Log In

iniciar sessió

Heu oblidat la vostra contrasenya?

Subtotal de la cistella: 0,00 €

El govern municipal obrirà un procés de diàleg amb els veïns de Les Botigues per abordar les seves necessitats

 

12/11/2018 

El govern municipal obrirà un procés de diàleg amb els veïns de Les Botigues per abordar les seves necessitats

valoracio consulta les botigues 

La consulta a Les Botigues s’ha tancat aquest dissabte amb la finalització del procés de recollida d’opinions en el que han participat un total de 440 veïns i veïnes. En haver estat la participació inferior al 35% de participació, no es prendrà en consideració el parer majoritari, favorable en un 88,18% a la segregació de Sitges i la posterior annexió a Castelldefels. L’alcalde, Miquel Forns, ha anunciat que s’obriran converses amb el veïnat per “treballar un full de ruta” sobre el que cal fer en aquest nucli de població.

El govern municipal ha fet avui la valoració final del procés participatiu dut a terme al nucli de Les Botigues de Sitges en el que han votat 440 persones, el que representa un 24% de participació del total de la població major de 16 anys censada a Les Botigues de Sitges (1.858 persones). L’objectiu pel govern era saber si la ciutadania optava per la segregació del terme municipal de Sitges i la posterior annexió a Castelldefels.

El 88’18 % (388 vots) dels que han pres part en aquest procés han optat pel sí, un 11’36 % (50 vots) pel no i 2 vots en blanc. 

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha expressat que “el nostre compromís era interpretar el resultat que sorgís com una expressió de la voluntat popular sempre i quan se superés el percentatge del 35% de participació. Finalment, el resultat ha estat inferior”. El Batlle ha anunciat l’obertura d’un procés de diàleg amb el veïnat per “treballar un full de ruta per al present i futur proper per resoldre les seves necessitats”. La voluntat del govern és analitzar els resultats amb els veïns i valorar inversions i millores en serveis que cal abordar en aquest nucli. “Volem recollir en el document el que s’ha de fer en els propers mesos i anys i esperem que resulti útil per al proper Consistori”, ha dit Forns. Finalment, ha agraït “a totes les persones residents de Les Botigues de Sitges que han participat en el procés participatiu la seva implicació en aquesta experiència que buscava sondejar l’opinió dels veïns a títol individual”. 

Per la seva banda, el regidor de Participació Ciutadana, Josep Moliné, ha explicat que “estem davant d’una revolució democràtica i tecnològica dels nostres dies. Seguirem disposats a fer passos endavant i a canviar el model de participació per tal que la gent pugui incidir en les polítiques públiques”. Moliné ha recordat que “fins ara els grans projectes municipals els hem sotmès a la participació ciutadana. Aquesta és la primera vegada que hem aconseguit una participació tant elevada. Fins i tot si es compara aquesta experiència amb altres processos participatius a altres localitats com Barcelona amb la consulta de la Diagonal, on la participació obtinguda va ser del 12%. Per tant, crec que ens hem de sentir orgullosos d’aquesta experiència, que marca un punt d’inflexió i convidem els nous governs a no perdre aquest vocació”. 

Segons la primera tinent d’alcalde, Aurora Carbonell, “els processos participatius han d’anar a més. El procés no ha estat fàcil. Recordem que al maig la consulta va ser avortada per l’Estat espanyol. Per tant, per nosaltres ha estat un èxit de participació”. Carbonell encoratja “al nou consistori a seguir amb processos participatius i a entomar el que la gent ens digui”. 

La recollida d’opinions a Les Botigues de Sitges va començar dilluns passat de forma telemàtica, i divendres i dissabte s’ha pogut votar presencialment a l’OAC de Les Botigues de Sitges.

Més informació www.sitges.cat/lesbotiguesparticipa 

10/11/2018

El 23,68% dels veïns de Les Botigues de Sitges han votat 

resultats consulta botigues sitges

De les 1858 persones cridades a votar només han votat 440, un 23,68% del cens. Els resultats a la pregunta “Esteu d'acord que el nucli de Les Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?”  han estat 388 si, 50 no i 2 en blanc

La consulta de Les Botigues arriba al 23’7% de participació  

Un total de 440 veïns i veïnes de Les Botigues de Sitges han expressat la seva opinió en el procés participatiu que va començar dilluns i s’ha tancat avui dissabte. L’objectiu era saber si  la ciutadania optava per la segregació del terme municipal de Sitges i la posterior annexió a Castelldefels.  

Els veïns de Les Botigues de Sitges han votat en un 88’18 % (388 vots) pel sí i en un 11’36 % (50 vots) pel no, i 2 vots en blanc. En total la consulta ha aconseguit un 23’7% de participació el que signifiquen 440 persones del total de la població major de 16 anys censada a Les Botigues de Sitges (1.858 persones). Els resultats s’han sabut a les 20.30 hores després l’obertura de l’urna electrònica que guardava les opinions recollides des que va començar el procés participatiu el passat dilluns.  

