Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Entrevista a Maria Marin Presidenta de Foment de Sitges

02/03/2018

60è Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges

maria marin ral li sitges

Entrevistem a Maria Marin presidenta de Foment de Sitges entitat organitzadora del 60è Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges

Quina es la funció de Foment de Sitges en el Ral.li?

Foment es la entitat que va crear i que organitza el Ral.li des de el seu inici l’ any 1959

L’Ajuntament de Sitges no és qui organitza el Ral.li?

L’Ajuntament sempre ha estat com a coorganitzador però fa 5 anys quan es va perdre el patrocini d’Audi que era el patrocinador principal del Ral.li i això va crear una gran crisis dins de l’organització i l’Ajuntament va voler agafar la gestió econòmica del Ral.li però ja fa 2 anys que hem recuperat tota la autonomia de la gestió.

Hi ha ajudes per part de l’Ajuntament?

L’Ajuntament dona una subvenció tant per la organització del Ral.li com per la organització de la Verema, l’any passat també ens van donar una petita subvenció per la organització de la nit de les Pubilles.

Com esta formada la estructura de Foment?

Foment esta format per gent voluntària, hi ha part d’aquest voluntaris que formem part de la Junta de Foment que es l’òrgan on es prenen les decisions, i després hi ha un grup molt ampli de voluntaris que ajuden en cadascuna de les festes que organitza Foment.

Els Voluntaris participen en totes les festes ó hi ha voluntaris diferents per cada festa?

Sempre hi ha gent que li agrada mes una festa que un altre i s’involucra més.

Els participants s'han involucrat mes en el Ral.li pel fet que sigui el 60è?

Si, molts aficionats i col·leccionistes de cotxes d’època no han volgut deixar escapar l’ocasió de tornar a participar en la prova ja que aquest any es un número molt rodo. Aquest any hi haurà un centenar de vehicles que participaran en aquest ral.li, 86 cotxes fabricats fins 1928 (d’ells, 13 francesos, 4 italians, 1 austríac i 1 britànic) i 18 motos fins a 1938. A ells cal afegir un Fiat 509 de 1929 i un Hispano Suiza de 1930, que participen fora de concurs, l'any passat van participar mig centenar.

S’està fent un esforç molt important per poder portar cotxes de fora i la gent esta responent molt be. Venen molt cotxes de França, d’Itàlia, d’Àustria, d’Anglaterra, de Bèlgica, d’Holanda que al final se’ls hi ha trencat el cotxe i no poden venir però hi ha molt de interès i això es important.

Hi ha alguna diferencia entre els que venen de fora i els que venen d’aquí per part de Foment?

Treballem sota mínims pressupostaris  e intentem fer moltes coses amb molts pocs diners això es un esforç molt gran. Aquest any vam fer una anunci al London Brighton que es el Ral.li mes important d’Europa i ens ha donat bon resultat.

Cada participant paga una quota d’inscripció perque sinó no podríem organitzar res. Hem estat demanant ajuda als hotels de Sitges per poder allotjar a la gent de fora i fer mes atractiva la seva participació i la veritat es que hem tingut molt bona resposta per part dels hotels. Els hotels que ens han ajudat han estat el Hotel Noucentista, Hotel Celimar, Hotel Antemare, Hotel Me Terramar, Hotel Sunway, Hotel Dolce, Hotel Subur, Hotel la Niña i l’Hotel La Santa María, crec que no hem deixo cap.

També acabarà amb el dinar al Hotel Dolce?

Si, sempre ens preocupa on portar la gent perquè cada cop hi ha mes gent i no hi ha gaires sales possibles aquí a Sitges només podem optar al Melià o al Dolce per la capacitat de gent que ve. Hem de pensar que son 320 persones, son moltes, antigament teníem una carpa al passeig però els cost de la carpa no el podem assumir i hem de buscar altres llocs.

