Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

El programa Joves per l’Ocupació tindrà lloc a les instal·lacions portuàries

07/01/2015

El programa Joves per l’Ocupació tindrà lloc a les instal·lacions portuàries

El programa Joves per l’Ocupació tindrà lloc a les instal·lacions portuàries

Les persones interessades en participar al curs d’aprenent de serveis i manteniment d’instal·lacions portuàries poden formalitzar la seva inscripció a la Garantia Juvenil. Joves per l’Ocupació començarà al febrer i s’allargarà fins als juny amb pràctiques a Port Ginesta, Port d’Aiguadolç i Club Nàutic Garraf.

La Regidoria d’Ocupació, Ensenyament i Joventut impulsa, a través del Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10 i en col·laboració amb el Consell Comarcal, el programa Joves per l’Ocupació. Després de l’èxit del Formula Jove a les instal·lacions portuàries, adreçat a joves desocupats i sense estudis finalitzats, els ports de Sitges tornen a ser l’escenari escollit per formar a joves entre 16 i 24 anys, o menors de 30 en cas de grau de discapacitat igual o superior al 33%, com a aprenents de serveis i manteniment d’instal·lacions portuàries. Els requisits per poder participar en la formació són tenir el graduat en ESO, sense més estudis finalitzats; saber nedar i residir a Sitges, Cubelles, Canyelles o Olivella. A més, les persones interessades han d’estar apuntades a la Garantia Juvenil, on es pot demanar cita prèvia a través de l’adreça de correu garantiajuvenil@ccfarraf.cat. Les inscripcions al programa Joves per l’Ocupació es poden formalitzar a Nivell 10 i al Consell Comarcal.

El regidor d’Ocupació, Ensenyament i Joventut, Eduard Carrillo, ha explicat que “després de l’experiència als ports del Formula Jove, ara reprenem aquesta formació amb requisits nous per a les persones participants. Creiem fermament que aquest programa millorarà els seus coneixements de forma transversal i els obrirà portes professionals en el futur en un sector tan atractiu com el nàutic”. En edicions anteriors el Joves per l’Ocupació s’havia centrat en els sectors del turisme i de la restauració, però tal com han manifestat algunes de les persones participants, en la majoria dels casos i a diferència del sector nàutic, la restauració ofereix a Sitges treball temporal i hi ha mesos on les ofertes són inexistents.

L’alumnat del curs adquirirà coneixements relacionats amb les tasques bàsiques de manteniment i reparació de vaixells i ports, maniobres, primers auxilis, protocols de seguretat i mediambiental, informació i atenció al client, vocabulari en anglès i informàtica.

El programa s’estructura en dos blocs. El primer formatiu, que tindrà lloc de febrer a maig a Nivell 10 i a Port Ginesta, i el segon de pràctiques que es realitzaran al mateix Port Ginesta i també al Port d’Aiguadolç i al Club Nàutic Garraf, entre maig i juny.

Més informació al CIES Nivell 10 i a l’Espai Jove.