Davant aquest resultat, la primera tinent d’alcalde, Aurora Carbonell, en nom del Govern Municipal, ha expressat que “el nostre compromís era interpretar el resultat que sorgís com una expressió de la voluntat popular sempre i quan se superés el percentatge del 35% de participació. Finalment, el resultat ha estat inferior i això ens mou a millorar els mecanismes de participació ciutadana de cara a aconseguir una major implicació de la ciutadania en futures consultes i processos participatius, sigui quina sigui la qüestió que se sotmeti a debat”.  

El Govern de Sitges ha agraït a totes les persones residents de Les Botigues de Sitges que en els darrers dies han participat en el procés participatiu “la seva implicació en aquesta experiència que buscava sondejar quina era la seva opinió sobre una possible segregació de Sitges i la posterior annexió al municipi de Castelldefels”.  

La recollida d’opinions va començar dilluns de forma telemàtica, i divendres i dissabte  s’ha pogut votar presencialment a l’OAC de Les Botigues de Sitges.  

Els representants del Govern Municipal valoraran els resultats d’aquest procés participatiu en una roda de premsa convocada el proper dilluns, 12 de novembre, a les 12 hores a la Sala de Juntes de la Casa de la Vila.

05/11/2018 

La ciutadania de Les Botigues opina telemàticament des d'avui sobre la seva segregació 

 les botigues sitges

 

Es pot participar des de qualsevol ordinador, mòbil o tauleta a través del web www.sitges.cat/lesbotiguesparticipa fins dissabte a les 20.30 hores. També es pot fer presencialment a l’OAC de Les Botigues els dies 9 i 10 de novembre. 

Un total de 1.858 veïns i veïnes majors de 16 anys de Les Botigues opinen des d'avui i fins dissabte a les 20.30 hores, per via telemàtica, sobre si volen segregar-se del terme municipal de Sitges i annexionar-se al municipi de Castelldefels. La votació es pot efectuar des de qualsevol dispositiu electrònic; ordinador, telèfon mòbil o tauleta, amb accés al correu electrònic personal. 

Paral·lelament, les persones que opten per deixar la seva opinió de forma presencial poden fer-ho a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Les Botigues de Sitges, situada al Passeig de Les Botigues de Sitges, 1, el divendres 9 i dissabte 10 de novembre, entre les9.00 ales 20.00 hores. 

El web www.sitges.cat/lesbotiguesparticipa recull tota la informació sobre el procés de participació. La pregunta que es formula és “Esteu d'acord que el nucli de les Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?” i la resposta serà si o no.

23/10/2018 

S'inicia la fase informativa del procés participatiu de Les Botigues de Sitges 

proces participatiu les botigues sitges

Els ciutadans empadronats a Les Botigues de Sitges podran participar en el procés participatiu per tal de donar la seva opinió sobre si volen continuar formant part del municipi de Sitges o bé a Castelldefels. El procés participatiu tindrà lloc del 5 al 10 de novembre.

La fase informativa del procés participatiu de Les Botigues de Sitges ha donat el tret de sortida aquesta setmana. Durant aquest termini, que s’allargarà fins el 4 de novembre, es donarà a conèixer tots els detalls sobre el procés als veïns i veïnes. El proper dimecres, 24 d'octubre, l’Ajuntament de Sitges oferirà una audiència pública oberta que comptarà amb l’assistència de l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, i membres del govern. L’audiència tindrà lloc al local social de Les Terrasses de Sitges a les set de la tarda. 

Del 5 al 10 de novembre serà el moment en què la ciutadania podrà expressar la seva opinió sobre si volen seguir formant part del municipi de Sitges o bé integrar-se al de Castelldefels. La pregunta que es formularà a la ciutadania durant aquests dies és “Esteu d'acord que el nucli de Les Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?” i la resposta serà sí o no. 

En el procés participatiu podran participar, telemàticament o de forma presencial, les persones majors de 16 anys empadronades al nucli de Les Botigues abans de l’1 de gener de 2018. La votació telemàtica s’obrirà el 5 de novembre a les nou del matí i es podrà votar fins el 10 de novembre a dos quarts de nou del vespre. La votació telemàtica es pot efectuar des de qualsevol dispositiu electrònic (ordinador, telèfon mòbil o tauleta) amb accés al correu electrònic personal. En canvi, la votació presencial es podrà efectuar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Les Botigues (passeig Marítim, 1) els dies 9 i 10 de novembre, de nou del matí a vuit del vespre. 

L’obertura de l’urna digital s’efectuarà automàticament a les 20’30h del 10 de novembre.

Més informació a http://www.sitges.cat/lesbotiguesparticipa

17/10/2018 

El Govern Municipal opta per convocar un procés participatiu a Les Botigues de Sitges 

 proces participatiu les botigues sitges

 

Els ciutadans empadronats a Les Botigues de Sitges podran participar en el procés per tal de donar la seva opinió sobre si volen continuar formant part del municipi de Sitges o bé pertànyer a Castelldefels. El procés participatiu serà del 5 al 10 de novembre.  

