Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L’Ajuntament decreta dia de dol oficial a Sitges per la defunció de Josep Manuel Soler i Soler

21/11/2016

L’Ajuntament decreta dia de dol oficial a Sitges per la defunció de Josep Manuel Soler i Soler

soler i soler

Josep M. Soler i Soler, director del setmanari local L'Eco de Sitges durant 53 anys, va ser nomenat Fill Predilecte de Sitges, va rebre la Creu de Sant Jordi i la Ploma d'Or, entre altres reconeixements.

Josep M. Soler i Soler ha mort aquest diumenge a l’Hospital Sant Joan Baptista, on ha estat resident els últims anys de la seva vida. Per aquest motiu, l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha decretat dol oficial avui dilluns.

Nascut el 18 de maig de 1921, Soler i Soler va dedicar la seva vida a la direcció del setmanari L'Eco de Sitges. Va ser nomenat Fill Predilecte de Sitges l’any 1988; va rebre la Ploma d'Or l’any 1967 i el Premi Trinitat Catasús l’any 1980. Josep M. Soler va ser també reconegut amb el Premi Especial de l’Ajuntament de Sitges en representació de l’Eco de Sitges l’any 2000; va rebre el Premi a les Tradicions Sitgetanes el 2004; i va exercir de pregoner de la Festa Major de Sitges. L’any 2011 va rebre, de mans del President Artur Mas, la Creu de Sant Jordi.

Tal com defineix l’alcalde Miquel Forns “en Josep serà recordat per ser un referent del periodisme i d’un profund sitgetanisme. I sobretot, una persona de grans valors humanistes”.

El poble de Sitges ha acomiadat avui dilluns a en Josep a l’Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla, on, a més de familiars, companys i amics, ha assistit el Batlle de Sitges, Miquel Forns; l’exalcalde, Jordi Serra; regidors de la corporació municipal, i representants de la Societat Recreativa El Retiro, de la que n’era el soci número 1.