L’any passat vam fer la nit de les pubilles al Hotel Melià que es van portar genial amb nosaltres perquè ens varem quedar sense lloc perque plovia i ens van donar totes les facilitats per poder fer-ho allà i estem molt agraïts.

Quines novetats hi ha enguany?

Amb motiu d'aquest 60é Ral.li la ONCE ha fet un cupó del sorteig del 4 de març amb una il·lustració de la punta de Sitges i un dels cotxes d'època i per nosaltres es tot un honor ja que es posaran a la venda cinc milions i mig de cupons.

També hi haurà el dissabte 3 a partir de les 11 la Plaça de la Fragata acollirà una concentració de models T1 i T3 de la marca Volkswagen, organitzada en col·laboració amb el Club Escarabats de Catalunya, que s’hi quedaran fins a les 17 hores aproximadament.

Aquest any es recupera la sortida del Dilluns, no?

Si, es recupera la sortida del dilluns que s'havia perdut. Aquest any sortirem de Sitges i anirem cap a Vilafranca que es una localitat on tenim molta afinitat, on la comitiva farà una parada en les instal·lacions de Pere Ventura per visitar les seves caves i finalitzaran la jornada amb un dinar informal de cloenda del Ral·li.


02/03/2017

Centenari de Foment de Sitges

maria marin presidenta foment de sitges

Entrevistem a Maria Marin Presidenta de Foment de Sitges qui ens explicarà les novetats del 59e Ral.li Internacional de Cotxes d’època Barcelona Sitges que tindrà lloc el proper 4 i 5 de Març així com les novetats i canvis de Foment de Sitges.

Com has viscut la celebració del centenari de Foment de Sitges?

És una responsabilitat i un privilegi poder ser la primera presidenta dona i de les més joves, i tenir el pes de celebrar aquest centenari i fer un reconeixement a les persones que han estat abans que tu.

Al principi quan vam pensar com fer el centenari, fer un reconeixement no és el primer que pensem, primer et ve al cap una exposició, o si explicar més com són les festes, o explicar mes que és Foment, perquè és el que et surt quan estàs a Foment promocionar les teves festes, però després ens parem a pensar un moment i pensem que havíem de fer un reconeixement a les persones que havien fet possible aquests 100 anys de Foment.

Es va celebrar amb retràs aquest Centenari per que per dates s’hauria d’haver fet l’any passat no?

Diu molta gent que els centenaris se celebren des de l'inici del moment del centenari que en aquest cas era el 1 maig 2016 fins a la finalització de l'any és a dir fins el 30 d'Abril de 2017, i com havíem anat una mica enfeinats amb tot el tema del Ral.li després la verema, vam intentar trobar un moment més tranquil, també és cert que l'Ajuntament ens va canviar un parell de vegades a la data. Nosaltres ho volíem fer a finals de 2016 però no va poder ser, l'important era celebrar-ho i la data era indiferent.

Quina sensació tens d’haver estat la successora del teu pare?

Molta gent creu que el meu pare em va dir ”Maria ara t'ocupes tu” i no va ser així. Vam haver de passar un procés electoral, em vaig decidir presentar perquè és una cosa que havia estat sempre de la família, ja portava 9 anys formant part de Foment, el volia i vaig pensar que potser podia aportar alguna cosa, per la meva manera de ser i per rejovenir 1 poc Foment, perquè de vegades si una entitat porta 100 any necessita seguir 100 anys més i necessita que la gent nova prengui el relleu. Vaig decidir presentar-me a les eleccions, vaig presentar un programa electoral, es va convocar a tothom, cadascú va fer el seu discurs on cada candidat explicava el seu pla de futur i finalment es va votar i em van triar a mi.

Hi ha alguna possibilitat de que Foment faci alguna activitat mes?

