Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

El mon i la cultura del vi

06/09/2016

El mon i la cultura del vi

winesceller entrevista

WinesCeller Vinoteca dirigit pel Ramon Montaner i la Susana Parellada ha celebrat fa pocs dies el seu primer aniversari i ens expliquen la seva experiència.

Ara es compleix un any des de la apertura de WinesCeller, com ha estat l’experiència?

Ramon: La experiència es que Sitges ens ha acollit molt be, ens ha conegut com un lloc nou, diferent, fresc , ample on pot venir a prendre quelcom, on hi ha bon rotllo i bon servei. L’experiència ens esta transformant per que vam obrir amb l’idea de ser una botiga amb molt de producte més que un lloc de tast per poder descobrir coses noves, i s’està convertint en un lloc mes de tast on la gent vol descobrir coses noves per després comprar-ho i un lloc on la gent ve perquè l’aconsellis que es pot endur per un sopar o un dinar.

Com va sortit l’idea de muntar un Celler?

Susana: Volíem muntar quelcom, jo volia muntar un Restaurant però el Ramon venia del mon de la restauració i ja estava una mica cansat d’aquest mon, i a través d’uns amics que el seu germà tenia un vinoteca molt gran al nord que els hi funcionava molt bé, ens va dir no es restauració però no s’escapa dels coneixements que tenia el Ramon ja que jo era una mera aficionada.

Ramon: Aquí ens vam començar a engrescar, el mon del vi sempre ens ha agradat, darrera d’una copa de vi sempre hi ha una conversa, un somriure, una celebració i no trobàvem un espai com aquest a Sitges i tot va venir rodat.

Susana: Els espais que hi ha a Sitges son mes petits i jo que vinc del mon dels esdeveniments vam pensar que podríem fer tastos per que la gent conegués mes el mon del vi, sobretot les bodegues petites.

En que us diferencieu d’altes vinoteques d’aquí de Sitges?

Ramon: No busquem competir amb ningú sinó que hem buscat aquest punt diferenciador de que volem un espai ample i volem que la gent provi el producte. Hi ha molta gent que ve i ens pregunta aquesta setmana que tens de novetat, aquesta setmana que provarem, perquè volen provar coses noves.

Voleu estar molt a prop dels vostres clients?

Ramon: Si, perquè no som experts en vi, a dia d’avui som aficionats avançats i cada vegada ens agrada mes provar nous productes i donar-los a conèixer.

No sou uns grans magatzems on la gent compra la marca que tothom coneix?

Susana: Suposo que totes les vinoteques fem el mateix i per això ens diferenciem dels grans magatzems però la nostra diferenciació es que fem activitats paral·leles i busquem la cultura del vi.

S’ha posat molt de moda tot el tema vi?

Susana: Molt, al principi la gent venia i ens deia vull aquest vi, ara la gent pregunta aquest porta Syrah, Trepat..... et pregunten la varietat de raïm i el que s’ha posat molt de moda es la part ecològica.

Ramon: S’ha posat molt de moda la part ecològica i biodinàmica la gent cada cop mes vol senti que la cultura del vi va unida a la natura.

Creus que la gent te aquesta cultura del vi o que de mica en mica es van aficionant?

Ramon: Ens trobem de tot, però com que hem començat des de molt aficionats els hi sabem explicar molt be els passos que hem anat nosaltres seguint perquè la gent enseguida s’involucri. La gent s’involucra amb una facilitat tremenda, ens pregunten tens vins ecològics negres, tens vins ecològics blancs, que tens de rosat ó de cava, es molt divertit.

Quantes varietats poder tenir aquí a WinesCeller?

Ramon: Entre vins, caves i licors tenim mes de 450 referencies

La gent que prefereix mes el vi blanc, negre, cava?

Susana: Depèn de la temporada.

Ramon: Depèn de la temporada, però si tenim en compte tot un any, el vi negre es quasi  la mitat de les vendes.

La gent busca també el vi de proximitat?

Susana: Quan vam començar a les estanteries teníem mes vins de Ribera que catalans,  i aviat haurem de fer mes lloc perquè el vi de proximitat esta funcionant molt be.

Ramon: Els vins negres de proximitat fa potser 10 o 15 anys quan els provàvem li faltava quelcom però actualment s’estan fen uns vins negres de proximitat realment excel·lents. Tenim bodegues petites d’aquí del Garraf que tenen un vi espectacular, es un vi terrrenos, mineral, es un vi ben fet, complert que no té res a envejar a Riberes o Rioja. Només els estrangers encara entren i ens demanen Riberes, rioja, priorat o Montsant, després quan els hi expliques o els aconselles  si estan aquí un setmana de vacances veus que et fan cas i quan proven els vins de proximitat tornen i repeteixen.

Quina franja de preus podem tenir en vins que estiguin be?

Susana: El preu d’un vi que esta be son uns 7 euros amb aquest preus ja trobem vins que estan molt ben fets

Ramon: El vi mes car que tenim val 235€ però hi ha vins espectaculars per 20 ó 30 euros.

Si tinguessis que recomanar un vi, quin recomanaries?

Ramon:  Uff es difícil però en aquest moment recomanaria el Cérvoles de D.O. Costers del Segre ó el Jean Leon Merlot-Petit Verdot perquè es un vi completament diferent, espectacular.

Susana: Jo el Terral de Sumarroca

Teniu alguna novetat per aquest segon any?

Susana: Al principi volíem trobar un equilibri entre el que volia el públic i el que teníem nosaltres, i això ja esta en marxa i ara volem que els nostres clients ens acompanyin a bodegues a fer tastos i a conèixer in situ el vi que els hi estem recomanant. A partir del setembre engeguem el blog “Hoy tomamos un vino con” que serà per conèixer els gustos de la gent de Sitges.

Ramon: A partir de Setembre els dimecres tornarem amb les nostres cates, presentacions i buscant noves bodegues i continuant amb una carta tan viva con la que ja tenim, no som una vinoteca estàtica.

Teniu totes els D.O.?

Ramon: No, en tenim bastantes però encara ens falten algunes, tot arribarà. Anem creixent amb lo que la gent ens demana

Susana: Fa poc vam posar un racó amb vins del mon, amb vins de sud-africà, argentins.....