Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Dia de l'artista a Sitges

23/10/2015

 El Dia de l’Artista apropa l’obra dels creadors al públic

Dia del artista sitges

Programa del Dia Internacional de l’Artista: 

Divendres, 23 d’octubre de 2015
Jornada de Portes Obertes
Museu del Cau Ferrat i Museu de Maricel, de 10h a 19h
Fundació Stämpfli, de 10h a 14h i de 17h a 19h 

17.30h. Sortida Cultural a La Pedrera (Barcelona)
Exposició: Modernisme. Art, tallers i indústries
Reserves: 93 894 03 64 ext. 1 

Dissabte 24 d’octubre de 2015
Portes obertes als Tallers d’artistes de Sitges, de 11h a 13.30h
També obren portes l’Estudi Jou (Prat de la Riba, 13), d’11h a 13h, i el Taller Bruno (Antoni Gaudí, 21, 3er 2a), d’11h a 13.30h. 

Homenatge als artistes 12h
Circuit guiat acompanyat de pinzellades literàries, poètiques i musicals dels artistes vinculats amb Sitges
A càrrec d’AGIS (visita), amb la col·laboració de la formació musical Les bruixes del Tritó (Edurne Arizu, acordió; Xavi Rocosa, flauta travessera; Joan Pinós, contrabaix) i de Cèlia Sánchez-Mústich (poeta)
Reserves: 93 893 03 64 ext. 1

El Dia de l’Artista apropa l’obra dels creadors al públic
Els tallers dels artistes sitgetans obriran dissabte les portes, mentre que divendres hi haurà entrada lliure als museus i visita a l’exposició de la Pedrera
Un 23 d’octubre de 1891, Santiago Rusiñol va arribar, per primer cop, a Sitges. Aquell fet, inicialment casual, va canviar la vida de l’artista, va marcar el futur de la vila. En record a aquesta data i en reconeixement de la condició de vila de les arts, Sitges celebra cada 23 d’octubre el Dia Internacional de l’Artista. Enguany, els actes han estat programats per a divendres i dissabte, de la mà de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament i el Consorci del Patrimoni de Sitges, amb la col·laboració del Cercle d’Artistes de Sitges i el col·lectiu Artistes de Sitges.
El programa d’actes del Dia Internacional de l’Artista té com a principal protagonistes, precisament, als artistes de Sitges. Per aquest motiu, sota la crida Sitges, obres de museu, més enllà dels museus, diferents artistes de la vila obriran dissabte al matí (entre les 11 i les 13.30h) els seus tallers per a mostrar les obres que hi tenen i, especialment, el seu entorn creatiu. Es tracta d’una excel·lent oportunitat per a conèixer de prop l’obra, l’artista i la seva cosmogonia d’una forma relaxada, càlida i molt més propera que en les exposicions habituals. A l’obertura dels tallers dels artistes actuals se sumen també la de dos estudis d’artistes emblemàtics i singulars que ja no hi són entre nosaltres i que les seves famílies han conservat tal i com els van deixar; es tracta dels estudis de l’escultor Pere Jou (Prat de la Riba, 13) i del pintor Bruno (Antoni Gaudí, 21, 3r 2a), que també obriran portes dissabte al matí.
Amb motiu d’aquesta obertura de tallers hi haurà un circuit artístic, literari i musical pels estudis, de la mà d’Agis, que elaborarà una visita acompanyats del grup Les bruixes del Tritó, format per Edurne Arizu a l’acordió, Xavier Rocosa a la flauta travessera i Joan Pinós al contrabaix, amb poemes llegits per Cèlia Sánchez-Mústich.
El Dia de l’Artista tindrà, a més de les visites als tallers, dues activitats destacades més. D’una banda, divendres, Museus de Sitges ha organitzat una visita guiada a l’exposició Modernisme. Art, tallers i indústries, que acull la Pedrera i que presenta la important rellevància que va tenir la idea de l’Art total que perseguien els artistes modernistes i com va traduir-se en la revaloració de les fins aleshores considerades arts menors, com l’art de la forja, del vidre, dels vitralls, de la ceràmica, de l’ebenisteria, de l’orfebreria, de la joieria. La visita serà divendres a les 17.30h. L’hora de sortida des de Sitges serà a les 16.15h a l’estació. El preu de la visita són 5 euros, a més del transport.
El mateix divendres 23, el Cau Ferrat, el Museu de Maricel i la Fundació Stämpfli protagonitzaran una jornada de portes amb visites gratuïtes. El Cau i el Maricel obriran de 10 a 19h i la Fundació, de 10 a 14h i de 17 a 19h.


25/10/2014

Dia de l'artista a Sitges

Galeria Fotogràfica

dia de l'artista sitges 2014

Avui Sitges ha celebrat el día de l'Artista i alguns dels pintors han sortit al carrrer a fer les seves obres. Tambè han vingun pintors d'altres localitats per pintar al carrer. 

Els pintors surten al crear per celebrar el Dia de l’Artista 

Els artistes van plantar dissabte els seus cavallets als carrers de Sitges per pintar i vendre les seves obres. El Dia de l’Artista se celebra el 23 d’octubre, per commemorar la data d’arribada de Santiago Rusiñol a la vila el 1891.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Artista, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges va convidar dissabte a tots els artistes a compartir les seves creacions pels espais públics de la vila. Durant tota la jornada es van poden veure pintors amb diferents estils que creaven les seves obres a peu de carrer, amb l’objectiu d’apropar l’art a tothom. 

