Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Entrevista a Dani Piques Carnestoltes Sitges 2016

01/03/2016

Entrevista  a Dani Piques Carnestoltes Sitges 2016

dani piques carnestoltes sitges 2016

Dani Piques president de l’Ateneu de Sitges, informàtic de professió i membre de la Colla No-k-lia des de fa anys ha estat el Carnestoltes Sitges 2016.

Quan No-k-lia es va presentar per fer el Carnestoltes Sitges 2016 sabies que tu series el Carnestoltes?

No-k-lia ha presentat 3 vegades la seva candidatura per fer el Carnestoltes i algun membre de la colla me havia dit que jo seria un bon candidat per aquest paper, però d’això ja feia temps i podien haver altres candidats, no sabia res.

Quan t’ho van dir i que vas sentir?

M’ho van dir a l’octubre i en va fer molta il·lusió, però al mateix temps vaig sentir molta responsabilitat perquè ho volia fer molt be.

Qui decideix qui es el Carnestoltes?

El Cap de colla, en aquest cas van ser el Siscu Rosell i la Mia Muntané.

Que es lo millor i lo pitjor que has viscut del Carnaval?

Lo pitjor els nervis del primer dia, i mes que els nervis la sensació de que potser no estava sortint com jo havia pensat, la gent deia esta sortint be però jo esperava una altre cosa o tenia una altre cosa al cap, això va ser el pitjor perquè estàs allà, ets el Carnestoltes però estàs dubtant si les coses funcionen.

Lo millor el suport de tota la gent, tothom et dona molts ànims.  Quan vas als coles i els nens sembla que sigui el somni de la seva vida conèixer al Carnestoltes, la gent de la colla que et dona molt de suport i t’ajuda en tot. Els moments viscuts des de divendres fins a dimarts cada dia va ser millor, la gent estava mes animada

Com veus el tema del Carnestoltes i Reina del Carnaval?

Jo amb la Reina de Carnaval d’aquest any fantàstic, es col·lega i sortia amb la nostre colla així que va anar molt be. La Nuria es una persona molt “cachonda” molt agradable i tot va ser perfecte.

Saps que la Reina de Carnaval no pot entrar al Retiro encara que aquest any si que va entrar vestida de carrer. Que en penses d’aquest tema?

 Entenc que el perfil es molt diferent, el Carnestoltes es un personatge que es dedica mes a comunicar amb la gent i la Reina en general es un personatge que es dedica a ballar i a ensenyar cuixa, es un perfil diferent però si que el que no entenc es que no pugi entrar al Retiro. Que no pugi entrar al Retiro es d’una altre època.    

En el teu regnat va haver algun moment que et va sorprendre?   

A la Rua del Diumenge va estar una mica fred el tros final perquè quan vam arribar al Cap de la Vila no hi havia ningú i vam marxar i va ser molt fred. I en canvi el dimarts no hi havia molta gent però havia gent i la gent de la colla es va quedar al Cap de la Vila i el moment d’entrar amb la carrossa va ser inoblidable.

Que va significar mes la teva mort o l’arribo?

Es diferent perquè a l’arribo hi ha molts nervis, novetats i el vestit encara et va apretat per tot  arreu, el portes enganxat per tot arreu per si de cas, i es un moment de molta tensió i en canvi l’enterro es un moment que vas super relaxat, menys al migdia que anàvem buscant els dos quadres del Greco del arribo que no els vam trobar, faltaven coses per acabar de lligar però quan va començar l’enterro jo no tenia que fer res i a part ja estàs super acostumat al personatge

Com es coordina tot el muntatge de l’arribo, l’enterrament?

Primer es fan els personatges i el vestuari, després el arribo personalment no en vaig voler encarregar de res perquè vaig pensar que tenia que estar concentrat en el meu personatge. L’arribo es va organitzar amb la col·laboració de moltes persones, en Joan Duran va donar idees, la Viky i en Perea de La Cubana també van aportar idees i molta mes gent va col·laborar uns amb l’audiovisual altres aportant idees...... Vam estar 4 mesos preparant l’arribo, els últims 15 dies tot estava encara a l’aire.

L’enterro va ser una mica diferent perquè a mitjans de Desembre teníem l’idea pensada de que venien els Avantguardistes i feien fora als Modernistes  i l’hi vam dir al Josep Milan si ho podia muntar i es va emocionar va contactar amb la Cobla, amb la coral amb musics va tenir la idea dels diàlegs, lo dels colors i va sortir molt be.

