mes o menys com l’any passat.

Al hivern s’atura molt l’activitat al Port?

A l’hivern el mes de Novembre es fluixet, si continua havent sol el cap de setmana continua venint gent, les nits son molt mes tranquil·les, desembre i gener son mesos on la hi ha gent fa vacances i tanca o fa reformes, però si hi ha solet la gent ve al Port. Al febrer ve el Carnaval i la gent ve una altre vegada al Port.

L’activitat hostalera es manté al 100% al hivern?

Si es manté oberta però hi ha establiments que durant la setmana no obren, hi ha altres que tanquen per les nits, però bàsicament l’oferta es manté.
Al poble es molt normal el canvi de propietaris dels locals, al Port també hi ha aquesta inestabilitat?
Canvi de propietari no ni ha hagut ni un, el que ha hagut es traspàs de negoci, sempre hi ha dos o tres que no acaben d’encertar el tipus de negoci i es traspassa

Tots els locals que hi ha al Port estan afectats com tot el poblat de la marina?

No, la afectació que crec que et refereixes es la afectació de la llei de costes pel tema del us habitacional no l’ús comercial, els locals no tenen cap problema de cara al futur es prorrogarà les seves activitats sota el format que es consideri però la seva activitat continuarà igual. L’activitat que esta afectada a nivell de la llei de costes al Port es la de residencial o habitacional, es a dir apartaments ó hotel.

Un dels comentaris que mes sentim es que vindre al Port es car, perquè s’ha de pagar pàrquing etc. Es veritat que es tan car?

Fem-ho al reves en lloc de venir a Sitges anem a Barcelona al Port olímpic a dinar, pagarem un pàrquing inclús a la plaça Catalunya pagaràs un pàrquing després aniràs a menjar a un restaurant i pagaràs mes o menys el mateix que aquí. Al Port de Sitges durant la setmana pots trobar menús de 13 ó 15 Euros, no son menús cars. Respecte al Pàrquing si vas al centre de Sitges també has de pagar un pàrquing, i si no ets resident de Sitges el pàrquing no es barato. A mes fora de les barreres el aparcament es lliure no es zona blava i es pot aparcar sense pagar. La tarifa del pàrquing del Port no s’ha canviat des de l’any 2007.

La gent de Sitges arriba aquí al Port? O venen mes turistes?

La gent de Sitges ve al Port, el que crec es que la gent de Sitges podria venir mes caminant però l’avinguda des de la platja de Sant Sebastià fins el Port que realment es un passeig perquè es un quart d’hora i es molt agradable o no la coneix o no la vol utilitzar. Potser es podrien fer algunes accions per arreglar una mica mes el camí, amb mes llum o mes net.... nosaltres ja vam fer algunes accions per posar mes cartells anunciant el Port, potser s’hauria de potenciar una miqueta mes.

Heu pensat en fer alguna activitat de dia per potenciar mes el Port a part de les activitats que ja es fan de musica al estiu?

El nostre target del nostre client nàutic es un client que ha estat navegant, que ha gaudit del seu vaixell, però que la seva mitjana d’edat ja es molt elevada i la crisis entre altres coses a produït que les següents generacions, que es la que tindria que continuar amb la passió pel mar, s’ha donat compte que tenir un amarratge i un vaixell val molts diners pel que l’utilitzés i ha acabat llogant un vaixell quan el necessita i ens estem trobant amb totes aquestes circumstancies. L’administració tampoc h’ ajudat a facilitar el tema amb titulacions mes restrictives, etc.
Tota la part de restauració es aliena a nosaltres, nosaltres només posem el sol, ja hi ha restaurants que organitzen trobades de Porches, Ferraris o de motos i ens demanen col·laboració, però no ho organitzem nosaltres.
Hem proposat a l’Ajuntament que la Fira del Dia del Carme es faci al Port, col·laborant cedint els espais, amb la societat de Pesca esportiva de Sitges durant l’any fem 10 ó 12 proves que es fan aquí, l’escola de vela adaptada es fa al Port de Sitges des de fa 26 anys.