A Sitges el Dia de l’Artista es commemora el 23 d’octubre coincidint amb la data d’arribada de Santiago Rusiñol a la vila, el 1891. Aquell dia, Santiago Rusiñol i Eliseu Meifrèn anaven cap a Vilanova i la Geltrú a visitar el Museu Victor Balaguer. De camí, es van aturar a Sitges per fer una parada al Cafè Continental on es van trobar a un grup d’artistes sitgetans que no van permetre que continuessin el viatge. Tal com descriu el Cercle Artístic de Sitges, “l’hospitalitat sitgetana d’aquell vespre va determinar l’esdevenir de l’art i de la vila, i encara avui és palesa la seva transcendència”.


27/10/2013

Cavallets al carrer i portes obertes d'estudis.

dia de l artista sitges

artistes sitges

Els artistes de Sitges han volgut celebrar el dia de l’artista sortint al carrer i obrint els seus estudis al públic perquè tothom pogués apreciar la seva obra.

Pel carrer ens hem trobat amb  en Jaume Soler, la Rosser Aldabó i en Anselm Cabús que han estat pintat pels carres de Sitges.

Molts estudis també han obert les seves portes i hem pogut visitar l’estudi d’en Manel Blesa, Santiago Krahn e Isidre Marcet.

Una bona iniciativa que commemorà la data d’arribada de Santiago Rusiñol a la vila.

23/10/2013

Dia de l'artista a Sitges

artistes sitges

artistes sitges

El estudi Vidal ha obert les seves portes aquesta tarda i els pintors han pogut pintar les seves obres amb models. Artistes com la Rosser Aldabó, en Pere Gallego Batet i en Carles Arola ens han delectat amb les seves obres.

Dia de l’Artista: Sitges obre els tallers dels creadors
La celebració commemora l’arribada de Santiago Rusiñol a la vila, el 23 d’octubre de 1891

Avui, 23 d’octubre, Sitges celebra el Dia de l’Artista per commemorar la data d’arribada de Santiago Rusiñol a la vila. Parlar de Sitges i no parlar de Rusiñol és igual d’insòlit o inconcebible que fer-ho de l’artista sense pensar en el llegat que aquest deixà a la vila, el Cau Ferrat.

Al Cau Ferrat, casa museu de l’artista, s’aixopluguen totes les seves col•leccions, que conformen el seu millor testament vital, artístic i estètic. Des d’importants obres de pintura, escultura i dibuix fins a significatives i úniques col•leccions de vidre, ferro, ceràmica, mobiliari... Rusiñol i els artistes i intel•lectuals del seu entorn foren els pioners a casa nostra de reivindicar la categoria de les fins aleshores anomenades arts menors o arts decoratives per tal de situar-les al mateix nivell que les arts majors (arquitectura, escultura, pintura, música i poesia).

Gràcies a Rusiñol, desfilaren per Sitges i pel Cau Ferrat el gruix de la intel•lectualitat artística del moment i sens dubte el pas de Rusiñol va contribuir a posar al mapa la petita vila que, des d’aleshores, ha estat destí i població d’acollida d’artistes, poetes o intel•lectuals. És normal doncs que Sitges celebri i commemori la data d’arribada de Rusiñol, declarant el 23 d’octubre com a Dia de l’Artista.

Per aquest motiu, els Museus de Sitges, amb la col•laboració del Cercle Artístic de Sitges, volen iniciar la Jornada Sitges Tallers & Estudis oberts. El propòsit de la iniciativa no és altre que el d’oferir, a tots aquells que estiguin interessats, la possibilitat de conèixer directament als creadors, als artistes, artesans que treballen i viuen a Sitges. L’objectiu o focus d’atenció no se centra en les obres, funció o rol perfectament assumit a través de les galeries o exposicions, no, la proposta vol anar més enllà i centrar l’atenció en els creadors i els seus entorns de treball. Oferir la possibilitat d’establir contacte amb aquell artista o artesà que està al darrera d’alguna obra o peça que ens ha cridat l’atenció, conèixer el seu tarannà, el sistema de treball, les motivacions, les fonts d’inspiració, les angoixes i satisfaccions, en definitiva, les pulsions que s’amaguen darrera de qualsevol acte creatiu. 

Sitges Tallers & Estudis oberts s’inicia enguany de forma tímida, però amb voluntat de créixer i donar cabuda, en futures edicions, a tots els artistes que s’hi vulguin sumar i amb la voluntat de reprendre el mateix esperit que defensaren els artistes i intel•lectuals modernistes, obrint les portes d’aquesta iniciativa i projecte, no només a pintors i escultors… sinó també als il•lustradors, joiers, gravadors, fotògrafs… que hagin triat la vila de Sitges com a lloc de residència, treball, creació i, en definitiva, d’inspiració.

Sitges, 23 d’octubre de 2013

Tallers Oberts
Diumenge 27, d’11 a 13.30 hores

Artistes
Adolf Rua – Av. Roig i Raventos, 32
Artur Duch – Hospital, 10
Carmen Nicolás – Àngel Vidal, 14
Isidre Marcet – Carreta, 1
Lambert Gràcia – Sant Gaudenci, 14
Manuel Blesa – Carreta, 31
Nacho Benazet – Sant Isidre, 14 baixos
Núria Bartés – Espalter, 22 1er pis
Núria Corretgé – S. Sebastià, 32 baixos
Ramon Cenzano – Mossen Llopis, 12 2on
Santiago Krahn – Sant Guadenci, 25 jardí

Cercle Artístic - Estudi Vidal (carrer d’en Bosch, 

Artistes
Carles Arola
Dolors Luján 
Estefanía de María
Gemma Ferran
Jaume G. Soler
Llorens Estivill
Montserrat Figueras
Pilar Mena
Pilar Ramon
Roser Aldabó
Robi
Ramiro Elena
Carme Parellada
Txell Casals
Montse Curtiada