Ens han dit que durant el teu regnat realment eres el Rei, la Colla et va cuidar molt. Es així?

Si la veritat es que en van cuidar molt. Per exemple si s’havia de dur beguda a la carrossa jo agafava quelcom i en deien tu no que t’hauràs de fer una foto amb qui et pari. Tothom va estar molt pendent de mi.

Si haguessis de fer un anàlisis del Carnaval quines fallades has vist?

El tema de les Rues si que es evident que s’ha de canviar alguna cosa. Des de el  meu punt de vista es un muntatge super bestial que val una milionada amb seguretat, valles, la gent es gasta molts diners per sortir i el que no pot ser es que surtis al carrer després d’aquesta moguda i que la Rua vagi tallada, lenta.... crec que s’ha de fer un canvi important, no serà fàcil prendre la decisió que s’hagi de prendre però alguna cosa s’ha de fer. No et pots trobar els carrers vuits. Es un espectacle que es fa per la gent que ho mira.

Creus que potser hi ha un excés de Carrosses?

Si segur que hi ha un excés de Carrosses i una de les solucions seria reduir el nombre de carrosses, potser n’hi ha d’altres com que no acabi al mateix lloc on comença. Son solucions que hi haurà molta gent que no l’hi agradaran però alguna cosa s’ha de fer.

Fa temps es va canviar el tema de fer el ball al Cap de la Vila i els medis de comunicació també estaven al Cap de la Vila i ara es fa a la Fragata. Com ho veus això?

Segurament per instal·lacions es millor a la Fragata perquè la gent pot estar a les graderies a mi personalment m’agrada mes al Cap de la Vila, el plató es mes xulo però no pot estar tothom content.

 Com veus el tema del canvi de recorregut?

En el tema del canvi de recorregut prima molt el tema de la seguretat i els mossos, segurament hi ha d’haver mes consens perquè la seguretat clar que es important però potser que no coneguin la realitat de les Rues, ho coneixen millor les entitats.

Hi ha una proposta que es que les Rues passin nomes pel Passeig i no passar pel centre del poble. Com ho veus?

Hi ha coses a les que s’ha de renunciar però passar pel centre del poble es quelcom que s’ha de conservar. Potser es podria començar al Passeig i acabar al Cap de la Vila o començar al Cap de la Vila i acabar al Passeig i muntar quelcom on acabi. Però el dia que es faci tot al Passeig  es perdrà una part del recorregut on la gent mes gaudeix, al Passeig fa fred i el centre del poble es un tros molt xulo. Es molt complicat

Potser el primer que ens hem de plantejar es si el Carnaval es fa per la gent que el ve a veure o per la gent que hi participa no?

El fem per les dues coses no? La gent del poble es queda mes pels carrers del centre del poble i la gent que el ve a veure va mes al Passeig es poden combinar les dues coses.

Creus que el president de la comissió de Carnaval que tantes critiques ha rebut ha fet una bona feina?

Si crec que ha fet una bona feina amb els anys que porta, s’ha entregat el que potser si hi havia alternatives el que ha fet ha estat donar prioritat a la seguretat envers altres recorreguts que proposaven les entitats, potser no ha tingut mes remei. No es una feina fàcil la que fa.

Ja ha acabat el Carnaval, quines vivències t’emportes?

Vivències moltes, molts records i experiència molt bona potser millor del que pensava i tot. Però passa molt ràpid.

Ara ja formes part del Club dels Socarrimats. Com va anar la benvinguda al Club?

Aquest any s’ho han currat molt i la benvinguda va estar molt be. A partir de l’any que ve ja serè un mes d’ell aquest any era la nova incorporació i tenia un protagonisme especial.

Vols deixar algun missatge al Carnestoltes de l’any  que be?

Una cosa que en van dir el Carnestoltes de l’any passat es que aprofites tota la setmana perquè passa molt ràpid i es veritat però amb això no hi pots fer res. El que li vull dir es a veure si ho pot viure des de el primer moment perquè a mi hem va costar entrar una mica, que visqui el primer moment com si fos l’últim , el predicot i l’arribo son únics es una gran experiència i que la colla el tracti també com un Rei.