Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Constitució del 15é Consell d'infants a Sitges

18/06/2018

Cloenda del XVè Consell d’Infants

Galeria Fotogràfica

cloenda consell infants sitges

L'acte de cloenda del XVè Consell d’Infants s'ha fet al Centre Cultural Miramar on els representants del Consell d'Infants han presentat el seu projecte per la Vila ‘Artístic time, un projecte d’art al carrer’ i l'han lliurat al batlle de Sitges, Miquel Forns, i al regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado. 

El comiat dels consellers i conselleres de sisè s'ha fet al pati del Centre Cultural Miramar amb una activitat de pintura mural en unes caixes. 

El Consell d’Infants tanca el curs 2017/2018 promoguent un projecte d’art al carrer 

Els 19 alumnes que conformen el XVè Consell d’Infants de Sitges representants de les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó, Agnès de Sitges, Escola Pia i Escola BISB han elaborat al llarg del curs una proposta per fer arribar el món de l’art als espais públics. 

‘Artístic time, un projecte d’art al carrer’ és la proposta que el XVè Consell d’Infants de Sitges ha fet arribar aquest dilluns a l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, en el marc de l’acte de cloenda del consell celebrat aquest dilluns al Centre Cultural Miramar. La proposta busca fer arribar el món de l’art als espais públics. 

Durant l'acte, l’alcalde ha explicat que “heu pensat en un projecte artístic que pot ajudar a embellir Sitges en el nostre entorn més proper com són els espais públics amb les seves parets. Aquest és un projecte que el traslladarem al govern municipal i tractarem de fer-lo realitat en els propers mesos”. 

El regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, ha assegurat que “aquest treball és fruit d’una tasca col·lectiva, realitzada durant diferents fases i que ha donat com a resultat un excel·lent projecte del que prendrem nota per portar-lo a terme”. 

L’acte de cloenda del XVIè Consell d’Infants ha finalitzat al pati del Centre Cultural Miramar, amb la realització d’una obra artística realitzada pels membres del consell amb la col·laboració d'un grafiter. Aquesta obra desmuntable es podrà veure a l’Espai Jove i es mostrarà en diferents escoles de Sitges. 

El Consell d’enguany, constituït el 25 d’octubre de 2017, ha estat integrat per 19 alumnes de les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó, Agnès de Sitges, Escola Pia i Escola BISB.

25/10/2017

Constitució del 15é Consell d'infants a Sitges

Galeria Fotogràfica

consell infants sitges 2017

Els consellers i conselleres han estat ja nomenats en un acte oficial que ha tingut lloc aquest dimecres al Saló de Plens de la Casa de la Vila i que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sitges, Miquel Forns. 

20 consellers i conselleres conformen des d’aquest dimecres el 15è Consell d’Infants. L’òrgan de participació, que representa la infància de la vila, s’ha constituït al Saló de Plens de l’Ajuntament, davant la presència de l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i pares i mares dels alumnes. El 15è Consell d’Infants enguany està format per Abril Eguia, Vinyet Sintes, Berta Estivill, Júlia Martin, Àlex Martínez, Ernest Solé, Lola Vega, Martina Monclús, Clàudia Campà, Alejandra Guillaumond, Sofía Adán, Lucía Araque, Ariadna Camprubí, Lucas Gabriel, Martina Noguera, Clara Valero, Marc Elias, Elma Almirall i Liam Recorbet.

Aquest serà el darrer any de Consell per als representants de 6è, escollits el curs anterior, mentre que els alumnes del curs de 5è han començat a ocupar el càrrec  aquest dimecres. Tots ells representen l’alumnat de les escoles Miquel Utrillo, Agnès de Sitges, Maria Ossó, Esteve Barrachina, Escola Pia i l’escola The British School of Barcelona.

L’Alcalde els va entregar el nomenament oficial dels càrrecs electes i els va agrair la voluntat per haver-se presentat al Consell d’Infants. Miquel Forns també els va explicar el sentit de la democràcia i com funciona el sistema d’elecció i de treball dels regidors en els plenaris de l’Ajuntament: “En aquest saló de plens es prenen les decisions més importants que afecten a la vida diària de la ciutadania i veure que aquest Consell d’Infants serà el 15è vol dir que portem 15 anys treballant conjuntament per intentar aconseguir el que volem tots: millorar Sitges”. El Batlle els va fer també una reflexió: “Sitges no ha tingut mai cap alcaldessa. Faig un missatge a les conselleres. Potser el Consell d’Infants pot ser un assaig per si hi ha alguna consellera que s’anima més endavant a ser alcaldessa?”.

A partir d’ara el Consell d’Infants es reunirà un cop al mes a l’Espai Jove de Sitges. I a final de curs entregaran, a l’Alcalde de Sitges i al regidor responsable de l’àmbit que hagin triat els consellers, el projecte per desenvolupar a la vila. L’anterior Consell d’Infants va impulsar el Projecte Anti-bullying (PAB) entorn l’assetjament escolar a través del qual es van proposar diferents accions.

El Consell d’Infants és una eina que serveix per difondre els valors de la democràcia i per a que els infants participin activament en la millora de Sitges. Des de la seva creació, desenes d’alumnes de Sitges han participat com a subjecte actiu de la societat a través del Consell. 

14/06/2017

El 14è Consell d’Infants entrega el seu projecte final

consell infants sitges

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el regidor d’Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament de Sitges, Eduard Terrado, van presidir aquest dimarts l’acte de cloenda del 14è Consell d’Infants que es va celebrar al Saló de Plens de la Casa de la Vila.
L’acte ha començat amb la darrera reunió del Consell d’Infants i posteriorment, ha tingut lloc la cloenda que ha estat oberta a familiars i amics. Aquest ha estat el moment en el que els petits consellers i conselleres han lliurat a l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, el document i la memòria que aquest any ha girat entorn el buylling.

L’acte ha servit per acomiadar els consellers que deixen el seu càrrec aquest any.