L’Ajuntament de Sitges convoca la ciutadania de Les Botigues de Sitges del 5 al 10 de novembre a un procés participatiu per saber si volen seguir formant part del municipi de Sitges o bé integrar-se al de Castelldefels. La pregunta que es formularà a la ciutadania és “Esteu d'acord que el nucli de les Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?” i la resposta serà si o no.  

Durant la presentació, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha recordat que “el passat mes de maig es va voler celebrar una consulta popular no referendària per conèixer l'opinió dels veïns sobre el futur de Les Botigues de Sitges i si volien segregar-se del terme municipal. Aquesta consulta va ser advertida legalment i suspesa, i no es va poder celebrar. El que fem ara és tirar endavant un procés participatiu per recollir opinions”.  

La primera tinent d’alcalde, Aurora Carbonell, ha manifestat que “el govern estem fermament a favor de la participació ciutadana i la transparència. Ho tenim al Pla de Mandat. Hem fet altres processos de participació, com en el cas de la neteja o el Pla d’Equipaments. Demostrem que realment hi creiem i que els ciutadà s'acostumi a participar. Participar és democràtic”.  

Per participar en el procés participatiu es pot optar per fer-ho a través www.sitges.cat/lesbotiguesparticipa o bé presencialment en el moment d’emetre l’opinió. També cal ser major de 16 anys i estar empadronat al nucli de Les Botigues abans de l’1 de gener de 2018. Es tracta de 1.858 persones, segons el cens tancat a data de 31 de desembre de 2017 i el total d’habitants censats a Les Botigues de Sitges és de 2.374.  

La votació telemàtica s’obrirà el 5 de novembre a les nou del matí i es podrà votar fins el 10 de novembre a dos quarts de nou del vespre. La votació telemàtica es pot efectuar des de qualsevol dispositiu electrònic (ordinador, telèfon mòbil o tauleta) amb accés al correu electrònic personal.  

La votació presencial es podrà efectuar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Les Botigues (passeig Marítim, 1) els dies 9 i 10 de novembre, de nou del matí a vuit del vespre. Les persones que es trobin a l’interior de l’OAC en el moment de tancar, podran exercir el seu vot fins dos quarts de nou del vespre. L’obertura de l’urna digital s’efectuarà automàticament a les 20’30h del 10 de novembre.  

La peculiaritat d’aquest procés és que els ciutadans i les ciutadanes podran expressar les seves opinions de dues maneres diferents, telemàtica o presencial, però totes dues amb mitjans electrònics, és a dir, sense urna. 

Fases del procés  

El procés participatiu constarà d’una primera fase informativa i deliberativa del 22 d’octubre al 4 de novembre en què es donaran a conèixer tots els detalls sobre el procés als veïns i veïnes i en què s’oferirà una sessió oberta a la ciutadania. Durant aquest temps, els diferents col·lectius, entitats i formacions polítiques interessades podran fer campanya de l’opció que defensin.  

Finalment, tindrà lloc la fase de valoració de la proposta, del 5 al 10 de novembre es recolliran les opinions de la ciutadania sobre la seva pertinença al municipi de Sitges o de Castelldefels en forma de votació.  

Amb el resultat del procés, el Govern Municipal prendrà nota de l’opinió de la ciutadania de les Botigues però la decisió final correspondrà als ajuntaments de Sitges i Castelldefels i, en darrer terme, ala Generalitatde Catalunya.  

El procés participatiu en xifres  

 • Cal ser major de 16 anys i estar empadronat al nucli de Les Botigues abans de l’1 de gener de 2018.
 • Poden participar un total de 1.858 persones
 • El total d’habitants censats a Les Botigues de Sitges és 2.374
 • Població (2017): 28.527 habitants, segons dades de l’IDESCAT  

Les votacions  

 • Vot telemàtic: del 5 de novembre a les 9h al 10 de novembre a les 20.30h
 • Vot presencial: el 9 i 10 de novembre (OAC de Les Botigues de Sitges 9h a 20h).

24/07/2018 

El Govern Municipal convocarà de nou la consulta a Les Botigues amb una nova fórmula

 consulta botigues sitges

La consulta es farà de forma electrònica entre la setmana del 5 a l’11 de novembre. El Govern Municipal i els grups polítics que hi donen suport, prèvia informació a la Junta de Portaveus, han reprès el procés participatiu amb un nou mecanisme que estarà tutelat per una empresa especialitzada amb processos participatius electrònics i manté una línia de comunicació amb la Delegació del Govern d’Espanya. 

El Govern Municipal i els grups politics que hi donen suport tornen a reprendre el procés participatiu a Les Botigues de Sitges per conèixer l’opinió dels veïns i veïnes d’aquesta zona i saber si volen continuar formant part del terme municipal de Sitges, o bé, si volen optar per la segregació de Sitges i annexionar-se a Castelldefels. El govern inicia un nou mecanisme, després d’haver informat a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sitges, que permetrà a les persones que estiguin empadronades a Les Botigues expressar la seva posició aquesta vegada de forma electrònica. 

