Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Emergeix el broll d’aigua dolça a Aiguadolç

05/07/2016

Emergeix el broll d’aigua dolça a Aiguadolç

broll aigua dolca aiguadolç
L’increment de la capa freàtica de l’aigua també es pot veure a la platja de Sant Sebastià.
La pluja que ha caigut en els darrers temps a Sitges ha tornat a provocar a la zona de la platja d’Aiguadolç i de Sant Sebastià que s’hagi infiltrat l’aigua al subsòl. Segons els experts en geologia, les aigües que s'infiltren en el subsòl segueixen un llarg camí que les pot portar a aparèixer a la superfície en forma de font i poden ser intermitents, depenent del règim de pluges, com ha succeït a les dues platges de Sitges.
La regidora de Platges, Aurora Carbonell, explica que “quan plou l’aigua pot seguir camins diferents, entre els quals, evaporar-se, que les plantes l’aprofitin, circular en superfície o infiltrar-se en el terra, que és el que ens ha passat en el cas d’Aiguadolç i Sant Sebastià”. La regidora, a més, destaca que “situacions com aquestes demostren que els circuits funcionen i la naturalesa està viva”.
Al Massís del Garraf, concretament a la zona més propera al litoral, les aigües del subsòl segueixen camins subterranis fins arribar al mar per sota de la superfície marina i afloren a la superfície en forma de fonts. Moltes d'aquestes fonts són temporals, segons les pluges, la forma dels dipòsits i els camins subterranis naturals que regulen la circulació.
A la platja d'Aiguadolç, s’ha repetit la tendència dels darrers anys i ha ressorgit de nou un aflorament d’aigua natural, el que en termes de geologia es coneix com a surgència, un cop l'aqüífer ha arribat a la cota de platja. Tal com expliquen els mateixos especialistes, “és una cas de surgència natural esporàdica ja coneguda per els nostres avantpassats i que ha donat nom a l'indret, Platja d'Aiguadolç“. Els efectes de l’aflorament de l’aigua es poden veure també en l’estat moll de la sorra de la platja de Sant Sebastià.