Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Entrevista Colla Paperets Club Carnestoltes 2017

Entrevista Colla Paperets Club Carnestoltes 2017

 “No som fardo, no som ploma, som Paperets”

 paperets club carnaval sitges 2017

Entrevista a la Colla Paperets encarregada del Carnestoltes d’enguany, entrevistem a David Collado, Laura Gómez, Andrea Alcazar, Marcel Sentis i Maria Morillas Caps de colla de Paperets Club i organitzadors del Carnestoltes d’enguany.

Quants anys fa que es va formar la Colla Paperets club?

Aquest any celebrem els 35 anys de Carnaval de la colla Adulta i els 30 de la Colla infantil, som la 2º colla mes antiga de l’entitat del Retiro i la 3º de tot el Carnaval.

Quanta gent forma la Colla?

Aquest any de la colla Adulta som 86 persones, 12 components de la colla Mitjana i 65 de la colla infantil.

Sempre sou els mateixos?

Normalment sempre hi ha altes i baixes, nosaltres sempre som 65, 70 persones però aquest any al fer el Carnestoltes vam obrir una mica mes a la gent i vam incloure també a la colla Mitjana. La Colla Mitjana esta formada per joves de 14 a 17 anys que son grans per sortir a la colla infantil i petits per participar a la Colla Adulta, de fet no pots participar a la Colla Adulta si no tens 16 anys i tens un permís o ja quan tens 18 anys, nosaltres com norma no deixem que ningú formi part de la Colla Adulta si no te els 18 anys. Es tradició de la Colla que quan ha fet el Carnestoltes ha tret Colla Mitjana.

Com es fa això d’obrir la Colla perquè hi hagi mes gent per Carnestoltes?

Tenim una llista d’espera bastant llarga, i hi ha gent que l’any passat no va poder sortir i aquest any se'ls ha preguntat si encara estaven interessats, informant que aquest any no son només dos dies sinó que es tota una setmana i el volum de feina es molt mes gran i davant d’aquestes condicions qui s’ha animat dons endavant, també hi ha gent que vol participar aquest any perquè organitzem el Carnestoltes i havia participat en anys anteriors amb la colla.

La gent va canviant de colles o sempre participen amb la mateixa colla?

Hi ha moviment de gent, normalment la gent te la seva colla però hi ha cops que la gent vol sortir amb el Carnestoltes o la colla d’amics ja no surt amb la colla i aleshores va a la colla on te els amics, però la gent es bastant fidel a la seva colla.

Es el primer any que organitzeu el Carnestoltes?

Com a Paperets no però com a caps de colla si.

Quants Carnestoltes ha organitzat la Colla Paperets club?

Aquest serà el catorzè Carnestoltes de la Colla Paperets, i enguany també celebrem el trenta aniversari de la celebració del primer Carnestoltes de la colla i el desè aniversari de l’últim.

Quan acaba un Carnaval ja es comença a preparar el següent, com funciona?

Si, no acaba mai. Si vols ser Carnestoltes s’ha de preparar un projecte i normalment es comença a preparar quan acaba un carnaval o inclús abans de que acabi en alguns casos. En el nostre cas el projecte ja el teníem preparat per que feia 6 any que volíem tornar a se Carnestoltes i vam començar després de l’últim carnaval.

Com s’escull la colla organitzadora del Carnestoltes?

Es com una mena de Concurs púbic. S’ha de presentar una inscripció a l’OAC i després et diuen quin dia has de presentar el projecte a l’Ajuntament, davant de la comissió de Carnaval i aquest any també hi havia 3 experts per que l'elecció fos mes imparcial. No sempre guanya el millor projecte per que tots son realment vàlids sinó que també es te en compte si una colla celebra algun aniversari o si una colla no ha organitzat mai un Carnestoltes pues se li dóna l'oportunitat.

Un cop t’han escollit Com s’organitza un Carnestoltes?

Nosaltres teníem moltes ganes d’organitzar un Carnestoltes i van reunir a la colla per tenir consens, si la colla s’implicava ho tiràvem endavant per que sabíem que 5 persones no munten un Carnestoltes.  Vam presentar l’instancia i ja vam començar a dividir una mica la feina, per exemple la Andrea i la Maria i el seu equip s’encarreguen de tota la part de la colla infantil i la mitjana i dels actes que hem anant fent per recaptar diners. El Marcel i el seu equip s’han encarregat de tot el gruix de les disfresses, dissenys, maquillatge, etc. La Jetza que esta amb tot el tema de complements i barrets, després tan el Marcel com el David s’han encarregat de muntar l’arribo i l’enterrament amb la col·laboració d’altres membres de la colla i persones externes que ens han donat un cop de ma, com el Rafel Farrè i el Marc Yll amb els guions i l’historia també es ha ajudat molt l’Hèctor de la Salud que es una persona que ve de Tarragona i coneix molt be el mon de l’espectacle, la Cleo que ens fa les coreografies , per l’enterrament comptem amb la col·laboració d’en Ramon Artigas. No es fàcil moure 150 ó 160 persones per fer un Arribo o un enterrament. La disfressa del Carnestoltes l’ha fet un modista professional del mon del espectacle

Com veieu el nou recorregut del Carnaval d’aquest any?