La consulta es preveu fer entre els dies 5 i 11 de novembre, i l’objectiu és que hi hagi més d’un dia de votació per tal de facilitar la participació, tal com havien reclamat els veïns i veïnes. 

El mecanisme estarà ara guiat per una empresa especialitzada amb consultes electròniques. Per participar caldrà que la ciutadania estigui empadronada a la zona i s’inscrigui en un registre de manera voluntària. D’aquesta manera, s’evitarà haver d’usar el cens municipal. 

El Govern Municipal manté una línia de comunicació amb la Delegació del Govern d’Espanya amb l’objectiu de garantir la viabilitat del procés participatiu. 

La possible segregació afectaria al nucli de Les Botigues de Sitges i Port Ginesta, i dependria d'un acord final entre els ajuntaments de Sitges i Castelldefels, i l'aprovació de la Generalitat de Catalunya. 

Les persones que podran participar són els ciutadans i ciutadanes empadronats a Les Botigues de Sitges majors de 16 anys. 

Aquesta seria igualment, una consulta no referendària i no vinculant. Amb el resultat de la consulta, el govern adquirirà un compromís municipal sempre i quan se superi una participació superior al 35% del cens electoral. Es considerarà expressió majoritària de la voluntat popular aquella opció amb major resultat, sempre i quan superi el 50% dels vots totals escrutats. Els mateixos condicionants que la consulta prevista i posteriorment suspesa pel 26 de maig.

25/05/2018  

L’Ajuntament de Sitges suspèn la consulta popular de Les Botigues per l’advertiment de la Delegació del Govern espanyol

 

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, assegura que “buscarem la manera de poder fer la consulta amb les màximes garanties”. El Govern Municipal i la CUP denuncien les formes de la Delegació del Govern amb les que s’ha comunicat la decisió de suspendre la Consulta Popular.

La Delegació del Govern de l’Estat a Barcelona ha demanat a l’Ajuntament de Sitges, via trucada i correu electrònic, que no se celebri la consulta popular no referendària de caràcter sectorial sobre la segregació de Les Botigues convocada per a aquest dissabte, 26 de maig, perquè al seu parer requereix d’una autorització prèvia del Consell de Ministres. Davant el risc que, efectivament, la consulta sigui suspesa, des del Consistori s’ha avaluat la situació i s’ha considerat convenient desconvocar-la. Altres municipis en situacions similars, com Tossa de Mar, han vist suspesos procediments participatius com l’iniciat a Sitges a pocs dies de celebrar-se. 

El Govern Municipal denuncia la decisió adoptada per la Delegació del Govern “perquè fa una interpretació extensiva i errònia del que és un referèndum. En el seu raonament, barreja la Llei de Bases de Règim Local, de 1985, que fa referència a consultes populars amb efectes jurídics, amb la iniciativa participativa engegada per l’Ajuntament de Sitges”, tal com ha explicat l’alcalde de Sitges, Miquel Forns. 

El Batlle ha assegurat que “el que volíem era tirar endavant una consulta no referendària, fonamentada en la Llei de Consultes no Referendàries del Parlament de Catalunya. Cal recordar que la voluntat de la iniciativa és conèixer el que pensen els veïns empadronats a Les Botigues de Sitges per posteriorment sotmetre-ho a la consideració del ple de l’Ajuntament de Sitges, posteriorment al de l’Ajuntament de Castelldefels i en darrera instància a la Generalitat de Catalunya. Un procés participatiu en tota regla que cap semblança té amb un referèndum vinculant, més enllà de convidar a la ciutadania a ficar una butlleta en una urna”. 

Miquel Forns denuncia que “si recriminable ens sembla la decisió i el raonament de la Delegació del Govern, més criticables ens semblen les formes amb què se’ns han comunicat per extemporànies i per allunyades del que hauria de ser el normal en un estat de dret i en una democràcia avançada del segle XXI. El correu electrònic s’ha enviat a pocs dies de la votació, prèvia trucada a l’alcalde, quan la decisió de tirar endavant la consulta ja es va fer pública fa tres anys en la presentació del Pla de Mandat 2015-2019; quan el ple hi va donar suport fa mesos, i quan portem setmanes de campanya comunicativa amb un ampli ressò mediàtic i a les xarxes socials”. 

Per a la primera tinent d’alcalde, Aurora Carbonell “no dubtem que la voluntat de l’Estat ha estat aixafar sense contemplacions un procés participatiu modèlic. El que ha estat un treball de mesos s’ho volen carregar i dinamitar ara d’una revolada mitjançant un escrit a l’Advocacia General de l’Estat. Tot plegat, amb la finalitat d’imposar els plantejaments propis d’unes formes de governar autoritàries”. Aurora Carbonell destaca que “la manera de fer de l’Estat segueix un patró molt clar. Nosaltres denunciem l’atac vergonyant i flagrant a l’autonomia local, les polítiques de participació i les lleis catalanes i també denunciem la ‘urnafòbia’ que demostren”. 