Com ha viscut el Port tot el tema del Ferrie?

Aquest Ferrie quan es presenta el projecte ens va semblar un projecte molt interesant i estava orientat a anar al espigo de la Fragata però aquest vaixell era massa gran per obtenir tots els permisos a la Platja de la Fragata. Se’ls hi va oferir l’espai del Port i van dir que ho estudiarien, això va ser al Juny del 2014. Nosaltres vam fer de vehicle amb la direcció general de Ports i ells van tirar endavant el projecte per que creiem que era bo pel Port i pel Poble. A partir d’aquí ja es un tema de com ells van enfoca el negoci, els tràmits, les autoritzacions s’han fet i son del Port d’Aiguadolç. Tota la inversió va ser privada i segons les nostres noticies la seva intenció es continuar, però hauran de canviar el model de negoci i el vaixell. Un model de vaixell mes obert i enfocat al turisme seria mes adient. Ells tenien en plantilla el doble de personal que te el Port.
Un dels problemes que hi ha son les deutes que han deixat amb els treballadors i el proveïdors. El Port també esta afectat?
Si, però primer de tot s’ha de solucionar el tema dels treballadors, nosaltres ja estem parlant de tot aquest tema, l’espai ja te nuvis. Aquí passem de no tenir ningú que faci el servei a tenir 3 ó 4 que volen fer el mateix servei.

La terminal seguirà allà?

Si, la terminal esta autoritzada i te permís com a terminal de una línia de transport de passatgers, una altre cosa es el bar que esta lligada a la explotació del negoci de transport de passatgers.

Que passarà amb el Port quan acabi la concessió d’aquí a 5 anys?

Al Port li queda fins el 2022 de concessió, actualment hi ha una nova llei de Ports catalana que esta redactada, que esta aprovada pel consell executiu de la Generalitat i que esta al Parlament per entra a debatre’s i aprovar-se. Aquesta llei es un llei evolucionada e incorpora la situació turística dels ports, el que interessa d’un Port esportiu es que tingui una activitat no exclusivament nàutica sinó de terra, d’oci, d’esport i de resquitllada toca el tema del us habitacional . L’ús habitacional dels Ports es va treure a la llei espanyola del l’any 88 i la construcció del Port Ginesta i Port de Sitges Aiguadolç es anterior a aquesta llei, abans es permetia que hagués “camarotes para pasajeros en transito” i això s’ho van carregar amb la llei de l’any 88 però tots els Port que ho tenen poden continuar fins a finals de la concessió. Els edificis no son il·legals però l’ús habitacional es podria acabar quan acabi la concessió, es a dir no es podrien fer servir com a habitatges però si que es podrien fer servir com a despatxos.
Aquesta nova llei obra una porta per poder admetre prorrogar es a dir el que tinc ho prorrogo en el temps.

Un altre tema que tenim a sobre la taula es el punt de venda al Port del peix que pesquen els pescadors de Sitges. Com esta el tema?

Els pescadors estan fen una activitat que es maca però tenen un problema de successió de la feina, ara ja no es pot viure exclusivament de la pesca. Els pescadors de Sitges no tenen les mateixes condicions que els pescadors de Vilanova a l’hora de vendre els seus productes per exemple. Fa anys estaven a la platja de la Fragata i van venir al Port, el Port els ha ajudat sempre. Sembla que el punt de venda al final es farà, no es podrà fer una llotja però si un punt de venda. La diferencia entre llotja i punt de venda son 3, la llotja es una cosa que ha de ser autosostenible ella mateixa amb la seva facturació, la llotja te uns criteris de funcionament de venda estandarditzats i ha de tenir càmeres per poder guardar el peix que no es ven, un punt de venda es que el pescador quan arribi pugi vendre el seu producte a tothom.

Alguna novetat per l’any 2017?

Esperem que el punt de venda de peix arranqui definitivament, que el tema del Ferrie també pugui reconduir-se per que es bo per Sitges, poder fer una fira marinera el dia del Carme i que la gent s’apropi mes al Port.