Nosaltres l’encapçalarem i sortirem al carrer com hem sortit cada any, amb les mateixes ganes e il·lusions i amb l’honor de presidir les rues.

Quins canvis veurem aquest any?

El recorregut, hi ha menys carrosses, les colles per sortir tenen que tenir un mínim de 25 persones però una colla amb 25 persones es veu pobre.

Sabeu si els integrants de les colles que han desaparegut s’han integrat en altres colles?

Si, algunes s’han agrupat en tenim constància d’una que s’ha fusionat amb una altra  i després de gent que per la seva compte s’ha integrat en una altra colla, la gent te ganes de sortir al carnaval.

Quin pressupost te la colla per fer el Carnestoltes?

El pressupost municipal son 12.000€ i la Colla ha buscat formes per recaptar mes diners perquè el nostre pressupost son 60.000€. Aquí entra lo que paga la Colla, la panera, els sponsors, la arrossada, el sorteig de apadrina paper.

Que ens oferirà aquest any el Carnestoltes?

A part de oferir el millor que hem sabut fer-ho, rescatarem coses de la paperera de l’historia, una de les novetats es que farem l’arribo sols. La presentació de la Reina es farà el dissabte abans.  El Carnestoltes serà el protagonista del dijous gras i quan acabi el arribo passarà pel cap de la Vila per recollir a la Reina i anar junts a fer el Predicot. Això ha sigut una opció de la Reina, nosaltres no hem influït per res en aquesta decisió. També hi haurà com es tradició a Paperets una façana en un punt del recorregut de les Rues, Divendres dinarem al Cap de la Vila i hem convidat a la Reina perquè volem que el Carnaval de Sitges torni a estar unit i ressorgeixi aquest any. Hi ha un punt de sàtira i un punt de critica important.

També ens hem centrat molt amb els nens de Sitges, perquè creiem que el futur del Carnaval de Sitges estarà en un futur a les seves mans  i els hem intentat transmetre que es el Carnaval i quin es el Carnaval que volem, i hem planejat activitats per ells com una festa infantil que farem el dissabte a la tarda a la Plaça Catalunya amb inflables i mes coses i farem la primera Paper Party que serà una batalla de Paperets i desprès hi haurà la festa de pastissos que Paperets ja havia fet

Els nens també participaran en aquest Carnaval ajudant amb la decoració, hem repartit mascares per les escoles i ells les pintaran i decoraran i serviran per decorar els carrers de la Vila .

Que entrarà la Reina aquest any al Retiro?

Això depèn de la junta del Retiro, si la decisió fos nostra i tan que entraria.

Serà un Rei de Fardo, un rei de ploma....?

El nostre lema es “No som fardo, no som ploma, som Paperets” perquè som una colla singular, amb això no volem dir que Paperets som lo millor,  en un carnaval hi ha d’haver plomes, fardo, lluento, perquè tot enriqueix el Carnaval. La nostra identitat es tirar paperets i som l’única colla del carnaval que ho fa.

On es farà l’arribo?

A la Fragata, serà un escenari gran que estarà dividit en varis escenaris, intentarem que sigui molt vistos.

Veurem alguna altre novetat?

El  5 de Febrer farem una arrosada Carnavalera als Jardins del Retiro, per començar a agafar ambient de Carnaval i per finançar el projecte, hi haurà durant tot el mati classes de Zumba, un Vermut carnavaler i una arrossada popular, estarà obert a tothom i els tiquets es poden comprar tant al Retiro com a Can Requena a un preu popular de 9€.

El Dijous 9 de Febrer presentarem al Bar El Cable la Revista que la colla esta preparant amb continguts referents a la Colla, amb articles d’opinió, i d’algun ex-carnestoltes i aprofitarem per presentar també el nostre himne renovat.  La Amelia Gimeno i la Patricia Lopez van escriure una lletra explicant coses de Paperets i Elegibo ens ha fet els arrengaments i van reescriure una mica la lletra i ha quedat molt be.

Entre tots els que apadrinin paper, es a dir que facin una aportació econòmica a la colla per comprar paper es sortejarà un dinar al costat del Carnestoltes per dues persones amb una passejada amb carrossa el dissabte 25 de Febrer al Restaurant Aqua al Hotel Sunway Playa Golf de Sitges.

Voleu afegir quelcom?

Avisem al públic que l’omplirem de Paperets evidentment, que esperem que tots els actes vagin molt be, que la gent els pugi gaudir al màxim, que sigui un molt bon carnaval i que es quedi amb un bon record del nostre catorzè Carnestoltes i que els esperem el dia 23 de Febre a les 19:30 a la Fragata per l’arribo, i durant tota la setmana amb tots els actes fins l’enterrament que l’estem preparant amb molta il·lusió i que serà el dimecres 1 de Marc a les 18:00h  a la plaça de l’ Ajuntament. Bon Carnaval a Tothom i a gaudir-ho. I agrair els suport que hem rebut de gent que no es veu i esta darrere.