El govern municipal de l’Ajuntament de Sitges es manté ferm en “compartir amb la ciutadania les decisions més transcendentals. Nosaltres volem saber què pensen els veïns de les Botigues de Sitges sobre una qüestió tan important per a ells com ho és la seva pertinença a Sitges o a Castelldefels i seguirem buscant la manera de conèixer la seva opinió”, ha dit Miquel Forns. En aquest sentit, l’alcalde ha anunciat que “buscarem la manera de poder fer la consulta popular amb les màximes garanties per obtenir l’opinió majoritària dels veïns i veïnes, ja que ens hi obliga la nostra condició d’administració pública local democràtica i el compromís adquirit davant d’una ciutadania”. 

Per al portaveu del Govern Municipal i regidor de Govern Obert, Josep Moliné, “aquest compromís ens fa avançar en formes de gestió més obertes i participatives. Nosaltres hem pitjat l’accelerador per garantir la participació i la transparència. Ho hem fet convençuts i molt orgullosos de tot el procés dut a terme. Acurat i respectuós. Per tant, és contradictori avançar cap a una societat transparent i que dos dies abans d’una consulta, ens l’aturin”. 

Segons el regidor de la CUP, Pol Vigó, “avui s’ha produït un fet molt greu. Un atac a l’autonomia local i un atac també al dret a decidir de la ciutadania sobre el seu futur. I tot plegat, mitjançant un avís gens formal. L’Estat ens està convertint en una gestoria i vulnera qualsevol dret”. 

Els antecedents 

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, va signar el decret de convocatòria de la consulta el 26 de març de 2018. Amb el resultat de la consulta, el govern adquiria un compromís municipal amb la ciutadania sempre i quan se superés una participació superior al 35% del cens electoral. 

La campanya electoral es va inicial el 4 de maig i finalitzava avui, dia 25 de maig, termini durant el qual s’han pogut escoltar totes les opcions. La votació es realitzava presencialment el dia 26 de maig de nou del matí a vuit de la tarda a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà situada al Passeig Marítim de Les Botigues, número 1. 

En total, estaven cridades a participar en aquesta votació 1.858 persones majors de 16 anys. Els votants havien de respondre la pregunta plantejada en les tres llengües oficials de Catalunya (català, castellà i aranès): “Esteu d’acord que el nucli de Les Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?”. I la resposta tenia una fórmula binària: sí o no. 

Com a sistema de garanties, l’Ajuntament va crear una comissió de seguiment d’acord amb el que estableix l’article 16.1 de la Llei 10/2014 formada pel Jutge de Pau i responsables i tècnics municipals com el secretari general; el gerent; el cap d’Organització; el responsable del padró municipal i un referent de la regidoria de Participació Ciutadana.

24/05/2018

Es suspèn la consulta de Les Botigues de Sitges 

La Delegació del Govern de l’Estat a Barcelona ha demanat a l’Ajuntament de Sitges la immediata suspensió de la consulta popular no referendària de caràcter sectorial sobre la possible segregació del nucli de Les Botigues de Sitges convocada per a dissabte vinent, 26 de maig. Segons l’opinió dels advocats de l’Estat, no es disposa d’autorització prèvia per part del Govern de l’Estat, que ha de ser emesa a través del Consell de Ministres. 

El govern municipal de l’Ajuntament de Sitges manifesta el seu total desacord amb aquesta interpretació i la seva perplexitat amb el procediment seguit per comunicar-ho, a pocs dies de la consulta i via trucada a l’alcalde i correu electrònic. Considera que des del Consistori s’ha seguit en tot moment el procediment legal amb rigor i transparència a l’hora de preparar aquest procés participatiu. 

Escoltada l’opinió de la comissió de seguiment de la consulta, el govern municipal ha decidit la seva suspensió. Amb aquesta mesura es vol protegir en tot moment els treballadors públics i els tercers compromesos en el desenvolupament i organització del procés. 

El govern municipal referma el seu compromís, expressat en el Pla de Mandat, de conèixer l’opinió dels veïns i veïnes del nucli de Les Botigues en aquest assumpte, i continuarà potenciant la participació ciutadana com a instrument necessari per aprofundir en la qualitat democràtica de la nostra societat.

23/05/2018 

Més de 1.800 veïns de Les Botigues estan cridats dissabte a la consulta sobre si volen segregar-se de Sitges i annexionar-se a Castelldefels 

 consulta les botigues de sitges

El centre de votació obrirà portes aquest dissabte 26 de maig a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Les Botigues de Sitges, situada al Passeig Marítim de Les Botigues de Sitges 1, entre les 9.00 i les 20.00 hores de forma ininterrompuda. 

El proper dissabte 26 de maig, un total de 1.858 persones majors de 16 anys residents a Les Botigues de Sitges estan convocats a respondre amb un sí o un no a la pregunta: “Esteu d’acord que el nucli de Les  Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?” que es formularà també en castellà i aranès. 

