Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Cop policial contra les plantacions de marihuana al Garraf

06/04/2017

Cop policial contra les plantacions de marihuana al Garraf

marihuana garraf 

. El dispositiu dels Mossos d’Esquadra amb la col·laboració dels agents municipals de Canyelles i Olivella han permès detenir quatre joves i el comís de quasi 1.000 plantes de marihuana

. La droga intervinguda tindria un valor de venda en el mercat il·legal de mig milió d’euros

Agents de mossos d’Esquadra de la comissaria del Garraf, en col·laboració amb els agents municipals d’Olivella, en un dispositiu conjunt per tal d’esbrinar la ubicació i els responsables de plantacions de marihuana, van detenir el dimarts 4 d’abril, dos homes espanyols, de 23 i 36 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues i d’un delicte de defraudació de fluid elèctric. Aquest dispositiu també va comptar amb la col·laboració dels operaris d’una empresa subministradora d’electricitat.

Els investigadors van localitzar un domicili del municipi amb una potència elèctrica 50 ampers d’electricitat, quantitat molt elevada per tractar-se d’un domicili. A més a més, a l’exterior del garatge van observar dos aparells d'aire condicionat en funcionament, cables elèctrics que entraven directament a l'interior del garatge, amb totes les finestres i portes tapades perquè no entrés la llum solar. Indicis que van fer sospitar de la presència d’una plantació de marihuana al seu interior.

Els agents van parlar amb l’inquilí de la casa, un jove, al que l’haurien permès viure de manera gratuïta a canvi de fer funcions de vigilància de la casa.

Els investigadors van realitzar una entrada i escorcoll, on van intervenir unes 400 plantes de marihuana i la totalitat dels elements destinats al cultiu. Així mateix, els tècnics de la companyia elèctrica van inspeccionar la instal·lació, i van comprovar que la casa presentava una doble escomesa il·legal amb la finalitat de no facturar l’electricitat efectivament consumida a la casa.

Finalment els investigadors van detenir també l’home que hauria cedit la casa a canvi de realitzar la seva vigilància i al seu inquilí. Els dos detinguts van quedar en llibertat desprès de declarar en seu policial, a l’espera que els citi el jutge.

Detenció de dos homes per una altre plantació de marihuana indoor ubicada a Canyelles

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria del Garraf en col·laboració amb els agents municipals de Canyelles van detenir el dimarts 28 de març dos homes de nacionalitat italiana, de 24 i 37 anys i veïnatge desconegut, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues i d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Arran de la proliferació de plantacions de marihuana al Garraf, tipus indoor, els Mossos d’Esquadra conjuntament amb agents municipals de Canyelles treballen plegats en diversos dispositius policials per tal d’esbrinar-ne les ubicacions i qui són els seus responsables.

Així doncs, el dimarts 28 de març, agents de mossos d’Esquadra de la comissaria del Garraf van localitzar una casa de la urbanització Califòrnia del municipi amb quatre aparells d’aire condicionat, de grans dimensions, funcionant a ple rendiment. Així mateix, van poder observar una instal·lació de cablejat elèctric cap a l’interior del pàrquing, una escomesa endollada de manera il·legal al enllumenat i una gran quantitat de sacs industrials de terra. Tots aquests indicis van fer sospitar als agents de la presència d’una plantació de marihuana al seu interior.

Els agents van parlar amb els residents del domicili, dos homes que es trobaven a l’interior de la casa i aquests els van confirmar que, efectivament, tenien al seu càrrec un cultiu de marihuana pertanyent a una associació cannàbica, i que, a canvi de vigilar-ho, els deixaven dormir al domicili i rebien una retribució econòmica.

Els investigadors davant dels indicis trobats van detenir els dos homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Posteriorment, el jutjat d’instrucció número 3 de Vilanova i la Geltrú va autoritzar l’entrada i registre de la casa, on es va comprovar que el domicili era dedicat exclusivament al cultiu intensiu de marihuana en interior.

Concretament al soterrani, els investigadors van intervenir la totalitat dels elements destinats al cultiu de marihuana consistents en 69 làmpades de sodi de 600 watts, 3 aparells de filtrat d´aire, balances de precisió, dues màquines d´aire condicionat. També es van intervenir 600 plantes de marihuana i gairebé 8.000 euros en efectiu.

D’altra banda, un tècnic de la companyia elèctrica va inspeccionar la instal·lació del domicili i va comprovar que presentava una doble escomesa il·legal amb la finalitat de no facturar l’electricitat consumida.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.