Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Cursos formatius per afavorir l’ocupació

18/11/2015

Cursos formatius per afavorir l’ocupació

Cursos formatius per afavorir l’ocupació

Emprendre després de la malaltia i Sitges cara a cara amb el talent són les dues propostes que la Regidoria d’Ocupació, a través de Nivell 10, impulsa les properes setmanes. Totes dues activitats són gratuïtes.

Dos nous cursos formatius se sumen a les iniciatives dutes a terme per l’Ajuntament de Sitges per fomentar l’ocupació i l’emprenedoria a través de l’actualització i l’ampliació de coneixements. El regidor d’Ocupació, Ensenyament i Joventut, Eduard Carrillo, ha explicat que “creiem fermament en que la formació és un dels millors canals per fomentar l’emprenedoria i l’ocupació, ja que una persona ben formada està preparada per iniciar projectes propis i per reincorporar-se més fàcilment al mercat laboral”. És per aquest motiu, que la Regidoria d’Ocupació a través del CIES Nivell 10 continua avançant en la programació de cursos gratuïts amb dues noves propostes.

Sitges cara a cara amb el talent és la propera iniciativa en aquest àmbit i que es realitza en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf. Es tracta d’unes jornades amb un doble objectiu: retenir i atraure el talent local i que aquest no hagi de marxar a buscar oportunitats fora de Sitges, i que les empreses ubicades a la comarca coneguin els professionals més propers territorialment. Segons Carrillo, “a Sitges hi ha talent i considerem molt important que aquest pugui desenvolupar la seva trajectòria professional en empreses locals i comarcals. Volem que les empreses detectin el talent local i que, aquest, pugui treballar amb expectatives de futur sense haver de desplaçar-se a altres localitats”. Les jornades s’adrecen a persones amb estudis universitaris i residents a Sitges, amb o sense experiència professional, i a les empreses de diferents sectors de la zona que tinguin interès en conèixer a nous professionals.

El programa es desenvoluparà en tres dies. El 20 de novembre serà amb dues xerrades a càrrec de Carme Pérez, docent del Màster en Direcció de Recursos Humans de la Universitat Pompeu Fabra i autora de diferents llibres relacionats amb la selecció de personal, àmbit en el que la ponent compta amb una trajectòria de més de 35 anys. La primera conferència, Com detectar un bon candidat per a la meva empresa, s’adreça a les petites i mitjanes empreses amb l’objectiu d’oferir respostes i convidar a la reflexió sobre qüestions bàsiques per millorar els resultats obtinguts en els processos de selecció. La segona intervenció servirà a Carme Pérez per posar sobre la taula Què podem oferir els professionals a les empreses. Aquesta segona part s’adreça a persones en procés de cerca de feina.

Les jornades Cara a cara amb el talent continuaran els dies 23 i 25 de novembre, de les 10 a les 12 hores, amb sessions de preparació dels professionals per a les entrevistes cara a cara. La sessió servirà per estructurar el contingut curricular i competencial, amb la simulació de situacions d’entrevistes exprés.

Finalment, el 27 de novembre, hi haurà la sessió Cara a cara amb el talent, en què les empreses i persones interessades tindran cinc minuts per conèixer-se personalment en un cara a cara, de manera que el candidat tindrà tres minuts per presentar-se i l’empresa dos minuts per aclarir dubtes.

Les persones interessades en participar a les jornades es poden inscriure al Nivell 10 al telèfon 93 894 40 61 o al correu electrònic nivell10@sitges.cat.

La segona proposta formativa s’adreça a les persones que han patit un procés de malaltia greu o que pateixen alguna minusvalia i que volen reincorporar-se al mercat laboral per compte propi. Es tracta de la jornada Emprendre després de la malaltia, que organitza la Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de Sitges, a través del CIES Nivell 10 i en col·laboració amb la Mancomunitat i l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer). Carrillo ha explicat que “la força amb la que moltes persones reprenen la seva vida després d’una situació de malaltia greu pot ser també un motor per iniciar una empresa pròpia i donar un gir absolut al seu futur”.

El proper 11 de desembre, de les 9.30 a les 12 hores, l’Edifici Miramar acollirà la jornada que presenta un programa que treballarà la motivació personal; ajudarà a definir la idea de negoci, així com la seva viabilitat; parlarà sobre les habilitats necessàries per emprendre, i informarà sobre la possibilitat de rebre subvencions per al projecte. Durant la sessió es presentaran també tres experiències d’emprenedors que van iniciar els seus negocis en situacions similars i es clourà amb un debat entre els assistents. Les persones interessades en participar en aquesta activitat gratuïta s’han d’inscriure prèviament a www.sitges.cat.

Botiga on-line

Aquesta setmana, Nivell 10 ha acollit les primeres sessions sobre botiga on-line, ja que internet s’ha convertit en un dels canals més poderosos de venda i amb un major potencial de creixement.. De la mà de Susana Cordone, de la Consultoria de Màrqueting, Comunicació i IT, Acierta, una vintena de persones interessades en la venda a través de mitjans digitals han participat a la jornada formativa en què s’han explicat les claus per fer-ho correctament. La sessió ha servit per donar a conèixer les bases per poder iniciar una botiga online de la manera més òptima i efectiva, i establir les accions necessàries per donar-la a conèixer i que funcioni. El curs continuarà els dies 23 i 25 de novembre.