Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

El president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas visita Sitges

28/11/2014

El president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas visita Sitges

Galería fotogràfica

Artur Mas visita Sitges

L’Alcalde de Sitges, regidors de la corporació, exalcaldes, i representants de les associacions i entitats signants de la carta de compromís de suport al 9N han rebut al President de Catalunya a la Casa de la Vila on ha signat el llibre d’Honor.
Abans de l’acte institucional al Saló de Plens, el President ha estat aclamat pels vilatans que l’han rebut a la plaça de l’Ajuntament.


El President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas ha visitat l’Ajuntament de Sitges aquest matí on ha estat rebut per l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns i els regidors de la Corporació Municipal. Al Saló de Plens de la Casa de la Vila, amb la presència també dels exalcaldes, Pere Junyent i Jordi Serra, a més de representants de les associacions i entitats signants de la carta de compromís de disposició a cooperar amb les institucions i fer possible el 9N, ha tingut lloc l’acte institucional. Al President Artur Mas també l’acompanyava el Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea.

L’Alcalde ha expressat el seu agraïment al President i les entitats a favor del dret a decidir i ha exposat la projecció i vitalitat actual de Sitges “una vila que reuneix moltes de les condicions i els valors que té el nostre País. A Sitges hi conviuen més de 80 nacionalitats diferents, sense cap mena de problemàtica, i sempre s’ha caracteritzat per la convivència i la tolerància, molt semblant al nostre País”. L’Alcalde ha destacat també que “Sitges ha tingut sempre una capacitat molt vital, en part per la societat civil, i que en aquests moments de dificultats ha sabut estar en l’avantguarda de la innovació i de la singularitat, sempre buscant la qualitat”. Miquel Forns ha explicat al President la vocació internacional i les ganes de construir en positiu sempre en benefici de les persones i “això ho posem a disposició del País”.

Miquel Forns ha recordat al President que “no només el Consistori, sinó també les entitats signants del compromís amb el Dret a Decidir i amb el procés de participació, estem al vostre costat, al costat de la Presidència del País, al costat del Govern del País i al costat del Parlament del País”, i ha afegit que “tots ens sentim perseguits des del punt de vista de l’Estat pel que nosaltres entenem que és la llibertat d’acció més pura i democràtica”.

El President Mas ha subratllat que una immensa majoria dels catalans volen exercir el seu dret a decidir i ha agraït el suport de l’Ajuntament de Sitges i la societat civil en tot el procés. Artur Mas ha explicat que “avui es presenta a Sitges el Pla de Salut on centenars de professionals es reuneixen aquí per fer balanç. Cal dir que estem traient bons resultats en salut des del punt de vista de la percepció de la població amb menys recursos que molts països europeus i menys capacitat de decisió. I això val per la salut, l’ensenyament, serveis socials, la reactivació econòmica del país, infraestructures, val per moltes coses. Per tant, estem anant pel bon camí”. Artur Mas ha agraït el suport rebut “a tots els ajuntaments de Catalunya que han estat al nostre costat i molt, i al teixit associatiu sense el qual moltes de les coses que estan passant a Catalunya simplement no passarien o no passarien tan bé. Els èxits recents són èxits compartits entre institucions públiques i societat civil organitzada”. En aquest sentit, el President ha assegurat que “el 9 N no s’hauria pogut fer sense aquest esquema perquè és evident que l’estat espanyol no ho tolerava de cap manera. Fins i tot fent això, la resposta ha estat una querella per 4 delictes. Aquesta és la resposta de l’estat espanyol. No és una resposta equivalent a un sistema democràtic de qualitat. Quan hi ha problemes polítics en els països democràtics es respon des de la política”.

Abans de l’inici de l’acte institucional, el President de Catalunya ha estat rebut per veïns de Sitges que han volgut mostrar-li el seu suport davant del moment que viu el país. La visita a la Casa de la Vila ha finalitzat amb la signatura del Llibre d’Honor de Sitges.