Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Entrevista Colla Reina Carnaval Sitges 2017

06/02/2017

Tot torna amb purpurina

Entrevista Colla Reina Carnaval Sitges 2017

colla reina carnaval sitges 2017

Entrevistem als caps de colla de la Reina de Carnaval Sitges 2017, Carme Artigas, Vinyet Sánchez i des de Londres Eva Vila.

Fins ara sempre era una colla qui portava la Reina i aquest any ho fa el Casino Prado com a entitat. Per que aquest canvi?

Des de que el personatge de la Reina va passar a ser municipal cada colla presentava el seu projecte i la comissió de Carnaval escollia una d’elles. Aquest any també s’ha escollit però El Prado, el que va decidir es no encarregar a cap colla la organització de la Reina, sinó que va presentar el projecte com a entitat per commemorar els 30 anys de la Reina del Carnaval de Sitges. El que es volia era implicar el màxim de gent possible de la entitat i de les diferents seccions per tirar endavant la Reina 30 anys, que es el nom que tenim com a grup i com a colla. El que s’ha fet es crear una colla expressament per aquesta finalitat, es va crear una comissió formada per diferents membres, cada membre s’encarrega d’un tema perquè hi ha molt temes al voltant de l’organització de la Reina. La Eva va ser l’encarregada de tirar endavant la colla i les coreografies, la gent de la nau s’ha encarregat del tema de la carrossa, la colla de Hip Hop de l’Espai de Dansa ha portat la Reina Infantil, el Joan Roca se li va encarregar que organitzes l’exposició “Reina 30 anys”.

Per què els 30 anys i no els 20 o els 50?

Perquè hi va haver una sèrie de persones que va dir els 30 anys s’han de celebrar i encara estem estupendes i d’aquí 20 anys no ho sabem.

La gent que forma la colla de la Reina 30 anys ha sortit d’altres colles?

Hi ha gent d’altres colles però no s’ha desfet cap colla, es gent que per amistat, afinitat, etc. ha decidit voler sortir amb la colla de la Reina. Hi ha gent que ha vingut de colles del Retiro i de colles de independents no ens hem tancat nomes amb la gent del Prado.

Quanta gent forma la colla?

Som 40 persones a la colla adulta i 40 persones a la colla infantil, pensàvem que era un numero ideal per poder tenir-ho controlat i per que la colla surti al carrer ven organitzada, no volíem fer una macro colla.

Com s’ha escollit la Reina Infantil?

Per escollir la Reina Infantil es va fer una audició al Prado, havia un jurat format per diferents persones com el president del Carnaval de Sitges, el co-president del Prado, varies reines infantils, 2 reines grans, la Laia que s’encarrega dels càstings de IAB, i una ballarina professional. Es van presentar 14 nenes d’entre 10 i 12 anys i se’n va escollir una i el sobre encara esta tancat, no s’ha fet públic i es sabrà qui es la nena escollida el diumenge 19 a las 19h en un acte aquí al Prado.

I la Reina del Carnaval de Sitges 2017 com s’ha escollit?

Una de les coses que teníem molt clar quan vam començar el projecte es que volíem tornar als orígens i la presentació la volíem fer al nostre teatre.  El que farem es una elecció, hi ha 14 candidates que es presenten a ser Reina del Carnaval i el dissabte dia 18 de Febrer a les 19:30 es farà la elecció. Es tornarà a fer com es feia abans de que el personatge fos municipal, que la elecció es feia dins de la entitat i sempre es feia el dissabte abans de dijous gras. La diferencia es que enguany el teatre estarà obert a tothom, amb entrada gratuïta,  no es farà un sopar com abans.

Fa poc vam entrevistar també a la Colla Paperets encarregada del Carnestoltes d’enguany i també ens van comentar que volien tornar enrere i recuperar el carnaval d’abans. Es casualitat o ho heu parlat entre vosaltres?

Estem en contacte amb la colla Paperets i hi ha molt bona sintonia però d’aquest tema no hem parlat. Nosaltres vam fer el nostre plantejament del que volíem per la Reina quan vam presentar el projecte, a mes creiem que la Reina ha de tenir el seu dia de protagonisme i el dijous gras es el dia del arribo del Carnestoltes i es el seu dia, no el de la Reina. Amb tants canvis al Carnaval potser hem de pensar es que el que funciona era el que ja teníem i ens sortia bé.

Quines novetats tenim aquest any?