El centre de votació estarà ubicat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Les Botigues de Sitges, situada al Passeig Marítim de Les Botigues de Sitges 1, i obrirà de forma ininterrompuda entre les 9.00 i les 20.00 hores. Els electors podran portar emplenada la papereta que van rebre al seu domicili o també trobaran paperetes al centre de votació. Per poder dipositar la seva opinió hauran d'acreditar-se amb el DNI. 

Per consultar tot el relacionat amb el procés de consulta, com ara l'estudi econòmic, el material de votació o la normativa del procés, l'Ajuntament ha habilitat el web www.sitges.cat/consultalesbotigues. Aquest web oferirà a partir de l'inici de la campanya un formulari per vehicular totes les opinions i consultes. 

La tercera audiència dóna resposta als darreres qüestions dels veïns 

L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, el regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Castelldefels, Jordi Maresma, i el gerent i directors d'àrea de l'Ajuntament de Sitges, van donar resposta a les qüestions plantejades pel públic en la tercera de les audiències públiques a falta de pocs dies per a la celebració de la consulta popular.

Des que es va iniciar la campanya per fomentar la participació el passat 4 de maig, l'Ajuntament de Sitges ha celebrat tres audiències amb els veïns per explicar el procés de la consulta popular, oferir dades comparatives sobre tributs i serveis i donar resposta a les qüestions dels assistents. 

09/05/2018

L'ajuntament presenta dades sobre impostos, serveis urbans i seguretat al veïnat de Les Botigues de Sitges de cara a la consulta

audiencia les botigues de sitges

La tercera i darrera audiència pública de l'ajuntament abans de la celebració de la consulta popular se celebrarà el proper dimarts 22 de maig al local social de Les Terrasses de Sitges

L'Ajuntament de Sitges ha celebrat dimarts la segona de les audiències públiques sobre la consulta popular de Les Botigues de Sitges en la que va presentar una comparativa de tributs i impostos entre els municipis de Sitges i Castelldefels, així com les inversions previstes en matèria de serveis urbans i la situació actual en l'àmbit de la prevenció i la seguretat al barri.

Davant una cinquantena de veïns i veïnes, tècnics municipals van presentar algunes dades en un exercici d'oferir al públic dades objectives perquè els electors pugin extreure les seves pròpies opinions. La intenció de l'ajuntament és fomentar la màxima participació el dia de la consulta.

La tercera i darrera audiència pública de l'ajuntament abans de la celebració de la consulta popular, en que unes 1.800 persones veïnes de Les Botigues i empadronades a Sitges estan cridades a votar, se celebrarà el proper dimarts 22 de maig al local social de Les Terrasses de Sitges, a les set de la tarda, per resoldre les qüestions que puguin plantejar els veïns. 

08/05/2018 

Arrenca la campanya sobre el procés de consulta de Les Botigues

 campanya botigues de sitges

Miquel Forns va comentar que “la celebració de la consulta és com a conseqüència de l’aposta per obrir la institució a la ciutadania i per implementar processos participatius”. 

L’alcalde, Miquel Forns, i el regidor de Govern Obert, Josep Moliné, van presentar aquest divendres als mitjans de comunicació l’inici de la campanya sobre el procés de consulta popular no referendària de caràcter sectorial i no vinculant per conèixer la seva opinió sobre si volen continuar formant part del terme municipal de Sitges, o bé, si volen optar per la segregació de Sitges i annexionar-se a Castelldefels. 

L’alcalde Miquel Forns va destacar que “aquest govern farà campanya única i exclusivament per la participació”. En aquest aspecte ha recordat que “pel que fa a l’àmbit institucional, en el marc de la campanya, els veïns o veïnes de Les Botigues de Sitges tindran ocasió d’assistir a dues audiències publiques els dies 8 i 22 de maig, que se sumen a la primera que varem celebrar fa dues setmanes per presentar el procés”. 

Aquesta consulta, segons Forns, “és com a conseqüència de l’aposta per obrir la institució a la ciutadania i per implementar processos participatius. Per aquest motiu s’ha decidit traslladar als propis ciutadans d’aquest sector si volien o no seguir a Sitges”. 

El regidor de Govern Obert,  Josep Moliné, va explicar els detalls de la campanya. “S’ha iniciat la bustiada de 1.000 sobres que contenen flyers informatius i dues paperetes legals de votació, així com els seus sobres corresponents. També s’ha iniciat la penjada de 200 banderoles a les principals vies de circulació de Les Botigues de Sitges”, va explicar.

30/04/2018 

La campanya per la consulta de Les Botigues de Sitges comença divendres 


El període de campanya per la consulta popular no referendària a les Botigues de Sitges convocada per al 26 de maig vinent dóna el tret de sortida aquest divendres, 4 de maig. Durant aquest període, s’obre el debat sobre els diferents arguments que planteja la pregunta adreçada als residents d’aquest nucli: ‘Esteu d’acord que el nucli de Les Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?’. Tots aquells que vulguin informació, exposar dubtes o proposar suggeriments sobre aquest procés ho poden fer a través del web www.sitges.cat/consultalesbotigues. 