Sempre hi ha possibilitats i de fet si et fixes una miqueta, les coses en els últims anys s'han anat ampliant, per exemple la figura de l'Hereu, és una figura que no existia abans que jo fos presidenta, i obrir la festa fora les entitats fa dos anys que es fa. En obrir la festa al carrer on pugui accedir tothom, poder recuperar entitats i on tingui un pes per si mateixa. Abans el pubillatge estava integrat dins de la verema i ara el pubillatge és una festa en si a part de la Verema. És una festa oberta al públic i a les entitats i sobretot a la joventut del poble. La figura de l'hereu s'ha consolidat, el primer any només teníem 3, el següent 5, aquest any 6 i va creixent perquè ja hem parlat amb diverses entitats que volen tenir hereus, també estan creixent les entitats, aquest any ens estan trucant moltes entitats del poble que volen presentar els seus candidats.

En el tema del Ral.li ja fa uns anys que hem introduït el tema de les motos, no volem ampliar molt dins del Ral.li perquè el nostre objectiu és crear un propi ral.li de motos antigues. També s'estan ampliant les activitats de dissabte, ja que abans no es feia res a Sitges el dissabte del Ral.li perquè els cotxes estaven a Barcelona i s'està treballant perquè el dissabte hi hagi activitats a Sitges.

Anem fent coses dins de les festes, crear noves festes es poden intentar fer però el calendari d'activitats a Sitges aquesta una mica ple, i el que estem fent és començar per donar un petit gir a les festes que ja fem.

Les festes que porta Foment son el Pubillatge, la Verema i el Ral.li bàsicament?

Si, antigament també portàvem al Corpus però ja fa uns anys que l'Ajuntament va voler fer-lo seu.

L’Ajuntament també s’ha ficat dins el Ral.li?

Jo crec que l’Ajuntament  sempre esta interessat en agafar coses que funcionen i fer-se-les seves, jo crec que es un error perquè les coses que funcionen i amb costos mínims, perquè no oblidem que aquestes festes es mouen totes a base de voluntariat i que l’Ajuntament vulgui agafar aquestes festes posant gent que cobra per fer la feina, amb aquests anys de crisis no seria millor deixar les coses que funcionen com estant.

Però Foment tenia espònsors?

Audi va deixar de esponsoritzar el Ral.li perquè bàsicament va haver de fer una reestructuració de plantilla molt gran i va considerar que no podia seguir pagant un esdeveniment si havia d'enviar gent al carrer. Nosaltres som unes persones que ens busquem tots els espònsors que ningú pensi que ve ningú a portar-nos els, l'Ajuntament no ens porta espònsors. És Foment qui els cerca.

A nosaltres ens han tocat els pitjors anys de crisi, sempre dic que si haguéssim tingut el pressupost d'Audi haguéssim fet meravelles. Però ho estem tirant endavant i hi ha espònsors que confien en nosaltres i ens donen suport en el que poden i nosaltres amb esforç, voluntariat i il·lusió ho estem tirant endavant

Abans es deia Foment de Turisme de Sitges i ara és Foment de Sitges. Per què s'ha canviat el nom?

Foment havia tingut mes noms, va començar sent “Atracción de forasteros”, amb el franquisme es va dir “Fomento del turismo de Sitges”, després Foment del Turisme de Sitges, es una de les decisions que va prendre la junta actual perquè hi ha festes que fem que si que volem que vingui turisme però les treballem mes pel poble i per les tradicions com per exemple el pubillatge si be la Verema i el Ral.li son festes més per tothom el pubillatge es més per la gent del poble, i vam decidir canviar el nom per Foment de Sitges.

Qui forma el Foment de Sitges?

Foment de Sitges el formen principalment voluntaris de fet només hi ha una persona que hi treballa a mitja jornada. Aquest voluntariat esta format per gent jove i no tant jove i esta be per tenir referencies, per exemple el meu pare encara col·labora amb el tema del Ral.li perquè bàsicament no conec a ningú que en sàpiga mes que ell. Som un grup de Sitges amb ganes de fer coses pel poble de Sitges. Ara gracies al Pubillatge ens han entrat una nova remesa de gent jove a la junta que li han donat molta vida.

