Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

El servei de farmàcia a Sitges obrirà fins a les 11 de la nit a partir del 1 de Setembre

09/08/2016

COMUNICAT DEL COL.LECTIU DE FARMACIES DE SITGES

 

                Les fàrmacies de Sitges volem comunicar l’ampliació a partir del dia 1 de Setembre de l’horari d’atenció al públic de la farmàcia de guàrdia, que ampliarà el seu horari de 8:30h fins a les 23:00h (en horari d’estiu) i de 8:30h fins a les 22h (en horari d’hivern).

                Aquesta decisió TOTALMENT VOLUNTÀRIA ha estat presa gràcies a la millora del finançament per part de la Generalitat de Catalunya, qui ha reduït sustancialment l’endarreriment en el pagament del medicaments (malgrat que encara que no s’hagi posat al dia); decisió que va ser presa el passat 26 de Juliol en una Assamblea dels farmacèutics en la que va asistir a petició dels propis farmacèutics, el Delegat del Col.legi de Farmacèutics de Barcelona.

                Recordem però, que continua vigent l’acord entre el Departament de Salut i els Col.legis de Farmacèutics de Catalunya on s’acorda que les farmàcies de guàrdia en servei nocturn només realitzaran servei nocturn en aquelles poblacions on tinguin CAP o Hospital de guàrdia les 24 hores.

                Reiterem que la decissió ha estat presa voluntàriament, i fruit de la consulta que el Departament de Salut va fer a diferents poblacions de Catalunya, via COFB, per tal d’augmentar el Servei nocturn de farmàcia, molts dies abans de la reunió que l’Alcalde de Sitges, havia de tenir amb la Conselleria de Sanitat.

                La proposta que les farmàcies de Sitges vam presentar a la Conselleria va ser una ampliació horària durant tot l’any, no només a l’estiu, com han fet altres poblacions catalanes.

                Per tant, ningú ha ordenat ni imposat res, com diu el comunicat de l’Ajuntament de Sitges, a qui exigim una rectificació del seu escrit.

                Com a ciutadans de Sitges, i així ho hem reiterat moltes vegades a l’Ajuntament de Sitges, nosaltres també volem un Servei mèdic de 24h, amb vehicle medicalitzat les 24h ( no transport sanitari com el que teniem fins fa uns mesos, ja que ara tampoc el tenim) i un CAP obert dia i nit, amb metges de diferents especialitats tal com estava projectat en el seu inici, ara fa quasi bé, 20 anys. 

04/08/2016

El servei de farmàcia a Sitges obrirà fins a les 11 de la nit a partir del 1 de Setembre

serveis farmacies sitges

El govern ha demanat la intermediació de la Generalitat i del col·legi de farmacèutics. La mesura serà aplicable a partir de l’1 de setembre.
El col·legi de Farmacèutics de Catalunya ha emès una resolució en què ordena que hi hagi servei de farmàcies a Sitges des de dos quarts de 9 del matí i fins a les 11 de la nit en horari d’estiu i fins a les 10 de la nit en horari d’hivern. Aquesta resolució, en data de 26 de juliol, s’ha fet a instàncies de l’Ajuntament de Sitges.
L’ens local va demanar a través de la Generalitat, l’ajut per ampliar els horaris de les farmàcies, que s’havia reduït quan es va tancar a la nit el centre d’assistència primària. La llei, cal recordar, no preveu urgències farmacèutiques a la nit si no hi ha un servei mèdic obert. Davant del malestar municipal, el col·legi va decidir mantenir una reunió amb les titularitats de les farmàcies de la vila i es va acordar l’ampliació de l’horari. Les farmàcies van demanar però que es fes efectiu a partir del setembre argumentant que no tenien possibilitat de reacció aquest agost. L’horari d’estiu anirà de maig a octubre i el d’hivern de novembre a abril.
El regidor de Salut, Jordi Mas, ha mostrat la seva satisfacció per la decisió del col·legi i els farmacèutics de Sitges. Ha recordat però que l’objectiu final és tenir obert el servei de farmàcia tota nit. Aquesta decisió, segons Mas, és “un pas mes cap a la restitució de la solució antiga en la qual es donava servei a tot el poble de amb farmàcia de guàrdia i CAP tota la nit”. Mas ha recordat que d’aquesta manera s’evitaran alguns dels trasllats provocats per les urgències mèdiques. El responsable de l’àrea de salut municipal ha recordat que l’atenció sanitària a Sitges és de 24 hores, ja que “et pot venir un metge de guàrdia a la nit i si et fa una recepta. t’has de traslladar fora del municipi” .