Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Dia Internacional dels Museus Sitges 2018

08/05/2018

Dia Internacional dels Museus Sitges 2018

dia internacional dels museus

 

Les noves possibilitats tecnològiques per connectar amb els usuaris protagonitzen el Dia Internacional dels Museus

Els Museus de Sitges commemoren una vegada més l’efemèride amb una jornada de portes obertes, visites guiades nocturnes, un concert coral, una conferència i un joc de pistes familiar
Els Museus de Sitges van estrenar la seva primera aplicació mòbil per Setmana Santa. Des d’aleshores, centenars d’usuaris ja se l’han descarregada per complementar les seves visites al Museu de Maricel i al Cau Ferrat o per interactuar amb diversos continguts extra dels museus sitgetans des de qualsevol racó del món.
La connexió virtual entre els centres museístics i els seus visitants és una realitat imperant que els Museus de Sitges no han volgut passar per alt i que, precisament, ara inspira l’edició d’aquest any del Dia Internacional dels Museus. Amb el títol Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics, la 41a edició d’aquesta commemoració vol reconèixer els vincles –i, especialment, els vincles digitals– que els museus estableixen amb la seva comunitat, amb el seu paisatge cultural i amb el seu entorn natural.
Sense cap mena de dubte, la implementació de les noves tecnologies ha ajudat els centres museístics de tot el món a poder arribar més enllà del seu públic habitual i a poder presentar les seves col·leccions d’una forma diferent i innovadora. I això s’ha acabat traduint en l’atracció de noves audiències i, tant o més important, en la superació de les tradicionals limitacions de temps i espai.
La temàtica d’enguany del Dia Internacional dels Museus incideix en l’oportunitat que tenen els museus per cercar nous enfocaments i nous públics a través de l’anàlisi, la consolidació i la creació de connexions. Un factor que va més enllà del núvol virtual i que també té repercussió en els seus entorns més immediats, ja sigui treballant amb la comunitat local o desenvolupant projectes de col·laboració amb el seu teixit associatiu.
Els Museus de Sitges se sumen un any més a l’efemèride organitzant una jornada de portes obertes, visites guiades nocturnes en l’esperada Nit dels Museus, un concert de la coral Sitges Canta!, una conferència sobre la figura de Charles Deering i un joc de pistes familiar en el marc d’una visita al Museu de Maricel. Totes les activitats tindran lloc entre el divendres 18 i el diumenge 20 de maig.
El Dia Internacional dels Museus està organitzat per l’International Council of Museums i, des del 1977, se celebra anualment cada 18 de maig . La intenció de l’efemèride és conscienciar la ciutadania sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. Catalunya hi participa cada any amb els 624 equipaments museístics i les 397 col·leccions d’art obertes al públic que hi ha al conjunt del país.
Programació especial del Dia Internacional dels Museus
• Joc de pistes familiar ‘Els col·leccionistes de Maricel’
• Jornada de portes obertes
• Conferència ‘Mr. Charles Deering, senyor de Maricel. Una visió americana’
• Concert de la coral Sitges Canta!
• La Nit dels Museus

10/05/2017

Dia Internacional dels Museus Sitges 2017

dia internacional museus sitges 2017

18/05/2016

Dia Internacional dels Museus Sitges 2016

Galeria fotogràfica

dia internacional museus sitges 2016

El Cau Ferrat i el Museu de Maricel obriran de nit per celebrar el Dia Internacional dels Museus

La programació s’allarga durant tota una setmana i també inclou tallers familiars, projeccions cinematogràfiques o concerts

Museus de Sitges tornarà a participar activament en la commemoració del Dia Internacional dels Museus. L’efemèride, que se celebra anualment cada 18 de maig, se centra enguany en la relació entre els museus i els paisatges culturals, tot reconeixent el paper que juguen els espais museístics en l'educació, l'enriquiment de les cultures, els intercanvis culturals i la interrelació i cooperació entre els diferents pobles del món.

A Sitges, la programació s’allargarà durant vuit dies –des del dissabte 14 fins al diumenge 22 de maig– i comptarà per primera vegada amb l’organització de la Nit Blava, un seguit de visites nocturnes al Cau Ferrat i el Museu de Maricel. La nova activitat és una iniciativa del Consell d'Europa i segueix l’exitós model ja implantat en diverses grans ciutats del continent.

La resta del programa del Dia Internacional dels Museus inclou propostes per a tots els públics. Des de visites guiades a col·leccions concretes dels Museus de Sitges fins a tallers familiars, projeccions cinematogràfiques o concerts. A més, també hi haurà les habituals jornades de portes obertes en horari diürn i la presentació de l’estudi històric i arqueològic que s’ha efectuat recentment a Can Falç.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus des del 1977 i té com a objectiu primordial conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. A banda dels Museus de Sitges i les diferents galeries d’art que hi ha a la vila, Catalunya compta actualment amb 613 equipaments museístics repartits per tot el país. 

dia internacional museus sitges 2016