Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Els Mossos d'Esquadra detenen un grup criminal especialitzat en cometre robatoris amb intimidació a Sitges

20/08/2015

Els Mossos d'Esquadra detenen un grup criminal especialitzat en cometre robatoris amb intimidació a Sitges

detencio sitges

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf van detenir el passat dijous 13 d’agost cinc homes entre 25 i 30 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Barcelona, Gavà i Vilanova i la Geltrú, com a presumptes autors de delictes de robatoris amb violència i intimidació, contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

Les detencions són fruit d’una investigació iniciada el passat mes de juliol per agents del grup de paisà de la comissaria del Garraf, després de constatar que en les darreres setmanes s’havien produït diversos robatoris amb violència i intimidació al centre de Sitges.

Aquests robatoris eren comesos per diversos individus que es dedicaven a oferir droga als turistes i alhora aprofitaven per sostreure’ls objectes personals com carteres i telèfons mòbils. En molts dels casos, les víctimes dels robatoris van patir lesions com a conseqüència de la violència utilitzada pels detinguts.

Amb l’objectiu d’evitar més robatoris així com permetre les identificacions i detencions es va planificar un dispositiu el passat dia 13 d’agost d’acord per tal de poder enxampar els autors dels robatoris. Aquests robatoris sempre es realitzaven en un àrea molt restringida del centre de Sitges i havien creat una sensació d’inseguretat als treballadors i propietaris dels locals d’oci de la zona i a turistes.

En el dispositiu van participar agents de la unitat d’investigació, del grup de paisà i seguretat ciutadana de la comissaria del Garraf amb efectius de l’àrea Regional de Recursos Operatius. Aquest va culminar amb la detenció dels cinc presumptes integrants d’aquest grup criminal.

Una vegada finalitzat el dispositiu, mentre els agents uniformats i de paisà es retiraven, el nombrós públic que es trobava assegut a les terrasses va aplaudir l’actuació policial.

Els cinc detinguts acumulen 54 antecedents per fets similars i després de passar a disposició judicial, el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs i va emetre una ordre de prohibició d’entrada a la localitat de Sitges pels cinc detinguts.