La campanya de la consulta popular del dia 26 de maig sobre la possible segregació del nucli de Les Botigues de Sitges i Port Ginesta i la seva annexió al municipi de Castelldefels s’iniciarà el divendres 4 de maig. Més enllà de les accions que puguin organitzar els defensors de les diferents opcions de la consulta, l’Ajuntament de Sitges preveu diferents actes i iniciatives amb la finalitat d’informar sobre la iniciativa i el seu abast i de promoure la participació entre els residents a Les Botigues. 

Així, el dimarts, 8 de maig, a les set de la tarda, s’oferirà una audiència pública al local social de Les Terrasses, amb la presència de tècnics municipals, per informar de les repercussions de la consulta en els àmbits d’impostos i tributs, serveis urbans i inversions.

 Aquesta serà la segon audiència que oferirà l'Ajuntament després que el passat dia 16 d’abril es va celebrar la primera per explicar als veïns el funcionament general del procés de la consulta popular. 


Una web per a la participació ciutadana a www.sitges.cat/consultalesbotigues 

Per consultar tot el relacionat amb el procés de consulta, com ara l'estudi econòmic, el material de votació o la normativa del procés, l'Ajuntament ha habilitat el web www.sitges.cat/consultalesbotigues. Aquest web oferirà a partir de l'inici de la campanya un formulari per vehicular totes les opinions i consultes. 

Per respondre a aquestes consultes i suggeriments, l'Ajuntament oferirà el dia 22 de maig una tercera audiència pública, també per resoldre les qüestions que puguin sorgir de darrera hora, quan faltaran només quatre dies per a la celebració de la votació. Novament, l’acte tindrà lloc a les set de la tarda, al local social de Les Terrasses. 

El proper dissabte 26 de maig, un total de 1.858 persones majors de 16 anys residents a Les Botigues de Sitges hauran de respondre amb un sí o un no a la següent pregunta: “Esteu d’acord que el nucli de Les Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?”. Malgrat el caràcter no referendari de la votació, el govern municipal ha anunciat que es compromet amb el resultat de les urnes, sempre i qual la participació superi el 35% del cens electoral.

26/03/2018

L’Ajuntament de Sitges convoca per al 26 de maig la consulta sobre el futur de Les Botigues

 

conculta botigues de sitgesL’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha anunciat aquest dilluns la data i la pregunta de la consulta no referendària sobre el futur del nucli de Les Botigues de Sitges. La consulta permetrà conèixer l’opinió dels veïns i les veïnes d’aquest sector i saber si volen seguir formant part del terme municipal de Sitges o adherir-se a Castelldefels. Un total de 1.858 persones, majors de 16 anys empadronades a Les Botigues, estan cridades a votar.  

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha signat aquest dilluns el decret de convocatòria de la consulta no referendària sobre el futur de Les Botigues de Sitges per al 26 de maig. La consulta permetrà conèixer l’opinió dels habitants del barri sobre si volen continuar formant part del terme municipal de Sitges, o bé, si volen optar per la segregació de Sitges i annexionar-se a Castelldefels. 

Durant la presentació als mitjans, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha manifestat que "la consulta sobre el futur de Les Botigues de Sitges és un dels grans compromisos amb un important valor històric. Des dels anys vuitanta, les reclamacions veïnals de millores en serveis i equipaments han estat una constant a l’alça en paral·lel amb el increment de població que ha anat experimentant aquest sector". Forns ha afegit que "per aquest motiu, un govern com el nostre, que aposta per obrir la institució a la ciutadania i per implementar processos participatius, es va decidir a traslladar als propis ciutadans d’aquest sector si volien o no seguir a Sitges". 

Per la seva banda,la primera Tinentd'Alcalde, Aurora Carbonell, ha expressat que "ara els toca el torn a la ciutadania del poble de Les Botigues de Sitges, en una consulta amb totes les garanties, que segueix el que disposa la llei". La tinent d'Alcalde ha dit que "el següent pas és posar-nos a treballar perquè aquesta convocatòria sigui tot un èxit. Des del govern estem convençuts que, sigui quin sigui el resultat, els ciutadans sabran aprofitar l’oportunitat que se’ls ofereix". 

Per al regidor d’Hisenda, Organització i Govern Obert, Josep Moliné, "avui obrim un nou procés de participació democràtica que ens fa especial il·lusió perquè donem resposta a un compromís adquirit en el Pla de Mandat". "Es tracta d’una consulta no referendària de caràcter sectorial i no vinculant. Amb el resultat, el que fem és adquirir un compromís municipal sempre i quan se superi una participació superior al 35% del cens electoral i es considerarà una expressió majoritària de la voluntat popular l’opció amb major resultat. 

Des de la CUP, Xavier Nin, ha manifestat el suport del seu grup “en donar la veu al poble a l'hora de decidir el seu dia a dia. Les preguntes s'han consensuat al màxim entre grups. Les administracions involucrades hauran de treballar per a que sigui un èxit". 

