Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Entrevista a Manel Martínez president de l’Associació turística de Platges de Sitges

Entrevista a Manel Martínez president de l’Associació turística de Platges de Sitges

entrevista manel martinez

Estan ja muntats tots els establiments de l’Associació?

A partir del dia 1 de Maig l’Associació de Platges de Sitges esta al 95% dels serveis, només faltarà per obrir la nova guingueta de la platja de Vallcarca. Aquest any comencem amb moltes ganes a veure si podem fer la mateixa temporada que l’any passat que va estar molt be pel temps. Va començar des de el mes de maig fins al mes de juny juliol amb molta calor, el final de temporada va ser una mica mes fluix.

 Des de 1 de maig estaran obertes el Cap de Setmana o també durant la setmana?

El mes de maig només els caps de setmana i a partir del 1 de juny tots els dies de la setmana les concessions que no estan a la zona urbana. Les de la zona urbana ja obriran tots els dies des de 1 de Maig.

La nova guingueta de Vallcarca es una novetat d’aquest any? Hi ha mes novetats?

Si l’Associació ha creat una nova guingueta en aquesta platja per donar servei a totes aquelles persones que vulguin anar amb el seu gos a la platja, pensem que feia falta.

A l’últim ple municipal es va veure una mancança de servei en aquesta platja que com ja sabem es una de les dues platges on poden anar els gossos.

Per una altre banda aquesta any volem potenciar mes el tema de l’esport a la platja, el Zumba, els monòlegs, concerts i DJ’S.

No hi haurà problema amb el soroll?

Esperem que no, hi ha una ordenança al respecte que s’ha de complir.

Quantes guinguetes te actualment Sitges?

Aquest any hi ha 29 guinguetes des de les botigues fins a la desenrocada.

A quanta gent donen feina aquestes 29 Guinguetes?

Directament entre 296 i 325 persones des de el mes de maig fins el mes de setembre, e indirectament tenim molts proveïdors als que també donem feina.

Hi ha una central de compres?

Intentem negociar el preu en nom de tots i venim d’un concurs de distribució que va fer el municipi de gelats, Snack i begudes. No tenim una central de compres però negociem com una central de compres.

Com tenim aquest any el tema de la sorra de les platges?

Be, es va aprovar per urgència un avançament del cos que te. Totes les platges del litoral català han de pagar un cànon a la Generalitat , tot aquest cànon va dins una bossa que serveix per arreglar les platges del litoral català, amb aquest cas el que estem assegurant es que els diners de Sitges es queden a Sitges i no van a un altre lloc.

Durant la primera quinzena del mes de juny es començaran a fer-se les primeres actuacions de omplir de sorra les platges. Com l’any passat.

Com has comentat abans en l´últim ple es va proposar la creació d’una nova platja per gossos al centre urbà, Us van fer alguna consulta abans de pujar la consulta al ple?

No, Nou Horitzó va presentar un projecte sense dir-nos res .En principi estàvem en contra perquè el lloc creiem que no es el mes indicat, per part de la associació no volem que es pensi que estem en contra dels animals perquè som l’únic municipi que te 2 platges oficials per gossos, la platja dels Grills i Vallcarca.

Com veus la possibilitat de posar una franja horària per exemple a partir de les 7 de la tarda per que els gossos pugin anar a la platja?

La gent no es conscient de que quan el gossos van a la platja es fan pipi i caca a la sorra, i en molts casos els amos no ho recullen i això es una realitat i hem de tenir en compte que hi ha molts nens que van a la platja i sanitàriament esta prohibit tot això. Tan les ordenances municipals com la llei de costes prohibeix que els gossos vagin a les platges.

Creus que amb la nova via marítima del Ferry hauran mes banyistes a Sitges?

Jo crec que tot això es positiu, es suma no restar, i tot el que sigui sumar es positiu. La gent que ve en creuers es un client de qualitat, falta que això estigui ven lligat amb els creuers.

Com veus el turisme aquest any?

L’any passat va ser una de les millors temporades per l’associació, la obertura de la C-15 ens va portar molta gent de Manresa , Igualada, Vilafranca i tots els voltants, gent que abans anaven cap a Tarragona l’any passat van venir a Sitges. També tota la gent de Barcelona que ja fa anys que ve a Sitges, l’autopista facilita molt aquests desplaçaments.

El tipus de turisme que ve segueix sent el mateix?

Hi ha de tot, però l’any passat el turisme es va millorar, es va veure una mica d’increment en tots els concessionaris. Per nosaltres el que es molt important es el temps, si fa bon temps la gent va a les platges sinó no. De fet es preveu un increment del 25% del turisme britànic i això segur que ens afavorirà.

Vols afegir quelcom mes?

Que esperem que la gent s’animi a vindre a les platges de Sitges perquè tenen molt bons serveis i sobretot que faci bon temps. Sol i calor.......