Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Les cooperatives escolars Agnès World, Cooperkids, MKE, Six Time i Fet a mà presenten els seus productes

24/05/2018

Les cooperatives escolars posen els seus productes a la venda

Galeria Fotogràfica

cooperatives escolars sitges 2018

Avui fins les 14:00 pots comprar els productes de les cooperatives escolars de Sitges al Parc de Can Robert. Les cooperatives escolars Agnès World, Cooperkids, MKE, Six Time i Fet a mà de les escoles Miquel Utrillo, Agnès de Sitges, Escola Pia i Maria Ossó. Els nens de 5è i 6è de Primària han creat la seva marca, logo i han produït els seus propis productes.

Els nens tambè han fet rodolins i els professors de l'Escola de Música Municipal els ajudaran a posar música als mateixos  

Prop de 200 alumnes exposen els projectes emprenedors a la Fira de les Cooperatives 

Els estudiants de 5è i 6 de primària de 4 escoles de Sitges han posat a la venda aquest dijous al Parc de Can Robert els productes elaborats en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, el resultat de la feina duta a terme al llarg de tot el curs escolar. L’activitat ha estat amenitzada amb la música en viu dels professors de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall. 

Atrapasomnis, elements dissenyats per impressora 3D,   kits de cosir, articles de decoració o porta llapissos, són alguns dels productes que s’han pogut veure i comprar aquest dijous a la Fira de les Cooperatives Escolars que ha tingut lloc al Parc de Can Robert. Una part dels beneficis aconseguits es destinaran a una ONG triada per cada cooperativa en compliment de la responsabilitat social de l’empresa. 

En total, hi han participat prop de 200 alumnes de 5è i 6 de primària de les escoles Miquel Utrillo, Agnès de Sitges, Maria Ossó i Escola Pia. Tots ells han presentat els seus productes al públic de la mà de les cooperatives Cooperkids, Agnès World, F.A.M., SIX TIME i M.K.E. L’activitat ha estat amenitzada amb la música en viu dels professors de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall. 

El regidor d’Ensenyament i Joventut, Eduard Terrado, ha destacat que “treballar en equip és important perquè es poden aconseguir grans resultats. Més que la venda final el més significatiu és seguir tot el seu procés i a nivell educatiu té una gran significació”. 

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, ha visitat la fira acompanyada de la regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, ha remarcat la importància “que els infants puguin conèixer el funcionament d’una empresa, seguint tots els passos fins arribar a la venda final del producte. També és important que a través d’aquests projectes poden conèixer altres beneficis per a la societat i per a les empreses, com participar en projectes de caire social”. 

La creació de les cinc cooperatives, creades en el marc del projecte de Cultura emprenedora a l’escola, és un mètode d’ensenyament i permet a l’alumnat treballar les competències bàsiques per tirar endavant els projectes de manera molt pràctica.  Els participants  han realitzat de manera transversal aspectes com la comunicació verbal i escrita, la redacció, el càlcul, el disseny, les noves tecnologies, l’expressió gràfica o la creativitat, entre altres continguts. 

Al llarg del curs l’alumnat ha tingut un primer contacte amb el món emprenedor després de crear una cooperativa, decidir el nom i la finalitat de l’empresa, elaborar els estatuts, votar els càrrecs i organitzar les funcions de tots els membres, sol·licitar el NIF a l’Ajuntament i presentar la instància a l’OAC, dissenyar el logotip, i també, crear i gestionar l’espai web  i el compte de correu electrònic. L’experiència cooperativa també els ha permès presentar el projecte a Ràdio Maricel durant una entrevista i també a l’estudi de ràdio de l’escola Miquel Utrillo.  

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Sitges amb el suport de la Diputació de Barcelona, es realitza des de fa 6 cursos escolars i  també pretén fomentar entre els infants la capacitat de treball en equip i l’autonomia personal

21/05/2018

Les cooperatives escolars Agnès World, Cooperkids, MKE, Six Time i Fet a mà presenten els seus productes

cooperatives escolars sitges

Després de mesos de treball, les cooperatives organitzen la Fira de Cultura Emprenedora el proper 24 de maig al Parc de Can Robert per posar a la venda els seus productes. Aquests són el resultat de la posada en marxa de projectes empresarials escolars i suposen una primera experiència en matèria d'emprenedoria i cultura empresarial.

Les cooperatives escolars Agnès World, Cooperkids, MKE, Six Time i Fet a mà de les escoles Miquel Utrillo, Agnès de Sitges, Escola Pia i Maria Ossó han presentat avui els productes que han elaborat en els darrers mesos així com el projecte empresarial que ha acompanyat la seva producció en el marc del programa "Cultura emprenedora a l’escola" que impulsa el Centre d'Iniciatives Econòmiques Nivell 10 amb la Diputació de Barcelona.

Davant prop de 200 escolars de 5è i 6è de Primària, les cooperatives han explicat la funcionalitat i disseny dels seus productes, com els han produït i com s'han organitzat per tirar-los endavant. Des de materials escolars fins a figures decoratives, els escolars han treballat durant mesos en la seva producció adquirint d'aquesta manera una primera experiència en matèria d'emprenedoria i cultura empresarial.

En reconeixement al treball que han realitzat, els escolars ha rebut obsequis de mans de l'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, la regidora de Promoció Econòmica, Aurora Carbonell i el regidor d'Ensenyament, Eduard Terrado, que al llarg de l'acte han tingut paraules de motivació i encoratjament cap als alumnes.

Després d'aquests mesos de producció, la venda constitueix la fase final del projecte. Per oferir al públic els productes i poder adquirir-los, les cooperatives organitzen la Fira de Cultura Emprenedora el proper 24 de maig de 9.30 a 13.00 hores al Parc de Can Robert.

15/05/2017

Les cooperatives escolars preparen la Fira de Cultura Emprenedora

Fira de Cultura Emprenedora Sitges 2017Fira de Cultura Emprenedora Sitges 2017

La fira de venda dels productes que els escolars de 5è i 6è de Primària de quatre escoles de la vila tindrà lloc a la Fragata el proper dissabte 20 de maig

La Fragata de Sitges acollirà la fira de productes elaborats per les cooperatives escolars el proper dissabte 20 de maig a les 17.00 hores en el marc del programa "Cultura emprenedora a l’escola" que impulsa el Centre d'Iniciatives Econòmiques Nivell 10 amb la Diputació de Barcelona.

La venda dels productes serà la fase final d'un projecte que durant mesos ha treballat la constitució de sis cooperatives, organització i planificació de tot el procés de posada en marxa de les empreses, des del disseny dels productes fins a la seva producció.

Durant el curs, prop de 150 alumnes han treballat les capacitats i competències personals i de grup necessàries per tirar endavant el projecte empresarial, tractant aspectes com la comunicació verbal i escrita, la redacció, el càlcul, el disseny, les noves tecnologies, l'expressió gràfica o la creativitat, entre altres.

Abans de la fira però, les cooperatives realitzaran una presentació interna el proper 12 de maig, on es trobaran les cooperatives de les escoles Miquel Utrillo, Agnès de Sitges, Escola Pia i Maria Ossó en presència de l'Alcalde i regidors.