Una consulta no referendària de caràcter sectorial i no vinculant 

Amb el resultat de la consulta, el govern adquirirà un compromís municipal sempre i quan se superi una participació superior al 35% del cens electoral. Aquest però serà un primer pas, perquè posteriorment els ajuntaments de Sitges i Castelldefels s’hauran de posar d’acord i, si no ho fan, hi haurà d’intervenir el Parlament. 

La campanya electoral s’iniciarà el 4 de maig i s’allargarà fins al 25 de maig a les 23.59 hores, termini durant el qual es podran escoltar totes les opcions, tant a favor com en contra. 

La votació es realitzarà presencialment el dia 26 de maig de nou del matí a vuit de la tarda de manera ininterrompuda a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà situada al Passeig Marítim de Les Botigues, número 1. Ala web municipal www.sitges.cat es podrà trobar tota la informació de la consulta. 

En total, estan cridades a participar en aquesta votació 1.858 persones majors de 16 anys (joves que hagin fet els 16 anys entre l’1 de gener i el dia de la data de la consulta inclòs). Els votants hauran de respondre la pregunta formulada en les tres llengües oficials de Catalunya (català, castellà i aranès): “Esteu d’acord que el nucli de Les  Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?”. La resposta tindrà una fórmula binària: sí o no. 

Tots els votants hauran d’acreditar la seva identitat mitjançant la presentació del document nacional d’identitat, passaport o el permís de conduir, llevat de les persones estrangeres que hauran d’acreditar mitjançant la targeta d’identitat de l’estranger, passaport o document d’identitat amb el seu número d’identitat a l’estranger. 

Per poder fer la campanya, l’Ajuntament de Sitges facilitarà locals o espais. La resolució definitiva amb l’assignació dels llocs es publicarà el 3 de maig al web municipal 

Com a sistema de garanties, es crearà una comissió de seguiment amb seu a l’ajuntament d’acord amb el que estableix l’article 16.1 dela Llei10/2014 que estarà formada pel Jutge de Pau i responsables i tècnics de l’ajuntament com el secretari general; el gerent; el cap d’Organització; el responsable del padró municipal i un referent de la regidoria de Participació Ciutadana. 

Per tal de vetllar pel procés, l’Ajuntament posarà a disposició dues persones amb experiència en processos electorals i també facilitarà altres mitjans personals i tècnics perquè la consulta es desenvolupi amb normalitat. Entre els mitjans tècnics, hi ha dues  urnes, una cabina, les paperetes i sobres suficients. 

Un cop finalitzi la votació, els membres de la mesa de la consulta duran a terme el recompte provisional de les paperetes mitjançant un escrutini, que serà públic. La mesa estarà formada per un president i dos vocals, que s’escolliran mitjançant un sorteig, que es farà el 19 d’abril. Els membres de la mesa hauran de presentar-se a les 8 del matí i la mesa haurà d’estar constituïda a les 08.30 hores. 

Quines organitzacions poden participar en la campanya? 

Són organitzacions socials o professionals amb personalitat jurídica i formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament. En qualsevol dels casos, caldrà presentar la sol·licitud de participació en un termini de 15 dies a comptar des de la data de publicació del Decret de convocatòria del DOGC. 

Calendari del procés participatiu 

 • El dia 29 de març es publicarà el decret de convocatòria de la consulta signat per l’alcalde de Sitges al DOGC.
 • El dia 30 de març es publicarà el cens provisional a l’OAC.
 • El dia 30 de març s’obre el termini per a organitzacions socials o professionals o formacions polítiques que vulguin formar part del procés de consulta.
 • El dia 10 d’abril es publicarà el cens definitiu a l’OAC.
 • El dia 19 d’abril finalitza el termini per sol·licitar formar part del procés.
 • El dia 19 d’abril també es farà el sorteig dels membres de les meses.
 • El dia 24 d’abril aprovació i ubicació de la llista dels locals disponibles i materials de campanya.
 • Del 25 al 30 d’abril termini per a sol·licitar locals i espais públics per dur a terme la campanya electoral.
 • El dia 3 de maig aprovació del decret de distribució de locals i materials de campanya.
 • Finalment, del 4 al 25 de maig tindrà lloc la campanya electoral.
 • I el termini acabarà el dia 26 de maig amb la consulta.

 Antecedents de la consulta 

Les Botigues de Sitges és un nucli del terme municipal de Sitges situat a 15 quilòmetres de distància del casc antic. El ple ordinari de 18 de desembre de 2017 va aprovar la declaració institucional perquè els veïns i veïnes de Les Botigues de Sitges expressin mitjançant una consulta popular no referendària la seva posició respecte la segregació del Barri de Les Botigues de Sitges, a l’extrem nord-oriental del municipi, junt al terme municipal de Castelldefels.  

La consulta és una de les accions de polítiques participatives de l’equip de govern acordades ambla CUP en el marc del pacte d’estabilitat.