La primera es el canvi de dia de la presentació, la segona l’exposició “Reina 30 anys” que s’inaugurarà el dia 10 de Febrer a les 19h al Edifici Miramar i comptarà amb vestits, fotografies records, etc.  de les 30 Reines de Carnaval de Sitges.  La presentació de la Reina serà una elecció on haurà un jurat no serà una proclamació, portem assajant des de el mes de Juny, i es un presentació molt dinàmica, molt diferent del que s’ha fet fins ara.

Carme tu vas ser la primera Reina del Carnaval de Sitges i ara ets responsable de la organització de la Reina d’aquest any això deu ser un orgull. No?

Esta clar que això ho fas perquè et fa il·lusió,  però es un treball en equip i hi ha molta gent que hi ha treballat. Portem treballant des de el mes d’Abril perquè son moltes coses les que s’han de fer. A mes cada Reina de Sitges a tingut la seva personalitat i això esta molt be perquè no hi ha un estereotip de Reina .

La Reina va començar al Prado i ha aconseguit fer-se personatge municipal, durant aquest any ha hagut colles que no han sigut del Prado que han fet la Reina i l’any passat es van presentar 5 colles per fer la Reina i cap colla es va presentar per fer el Carnestoltes, per tant la Reina es un personatge que esta molt arrelat al Carnaval de Sitges. La mitja d’edat de la gent que surt al Carnaval de Sitges te menys de 30 any i han crescut amb el personatge de la Reina dins del Carnaval.

Quans anys fa que la Reina es un personatge municipal?

A l’any 2000 va ser el primer any que ho va fer una colla i va ser la colla del Club Natació Sitges.

Carme quins canvis has vist amb aquest 30 anys?

Al principi tot era molt precari perquè la Reina sortia al carrer com es podia, els primers anys anaven amb un banyador Belcor i una capa daurada i els últims anys s’ha vist un canvi, el tenir un pressupost a permès que la Reina surti mes maca, encara que això no vol dir que van haver Reines espectaculars els primers anys.

La Reina anirà aquest any al Retiro?

La Reina anirà allà on se la convidi, els organitzadors de la Gran Gala de Venècia ens ha convidat i la Reina anirà amb molt de gust. La Colla Paperets ens ha convidat a la Festa Infantil que faran a la Plaça Catalunya i al dinar al Cap de la Vila i també hi anirem encantats. Si ens volen convidar anirem encantats i feliços però això depèn d’ells no de nosaltres.

Que penseu del recorregut d’aquest any?

La colla pensa que potser tindrem fet al passeig però això passa cada any, estem a favor perquè es manté el pas pel poble i ja veurem com funciona. Nosaltres sortirem a passar-ho molt be.

La Colla de la Reina que sortirà de fardo o de ploma?

De Glamur de dansa de ploma i de purpurina

Voleu afegir quelcom?

Que ho estem fen amb molta il·lusió  i esperem tenir un Carnaval amb bona sintonia i que tothom s’ho passi molt be.

Vols saber com son les 14 candidates a Reina del Carnaval Sitges 2017

Les 14 candidates portaran un dorsal amb un numero i els hem fet tres preguntes a cadascuna d’elles. Aquí teniu les respostes..

Per què creus que has de ser tu la Reina de Carnaval?

Candidata 1: Encara que considero que qualsevol de les meves companyes seria una gran reina, garanteixo que donaria el 100 % de mi mateixa perquè el poble de Sitges gaudeixi de l‘experiència inoblidable del carnaval.

Candidata 2: Crec que aportaria molta alegria a la festa i alhora donaria molta canya i faria q la gent s'ho passes bé.

Candidata 3:  No sabria dir el motiu pel qual hauria de ser jo la reina, des de ben petita sempre he volgut ser-ho.. i qui sap si aquest any això es farà realitat.

Candidata 4: Crec que tan jo com totes les meves companyes ho podríem ser!

Candidata 5: M'encanta passar-ho bé, ballar, la gresca i el carnaval així que per aquest motiu m'encantaria ser Reina, ja que penso que es la millor manera de gaudir de la festa i viure la emoció carnavalera

Candidata 6: Des de petita que he admirat la imatge de la Reina però creia que no tenia un cos adequat per a poder-la representar. Ara se'm presenta l'oportunitat de dur a terme aquest paper i mostrar que totes les dones portem una Reina al nostre interior.

Candidata 7: Perquè porto tota la vida sortint al Carnaval de Sitges i seria tot un honor.

Candidata 8: Perquè sempre he gaudit molt el Carnaval i m'agradaria transmetre-ho a tothom.

