Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

DECLARACIÓ DELS GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS DE L’AJUNTAMENT DE SITGES

DECLARACIÓ DELS GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS DE L’AJUNTAMENT DE SITGES

declaracio partits politics sitges

DECLARACIÓ DELS GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS DE Sitges en Positiu (PSC · ICV-EUiA), Ciutadans (C’s), Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Nou Horitzó (NH) i Sitges Grup Independent (SGI) DE L’AJUNTAMENT DE SITGES

Els representants dels grups polítics de Sitges en Positiu (PSC · ICV-EUiA), Ciutadans (C’s), Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Nou Horitzó (NH) i Sitges Grup Independent (SGI) volem manifestar la nostra preocupació i rebuig per la situació viscuda el passat dimecres 1 de juny, durant el Ple Extraordinari del nostre Consistori, on l’alcalde va anunciar que les funcions per l’aprovació de les bases de contractació del personal de gerència i caps d’àrees són potestat de l’alcaldia i que per tant aquestes no són de necessària elevació a Ple Municipal.
Així mateix, també, va anunciar l’obertura d’un expedient a la interventora per una suposada usurpació de funcions.
El passat dilluns 30 de maig, a la Comissió Informativa prèvia al Ple Ordinari, es va decidir precisament no elevar al Ple del dia 1 de Juny aquestes bases ja que es va considerar com a precipitat i mancat de temps pel seu estudi, donat que s’havia lliurat aquesta documentació pocs dies abans. En aquell mateix moment, a més, es va conèixer la presentació d’un informe suspensiu per part de la intervenció municipal respecte el mateix tema.
Per tant, tot i haver estat retirat de l’ordre del dia del Ple Extraordinari del dia 1 de juny, l’alcalde Miquel Forns va decidir, sorprenentment, treure el tema per a anunciar la no necessitat d’elevar aquestes bases al Ple Municipal per a la seva aprovació i mostrant, en una qüestió tan important per a Sitges, com són la contractació d’aquestes figures, una manca de participació i transparència vers les forces de l’oposició i la ciutadania de Sitges.
Destaquem la presència dels mitjans de comunicació locals, que no tenen presència en aquests plens extraordinaris sobre l’elecció dels components de les meses electorals, i que es van escenificar clarament quines són les formes del Govern i l’alcaldia en aquells aspectes en els quals les decisions no els hi són favorables, vetant la participació i el dret a rèplica per part de l’oposició.
No podem acceptar que, a banda de les consideracions legals i jurídiques que es derivin de l’expedient obert a la interventora, es faci cas omís a la decisió presa en una Comissió Informativa. En democràcia, les decisions i la voluntat del Ple, agradin o no, s’han de respectar.
És per això que li demanem a l’alcalde Forns el següent:
1er.- El respecte a qualsevol decisió tant del Ple com de les Comissions Informatives prèvies.
2on.- Obrir un procés de diàleg i participació sobre la figura del gerent i caps d’àrea amb la resta de les forces polítiques i la intervenció general.
Sitges, 10 de juny de 2016