El dia 4 i 5 de Març es la 59e edició del Ral.li Internacional de Cotxes d’època Barcelona Sitges. Quines novetats hi ha aquest any?

A vegades es difícil en un Ral.li que porta 59 any dir novetats, per nosaltres es molt importat tractar les festes des de el segle XXI i comunicar les festes des de la perspectiva actual, sempre intentem incorporar alguna innovació tecnològica al Ral.li, l’any passat vam començar amb el tema dels codis QR que la gent es podia apropar als cotxes amb un mòbil i extraure tota la informació d’aquell cotxe, això ho seguim mantenint però hem incorporat una novetat i es que es podrà seguir tota la carrera a través de la nostra pàgina web perquè diferent vehicles al llarg del recorregut portaran dispositius on es podrà veure la seva localització i més informació com la velocitat mitja, etc.

Aquest any s’han recuperat molts participants francesos, s’ha activat la vinguda d’estrangers al Ral.li, estem treballant molt aquest tema aquest any vam anar a London Brighton per intentar captar cotxes cap el nostre Ral.li ja que es un dels Ral·lis mes importants que hi ha a Europa i tenim un delegat a Anglaterra que intenta treballar aquest tema, també tenim un delegat a França que el treballa des d'allà, i tot això te els seus fruits ja que aquest any tindrem cotxes de França, de Suïssa, d’Anglaterra  i cotxes d’Argentina. La coneguda família Zapp vindrà aquest any, se’ls va convidar perquè sabem que estan aquí i tenen un cotxe del 1928 que entra dintre del concurs i vindrà tota la família. El cotxe l’han hagut de modificar una mica per dintre però de motor esta molt ben conservat. Es una oportunitat per veure com aquest cotxes estan mes vius que mai.

El dissabte l’any passat es va fer una concentració de minis a la Fragata i aquest any serà de 600 ja que estan d’aniversari es el 60 aniversari del 600. I hem cregut que era un bon moment per fer una concentració.

Aquest any en lloc de fer una roda de premsa fem una inauguració de l’exposició de l’Illa ,s’ha decidit fer mes a nivell fotogràfic ja que als mitjans ja els hi enviem els dossiers.

També es manté el premi a l’elegància i incorporem el premi al conductor mes jove. 

Quins Vips tindrem aquest any?

Lidia Heredia dels Matins de TV3 i Christian Escribà

Quants cotxes participen i quin es el mes antic?

Aquest any participem 50 cotxes i 15 motos i el cotxe mes antic es un Darracq del 1900

El recorregut serà el mateix que els últims anys?

Hi ha petits canvis, tornem al recorregut per dintre dels pobles, fa dos anys es va canviar perquè els mossos creien que no era gaire segur però s’han donat compte que es mes segur aquest recorregut que anar per l’autovia.

Es un Barcelona Sitges però la gent dels pobles del recorregut també els hi agrada veure’l i hi ha molt de públic al carrer, i als participants també els hi agrada que els vegin.

Aquest any hi ha molts carres de Sitges en obres i aquest cotxes no tenen la facilitat per girar en qualsevol carrer i passarem pel carrer Parellades

Es seguirà mantenint la recepció al Port d’Aiguadolç?

Si, hi ha molta gent que li agrada i ve a veure els cotxes al Port i es una parada molt maca. El dinar es tornarà a fer al Hotel Dolce perquè te mes capacitat.

Vols afegir quelcom mes?

Si, aquest any s’avança mitja hora la sortida de Barcelona, sortirem a les 10:30 en lloc de a les 11h dels últims anys, perquè alguns d’aquest cotxes no tenen llum i han de tornar a casa de dia. Hi haurà animació a la Fragata des de les 12:30h  amb Moritz, una banda de swing, la gent que vagi a la Fragata estarà molt entretinguda i esperem que vinguin a veure’l i s’ho passin molt bé.