Candidata 9: Soc nativa de sitges i per mi una de les tradicions mes importants d’aquí es el carnaval. Considero que qualsevol noia te com a somni ser reina.

Candidata 10: Seria una Reina amb molta personalitat, caràcter i empenta; sensual i amb un punt exòtic.

Candidata 11: Perquè porto participant en  aquesta festa des de ben petita i seguint de molt a prop aquest personatge. Ja vaig ser reina infantil, i em faria molta il·lusió poder ser Reina del Carnaval

Candidata 12: Perquè sóc divertida, alegre, gaudeixo del carnaval como ningú

Candidata 13: Perquè animaria a tot al poble a deixar de banda les preocupacions i treure un somriure ballant!

Candidata 14: Ha sigut el meu somni des de ben petita i crec que vaig néixer per representar aquest paper tant estimat a la nostre vila.

¿Quina seria la teva aportació al personatge?

Candidata 1: Aportaria il·lusió, alegria i bon humor

Candidata 2: Seria un reina molt canyera.

Candidata 3: A la reina aportaria aquest toc de picardia i rebel·lia per jugar un paper principal en conjunt amb el Carnestoltes i no com a secundària com s'ha donat en algunes ocasions.

Candidata 4: En el cas de que jo ho sigues, aportaria energia i moltíssima diversió per a tothom.

Candidata 5: Alegria, simpatia, elegància i moltes ganes i emoció

Candidata 6: La meva aportació seria portar a tota la gent l'alegria i la gresca de l'esperit carnavaler de Sitges

Candidata 7: Elegància i glamur.

Candidata 8: Aportaria una barreja d'alegria i bogeria amb l'elegància que correspon al personatge de la Reina.

Candidata 9: Si ho sents et surt innat. Il·lusió, alegria, passió i qualsevol adjectiu semblant.

Candidata 10: Tindria moltes facetes: una més dolça, així com una altra més descarada i extravagant.

Candidata 11: Molt de ritme i alegria!

Candidata 12: No em faltaria mai un somriure i una bona dosi de dinamisme

Candidata 13: Seria una reina una mica esbojarrada i aportaria un toc un pèl animal...

Candidata 14: Seria una reina molt dolça i alegre, a la vegada amb molta elegància i picardia però sobretot crear una reina que ballés sense parar.

¿Quin es el teu acte favorit del Carnaval de Sitges?

Candidata 1: Costa poder quedar—se amb un sol acte, ja que tots tenen moments màgics, que en el seu conjunt formen un carnaval únic.

Candidata 2: És molt difícil triar un sol acte, però potser em quedaria amb la visita a les escoles. Es un acte ple de emocions i els mes petits ho gaudeixen molt.

Candidata 3: El meu acte preferit és l'arribo, els nervis, la intriga i l'alegria s'ajunten per donar la benvinguda al carnaval en un dels seus primers actes.

Candidata 4: M'encanta la Rua Infantil, sempre recordaré quan jo hi participava

Candidata 5: Sempre m' agradat molt la cursa de llits i el contrast de sentiments que et queda dimecres de cendra quan has d 'esperar  a que arribi l 'any vinent  havent gaudit tant d'aquest any

Candidata 6: Veure la cara d'alegria dels nens el dia que es va a les escoles i mostren la disfressa que porten dies fent es una de les imatges més boniques.

Candidata 7: Anar als col·legis i portar alegria a totes les escoles.

Candidata 8: Les 4 rues, ja que és on més es viu l'esperit del Carnaval.

Candidata 9: Per mi el divendres, dia d'escoles i geriàtrics, que es quan realment veus els somriures que tu mateixa provoques als altres.

Candidata 10: Les xatonades que es fan a les entitats, doncs és un moment de gresca i diversió familiar, on tothom gaudeix d'un nou Carnaval amb les mateixes ganes i il·lusió que l'anterior.

Candidata 11: És impossible triar un, però en quedo amb l'arribo, tant de la reina com el carnestoltes. Donen la sortida aquesta gran festa i sempre hi ha moltes ganes de saber com aniran els personatges

Candidata 12: Les visites a les escoles i les rues infantils, m'agrada molt veure com gaudeixen els nens amb les seves disfresses i lo bé que s'ho passen

Candidata 13: Sens dubte la Rúa de l'Extermini !

Candidata 14: M'hauria de quedar amb l’Arribo. La sensació de nervis i emoció en conjunt amb l'alegria de que el nostre Carnaval ja comença!.